Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign yardım

leonidas35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle böyle kaliteli bir platformda olmak çok mutluluk verici.

Benim sorum Indesignda 16 sayfalık (A4) bir çalışmayı bitirdikten sonra baskıya vermeden ne gibi ayarları yapmamla ilgili mesela çalışmam 16 sayfada bitti (bu arada taşırma paylarını 3mm olarak ayarladım textleri convertledim,)diyelim bunu pdf olarak kaydedip (hangisi ?)daha sonra mı montaj planını yapıcam. Montaj planını yaparken sayfaları nasıl çağırıcam ve kesim kroslarını burada mı belirticem çalışmamın istediğim renklerde çıkması için baskıda bunu nasıl belirticem (dpi ve Cmyk olayını kavradım bunun dışında). Bu konuda bilgi verirseniz, paylaşırsanız çok sevinirim. Hürmetlerimle...

Benzer konular

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Leonidas merhaba;

ilk önce tasarımını yaptığın Indesign'dan yüksek çözünürlüklü pdf yapacağız.
Bunu yapabilmek içinde aşağıdaki adımları sırasıyla yapıyoruz.

picture1dm9.png

picture2cg3.png

picture3xn9.png

picture4dg6.png

picture5ul1.png

Buraya kadar yüksek çözünürlüklü pdf dökümanımızı hazırladık, ama tek bir pdf dökümanı halinde, şimdi onu Acrobat programımızda sayfalara ayırmamız gerekecek.
Bunun içinde Acrobat'ta açtığımız dökümanımıza şu işlemleri gerçekleştiriyoruz.
picture6zv8.png

picture7sc8.png

picture8nv6.png

ve artık klasörümüzde sayfalarımız numaralarına göre ayrılmış durumda montaja hazır.
picture9aq5.png

Bundan sonrasına cevap verebilmem için şu bilgilere ihtiyacımız var,
-Montajı hangi programda yapmayı planlıyorsun
-Baskısını gerçekleştirmeyi düşündüğün matbaanın makina parkuru ebadı.

Saygılarımla

leonidas35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok çok teşekkür ederim, harikasınız. Montajı indesign da yapabilirmiyim, makina parkuru derken onu araştırıcam yalnız benim anladığım kadarıyla 1 tabakaya 16 sayfa (yani 16 adetA4) olarak basılabiliniyor galiba arkalı önlü ona göre bir montaj mı yapmam gerekiyor.
Tekrar teşekkür ederim minnettarım. Saygılarımla

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
A4, 16 sayfa katalog 64x90 kağıda ön arka olarak forma halinde montaj yapılabilir. Ancak üretimi yapacak matbaa'nın makina parkurunda 50x70 makinalar mevcut ise 64x90 kağıdı iki ye bölmeden baskı yapamazlar. Bu nedenle forma montajı yapılırken bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Saygılarımla

deepcrimson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar uzun süredir ındesign kullanıyorum ama buğün bir problemle karşılaştım bana yardımcı olurmusunuz acil cvp gelirse sevinirim sayfadaki siyah renkli yazılar bi süre sonra tekrar baktığımda 4 renge dönmüş oluyor ve bu baskıda hata biliyorsunuzdur okadar inceledim bulamadım sorunu teşekkürler :(