Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign kullanımı ne durumda.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
İlk piyasaya çıktığında bayağı bi sükse yapmıştı. Herkez birbirine tavsiye ediyordu falan. Ancak son duyduklarım lisanla bile satın alan pek çok firmanın bu kullanımdan vazgeçtikleri yönündeydi.

Belki bir takım hatalar falan oldu veya kullanan eleman bulamadılar. Peki şu anda durum ne? BU programda karşılaşılan ve bir iş yerinin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek ne var. Kıscası artıları ve eksleri nelerdir.

Benzer konular

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu duyumları nereden aldığınızı bilmiyorum ve doğruluğu nedir tartışılır!...ID masaüstü yayıncılıkta kullanılan en hızlı ve sorunsuz çalışan programlardan biridir...Büyük gazetelerden tutunda profesyonel dergilere kadar bu programın kullanılması tesadüf olmasa gerek...Siz iyisimi söylentilere kulak asmayın...

Artıları ve eksileri demişsiniz ama bunun için başka bişeyle kıyaslama yapmak gerekir...Neye göre artı eksi???

Son düzenleme:

AkşamaDoğru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet Hürriyet gazetesinin dahi tasarımcılarına bu programın eğitimini verdiğini anlatan bir haber okumuştum.

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nedemek istediğin anlaşılmıyor!! Açık konuşursan iyi olur...Ben ders vermedim bu bir artı gazete çalışanlarını küçümsüyor musun buda iki...

ge0metri

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar adobe firması tasarım programlarında tekel oldu, uluslararası firmalar indesign ve illustrator dersleri alıyorlar, yurtdışından gelen işler adobe ürünleri, adobe bridge programıyla senkronize ederek tasarım yapmayı kolaylaştırmış oluyorlar. macromedia firmasını satın almışlardı, flash, freehand, fireworks, dreamweaver vb programlar artık tekelde... öğrenmeyen geride kalacak... iş ilanlarını yıllardır izlerim son 2 yılda adobe programlar yazıyor, niteliklerde eleman arıyorlar...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
izmir deyim. İlk çıktığı yıllara çok konuşulan bvir praog olduğunun biliyorum. Fakat sonradan programdaki bazı sorunlar yüzünden büyük ajansların ve kullanıcıların tekrar quark a geçtiğini söylemişlerdi. Gerçi bu lafları duyalı epey oldu. Piyasa mutlaka bir şekilde yerine oturmuştur diye düünüyordum. Öyle de olmalı.
İndesign i öğrenmeyi düşünüyorum. ÖNcelikle programı bulmam laızm. Sanırım bugün yarın bulurum. Verdiğini bilgilerle kendimi geliştiririm. Beni indesign öğrenme kararı aldıran en büyük etkende seçimlerde yaşadığım sıkıntı. Kendim corel kullanıcıyım. Bütün herşey izmir de yapıldıktan sonra çokda sorunla karşılaşmıyorum. Ancak seçimde istanbul a bir baskı göndermemiz gerekiyordu. Akla karayı seçtik yani. Dosya boyu büyük olduğu için göndermekte sıkıntı çektik. Hadi o normal. Convertlendiği halde bile ordaki bilgisayarlarda açarken sorunlar çıktı. PDF göndereyim dedim, corel düzgün bir PDF yapamadı.

izmox

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kullanım, hat safhada. Avrupada olay bitmiş. CS5 isteniyor. Biz ise emekliyoruz CS2 de... Gerçi ben 4 ile girdim olaya da.. Ama çok eksiği var yinede programın, kullandıkça merak ediyorum arasıra var mı bu özellik diye. Hatta bazen buraya da soruyorum...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
10 senedir ID kullanıyorum... İyiki varsın ID...

Zaman bana kalıyorrrr....