Neler yeni

İndesign'da Çalışma Bittikden Sonra Bleed nasıl ekleriz ?

RD3S1GN

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.rdwn.deviantart.com
Merhaba Arkadaşlar

Normalde e-dergi fln hazırladımda fakat bu defa basılacak bir dergi hazırladım.

dergiyi normal a4 açtım faket sonradan traş payı eklemeyi unuttum :/

çalışma bitti 70 sayfa fln şimdi buna dikiş payı kesim payı nasıl eklerim ?

Acele cevap bekliyorum :C :C

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1. ALT + CTRL + P açılan pecereden More Options tıklayın gerisini yaparsınız zaten

2. İşinizi PDF yolluyorsanız şayet , pdf oluşturma aşamasında Export Adobe PDF pecersinde bulunan Marks and Bleed bölümünden Bleed and Slug işaretini kaldırın aktif olacaktır buradnda istediğiniz değeri giriniz

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba Arkadaşlar

Normalde e-dergi fln hazırladımda fakat bu defa basılacak bir dergi hazırladım.

dergiyi normal a4 açtım faket sonradan traş payı eklemeyi unuttum :/

çalışma bitti 70 sayfa fln şimdi buna dikiş payı kesim payı nasıl eklerim ?

Acele cevap bekliyorum :C :C

File>Document Setup

Son düzenleme:

RD3S1GN

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.rdwn.deviantart.com
1. ALT + CTRL + P açılan pecereden More Options tıklayın gerisini yaparsınız zaten

2. İşinizi PDF yolluyorsanız şayet , pdf oluşturma aşamasında Export Adobe PDF pecersinde bulunan Marks and Bleed bölümünden Bleed and Slug işaretini kaldırın aktif olacaktır buradnda istediğiniz değeri giriniz

şöyle anlatayım;

Dergiyi a4 sayfasında açtım

H9ryF.png

Bu Ayarlarda...

f56Vl.jpg

Çalışma İse Şöyle a4 Margins ler ise 12,7 mm

ama dergiyi a4 ebatına göre basılacak yani şimdi kağıt ebatı a4 olduğuna göre benim çalışmamda içe doğru bi 2 cm çalışmamı küçültmem lazım şimdi baştan yapmadan bunu yapmanın bir ayarı varmı indesign da ?

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sizin sayfanızı küçültmeniz gerekmiyor. İşinizin A4 ebadına basılacak olması demek sizin işinizin bitmiş net ebadının A4 olması demek o yüzden herhangi bir küçültme yapmanıza gerek yok tek yapmanız gereken size söylediğim yerden "bleed" ayarlarınızı yapmanız (bu ayarı genelde 3mm'dir) bunu yaptıktan sonrada kenara sıfır olan alanlarınızı ayarlamanız gerekecek.

bennur975

🌱Yeni Üye🌱
söylemek istediğin bleed ayarları ise file/document settings den bleed i 3 yada 5 mm verebilirsin. ama söylemek istediğin iç marjin ayarları ise layout/margin and columns u açarak oradan marjin ayarı yapabilirsin. ama o ayara göre dergini yeniden dizayn etmen gerekir maalesef. kolay gelsin

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
söylemek istediğin bleed ayarları ise file/document settings den bleed i 3 yada 5 mm verebilirsin. ama söylemek istediğin iç marjin ayarları ise layout/margin and columns u açarak oradan marjin ayarı yapabilirsin. ama o ayara göre dergini yeniden dizayn etmen gerekir maalesef. kolay gelsin

Aslında gerekmeyebilir. Eğer çalışmada kullanılan objelerin en az iki kenarı marjinlere dayanıyorsa üst menülerden Layout>Layout Adjustment seçeneği açılarak "Enable Layout Adjustment" kutusu işaretlenirse dokümanın yatay/dikey özelliğini veya boyutlarını değiştirdiğiniz de dokümanda yer alan objeler de (text frame - graphics vs.) yeni boyutlaraya uygun olarak yeniden ölçülendiriliyor.