Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
MERHABA,
Benim elimde indd uzantılı bir çalışma var. ben bu çalışmada ki resimleri laıp corelde ki çalışmaya aktarmak istiyorum. Fakat indesing 2 ve cs3 yükledim ve indd uzantılı çalışmayı açmak istedim. bana her seferinde eski versiyon pulinglerini yükleyin gibisinden bir mesaj çıkıyor ve çalışma açılmıyor. Acilen bu çalışmayı açmam lazım. cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

indesign yuklenirken otomatik olarak eski versiyonlari yukler diye hatirliyorum , her iki versiyonda birden hata vermesi ilginc, (mantik olarak calistiginiz isi eski versiyon olarak kaydedebiliyorsaniz acabilirsinizde) illye import edebilirsiniz belki , yada isterseniz bir yere yukleyin bir deneyelim. kolay gelsin

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
MERHABA,
Benim elimde indd uzantılı bir çalışma var. ben bu çalışmada ki resimleri laıp corelde ki çalışmaya aktarmak istiyorum. Fakat indesing 2 ve cs3 yükledim ve indd uzantılı çalışmayı açmak istedim. bana her seferinde eski versiyon pulinglerini yükleyin gibisinden bir mesaj çıkıyor ve çalışma açılmıyor. Acilen bu çalışmayı açmam lazım. cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Hatayı gösterdigi andaki ekran görüntüsünü eklermisiniz buraya ozaman daha rahat yardımcı olabiliriz sanırım...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilk once ozur dilemek gerekli yanlis yonlendirme icin , denedim olmuyor haklisin, arastirdim ve sonuc $u: indesign cs2 ve cs3 ile birlikte adobe bir takim seyleri degistirmis gibi gorunuyor, ucretli olan guncellemeyi satin alip yuklemedigin surece versiyonlar birbirleri arasinda calismiyorlar deniyor, sanirim ayni versiyonda calismak yada guncellemeyi satin almaktan baska care yok, kolay gelsin

kazaa

🌱Yeni Üye🌱
Bir çalışma içinde satın alamam ki. Peki bildiğiniz bir adres varmıdır bu programı ücretsiz indirebileceğim. crakli bir adres. Dosyayı açmam lazım içinde ki bilgileri almam lazımki çalışmamı bitireyim. :sad:

MONASTERY

👑Efsanevi Grafiker👑
hata mesajı aldığınız sürüm cs dosyayı cs3 te açmayı deneyin problem düzelicektir çünkü sürümünüz eski olduğu için hata mesajı alıyorsunuz.

kazaa

🌱Yeni Üye🌱
hata mesajı aldığınız sürüm cs dosyayı cs3 te açmayı deneyin problem düzelicektir çünkü sürümünüz eski olduğu için hata mesajı alıyorsunuz.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Ben CS3 trial yükledim. Ve leimde bir tane indd uzantılı dosya var. açamıyorum. yukarda resim linki verdim o resimdeki hata mesjaı çıkıyor sorunum bu. Ne kadar aradıysamda cs3try dışında cs3 bulamadım.

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak indesing de iki yazı çerçevesinin yazılarını birbirine bağlamak için yaptığımız işlemi işimiz bitince yazıların birbirinden bağımsız hareket ettirmek için ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan varmı acaba?
my.php

https://img413.imageshack.us/my.php?image=34092021cm5.jpg][IMG]

https://img413.imageshack.us/img413/4315/34092021cm5.th.jpg[/URL][/IMG]

my.php

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Resimleri düzgün bir şekilde eklermisiniz ?

efsaneler2005

🌱Yeni Üye🌱
selamlar indesing cs3 de yapılan işi matbaya hangi türde göndermem lazım ve pdf katmala cizgisi cıkmıyor

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Tüm metinler bu şekilde, birbirini takip eden 48 sayfa var her metin kutusu birbirine bağlı yapmak istediğim metinleri bloklamak blokladığım zaman satırlar bir önceki metin kutusuna geçiryor bunun olmasını istemiyorum onun için metin kutularının birbirinden ayırmak istiyorum. İlginiz için teşekkür ederim umarım yapmak istediğimi tam olarak anlamışsınızdır.

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tüm metinler bu şekilde, birbirini takip eden 48 sayfa var her metin kutusu birbirine bağlı yapmak istediğim metinleri bloklamak blokladığım zaman satırlar bir önceki metin kutusuna geçiryor bunun olmasını istemiyorum onun için metin kutularının birbirinden ayırmak istiyorum. İlginiz için teşekkür ederim umarım yapmak istediğimi tam olarak anlamışsınızdır.

Mlhyhn, oglen mesajini gordum ama isler icin disari cikmak zorunda idim ancak simdi cevap yazabiliyorum umarim senin icin gec degildir, ama en azindan assagidaki script indesigne ile calisanlarda olmasi gerekli,
simdi indesigne kapali iken;
https://rapidshare.com/files/102215108/SplitStory.jsx.html adresindeki scripti
C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CS2\Presets\Scripts adresine kopyala (script bedavadir kullanim kisitlamasi yok), indesigni ac "window->automation-> scripts" yolundan scriptlerinin oldugu pencereye geleceksin,
ayirmak istedigin yazi cercevelerini secili hale getir (pick araci ile) ve script penceresinde gordugun splitstory.jsx'in uzereine cift sol tikla, cerceveler birbirinden ayrilacaktir ( onemli not; nedenini bilmedigim bir sekilde bazen soyle bir olay oluyor; scriptle cerceveleri ayiriyorsun ama altta ayni cerecevelerin birbirlerine bagli hali duruyor yani bagimsiz cerceveler yaratiyor uste - bu yuzden her yazi cercevesini kontrol et iki tane ust uste olmasinlar- uzgunum ama bunun caresini bulamadim)
saygilar kolay gelsin

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Mr.tar öncelikle yardımın için teşekkür ederim dediklerini yaptım yalnız Scripts penceresinde herhangi bir yazı gözükmüyor bunun nedeni sence ney olabilir ben pc indesingCS3 kullanıyorum

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Mr.tar öncelikle yardımın için teşekkür ederim dediklerini yaptım yalnız Scripts penceresinde herhangi bir yazı gözükmüyor bunun nedeni sence ney olabilir ben pc indesingCS3 kullanıyorum

belki versiyon farki olabilir bende bu script uzun zamandir vardi sanirim cs ten kalma (cok emin degilim), cs3 icin birsey diyemeyecegim, ozur,
saygilar

mlhyhn

🌱Yeni Üye🌱
Sağlık olsun yinede yardımların için teşekkür ederim

eness

🌱Yeni Üye🌱
merhaba iyi günler, iyi çalışmalar.

master sayfayı açıyoruz
numarada veriyoruz sayfalarımıza hepsini biliyoruz fakat şunu çözemedim master sayfayı çift yapıyoruz fakat döküman tek sayfadan ve sağ sayfadan tekli olarak başlıyor ???????

şimdiden teşekkür ederim.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Çünkü çok sayfalı islerde ( dergi, kitap, gazete vs.) ilk sayfa sağdan ve tek baslar okuma yönümüz doğrultusunda, bu nedenle İnDesign da dökümanını buna göre başlatır.

eness

🌱Yeni Üye🌱
sayfayı soldan başlatmak istersek (kapak arkasından) bunu yapamıyoruz yani illaki sağ sayfadan başlıcak çalışmamız ve biz ikinci sayfadan itibaren numaralandıracağız yada ilk sayfamız boş olarak mı çalışacağız ? indesignda böyle bir ayarlama yokmu ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...