Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign Stroke Ayar

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar merhaba,

Belgenin içine fotoğraf atıyorum ve stroke veriyorum, sonradan fotoğrafın boyutu ile oynadığım zaman stroke ayarı gidiyor, Ben sabit bir oranda kalmasını istiyorum, nasıl ayarlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler

Benzer konular

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Anladığım kadarıyla yanlış işlem yapıyorsunuz.

İzlemeniz gereken yol ve yöntem bence şu olmalı...

1- Açtığınız fotoğraf alanına öncelikle çerçeve (Stroke) rengi tanımlamayın.

2- Çerçeve rengi tanımladığınız ve çerçeve kalınlığı verdiğiniz bir fotoğraf alanını (Free Transform) aleti kullanarak büyütmeyin. Eğer büyütürseniz tanımladığınız çerçeve kalınlığı da büyür.

3- Açtığınız fotoğraf alanlarını Selection Tool ile manuel ya da Control panelinden nümerik olarak büyütün. Weight - Height (En ve Boy olarak). Bu tür büyütme veya küçültme yönteminde fotoğraf alanının içerisine aldığınız fotoğraf ve çerçeve kalınlığı ölçüleri değişmeyecektir. Bu anlamda fotoğraf alanınızı istediğiniz kadar büyütebilirsiniz. İçerisindeki fotoğrafı ise ayrıca seçip belirlediğiniz alanın içerisinde kadrajlayabilirsiniz.

4- Fotoğraf alanını büyütme işleminden sonra içerisindeki fotoğrafı alana otomatik olarak sığdırabilirsiniz. Bunun için Object menü başlığı altında bulunan Fitting seçeneklerinden birisini kullanabilirsiniz.

5- Indesign programında çalışırken mutlaka önceden hazırlayacağınız çalışma için bir yöntem şeması belirlemeniz gerikiyor. Adobe'nin masaüstü yayıncılığa yönelik bütün programları akademik bakış açısı ve çalışma tarzına göre hazırlanmıştır. Bu anlamda tasarıma başlamadan önce mutlaka ilgili tasarımda kullanacağınız hazır şablonları öncelikli olarak hazırlamanız çalışma süresinin hızlanmasına ve çalışma disiplini sağlamasına yönelik önemli bir kolaylık olacaktır. Bu anlamda Paragraf Style ve Object Style panellerini inceleyip bu iki paneldeki kolaylıkları çalışmalarınıza uygulamaya özen gösterirseniz hazırlayacağınız tasarımlarda kısa sürede uzun yol katetmiş olursunuz. Bu aynı zamanda tasarım sonrası değişiklikleri de kolaylaştırır.

Bilginize,

Saygılar...

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tekrar merhaba Melih bey,

Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler, ancak şöyle bir problem var, magazin dergisi yapıyoruz ve son basım aşamasına kadar fotoğrafların büyüklükleri değişebiliyor ya da fotoğrafın kendisi değişebiliyor. Mesela 1 sayfa içerisinde 5-6 tane altlı üstlü fotoğraf kullanıyoruz ve dediğim gibi son aşamaya kadar değişebiliyor. Daha önceden dergiyi Quark da hazırlıyorduk ve böyle bir problemimiz yoktu. Ancak şimdi yeni gelen arkadaşımızda Indesign kullanıyor ve bu sebeple indesign'a geçtik. Ancak fotoğrafda stroke yapım aşamasında yapmamız gereken bir özellik. Quark'da bozulma yok idi, indesign'da da sabitlemenin bir yolu var mı acaba?

Teşekkür ederim...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Sanıyorum, Açtığınız geometrik bir nesnenin içine fotoğraf çağırıp, sonra da buna stroke uyguluyorsunuz. Cillop gibi oluyor. Burda bi sıkıntı yok. ama ne zaman sağdan soldan, kulağından bacağından büyütüp küçülteyim dediğinizde, strokler da 3 punto oluyo, yer geliyor 35 punto oluyo... Vs...

Transfrom panelini açıyoruz, Sağ üstteki küçük düğmeciğe tıklayıp scale and transform stroke effect ya da öyle bişey olduğunu görüyoruz, yanındaki tiki kaldırıyoruz... dertlerimiz bitiyor...

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim Grafink ve Melih Yongacı... Çözüm oldu, tekrar teşekkürler...