Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign Stroke renk ayarı

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Uzattıysam baştan özür dilerim sadece detaylıca bilgi vermek istedim.

Ürünlerin görsellerinden oluşan bir katalog hazırlamaktayım. A4 ebadındaki indesign sayfamda her satırda 3'er olmak üzere toplamda 12 görselim mevcut. Ve bu görsellerime 0,25 değerinde stroke verdiğim zaman aldığım pdf çıktısı sonucu (PDF/X-3:2002 değerinde pdf'ye çeviriyorum ve) yanlış görmüyorsam aynı değerleri girmeme rağmen stroke renklerinde farklılılık var. Ton olarak farklılık var, biri mavi diğeri yeşil değil. Hepsi aynı tonda açık kahve rengi değil mesela.

Bir de pdf çıktısının tam olarak 300dpi ve CMYK olduğuna nereden emin olabilirim? Output seçeneğinde Output Intend Profile Name : Document CMYK -U.S. Web Coated Swop V2 midir doğru seçenek?

Aldığım pdf sonucunu photoshopta açmak istediğimde 300 dpi olarak gösterdi ancak renk seçeneklerinde RGB olarak gösterince sormak istedim

Saygılar & Teşekkürler

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhabalar,
Uzattıysam baştan özür dilerim sadece detaylıca bilgi vermek istedim.

Ürünlerin görsellerinden oluşan bir katalog hazırlamaktayım. A4 ebadındaki indesign sayfamda her satırda 3'er olmak üzere toplamda 12 görselim mevcut. Ve bu görsellerime 0,25 değerinde stroke verdiğim zaman aldığım pdf çıktısı sonucu (PDF/X-3:2002 değerinde pdf'ye çeviriyorum ve) yanlış görmüyorsam aynı değerleri girmeme rağmen stroke renklerinde farklılılık var. Ton olarak farklılık var, biri mavi diğeri yeşil değil. Hepsi aynı tonda açık kahve rengi değil mesela.

Bir de pdf çıktısının tam olarak 300dpi ve CMYK olduğuna nereden emin olabilirim? Output seçeneğinde Output Intend Profile Name : Document CMYK -U.S. Web Coated Swop V2 midir doğru seçenek?

Aldığım pdf sonucunu photoshopta açmak istediğimde 300 dpi olarak gösterdi ancak renk seçeneklerinde RGB olarak gösterince sormak istedim

Saygılar & Teşekkürler

Öncelikle distiller ayarını HIGH QUALITY'e almalısın.. sonra çizgileri pdf de düzgün göreceksin.

300 dpi olduğundan emin olamıcaksın hiç bir zaman çünkü indesign pixel tabanlı bir program değil. Dolayısıyla dpi olarak birşey göremiceksin.
Indesign'deki bütün çalışmaların CMYK'dır.
PDF'yi Photoshop'da açmaya çalışırsanız RGB mi CMYK mı Lab Color mu Grayscale mi olsun diye soruyor burdan istediğini seçersin lakin baskıya göndereceğin bir indesign dökümanını pdf yaptıktan sonra hiç bir işlem yapmaman gerekir.

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler,

Malesef elimde distiller programı yok. Indesign'ın kendi pdf çıktısıyla alabiliyorum şu anda.

Bir de onun dışında proje bitmek üzere ancak şu da kafama takıldı: A4 ebadında bir döküman açarken hiç bir rakama dokunmayıp sadece Bleed and Slug kısmında Bleed'i her taraftan 3mm yapmıştım. Acaba kesme payını verirken doğru yerde mi yaptım yoksa doğrusu nedir acaba?

NOT: (Distiller'ı nereden bulabilirim, ücretsiz bir program mıdır?)

Saygılar

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhabalar,
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler,

Malesef elimde distiller programı yok. Indesign'ın kendi pdf çıktısıyla alabiliyorum şu anda.

Bir de onun dışında proje bitmek üzere ancak şu da kafama takıldı: A4 ebadında bir döküman açarken hiç bir rakama dokunmayıp sadece Bleed and Slug kısmında Bleed'i her taraftan 3mm yapmıştım. Acaba kesme payını verirken doğru yerde mi yaptım yoksa doğrusu nedir acaba?

NOT: (Distiller'ı nereden bulabilirim, ücretsiz bir program mıdır?)

Saygılar

Kesme payını doğru yapmışsın..
Distiller lisanslı bir programdır ayrıca bulamazsınız.
Adobe Acrobat Professional programını yüklediğinde beraberinde gelir.

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Acrobat Distiller 6 diye program buldum aciliyetten. ama Acrobat Pro'ya yönlenmeli o vakit.