Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesign'de sayfa numaralandırma

dreamandream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkür ederim.. peki bir sorum daha olucak:) 1. sayfayı 5. sayfadan başlattım. yani 5. sayfa numarası 1 oldu.. tamam sonra, ilk sayfa numarası da 1 olarak gözüküyor.. bu numaraları(1-4) önceki numaraları nasıl silebilirim, silebilir miyim? umarım anlaşılır olmuştur sorum..

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkür ederim.. peki bir sorum daha olucak:) 1. sayfayı 5. sayfadan başlattım. yani 5. sayfa numarası 1 oldu.. tamam sonra, ilk sayfa numarası da 1 olarak gözüküyor.. bu numaraları(1-4) önceki numaraları nasıl silebilirim, silebilir miyim? umarım anlaşılır olmuştur sorum..

İlk dört sayfa için ya numarasız bir master page yapıp onu uygulamalısınız ya da kısa yoldan numara istemediğiniz ilk dört sayfada silmek istediğiniz kilitli numaraların üstüne ctrl + shift'e birlikte basarak tıklayınız, numaraların yada neyi silmek istiyorsanız kilitli olan, onların master page özelliğinden kurtulup serbest kaldığını göreceksiniz, şimdi silebilirsiniz.

Daha başka kolay yolu var ise bilen arkadaşlar anlatacaklardır.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟

Sayfa numarasını silmek istediğin sayfayı secip Sayfa numarasına Ctrl + Shift + Mouse'un Sol Tuşuyla tıklarsan otomatik olarak master page'den çıkmış olcaktır.

Veya Silmek istediğin sayfaları Page bölümünden Ctrl tuşuna basılı tutarak seç ardından sayfalar seçili iken sağ tıklayıp Override All Master Page Items dersen o sayfalar üzerinde oynama yapabilirsin master page'den bağımsız olacaklardır. .

arslandede

🌱Yeni Üye🌱
İlk dört sayfa için ya numarasız bir master page yapıp onu uygulamalısınız ya da kısa yoldan numara istemediğiniz ilk dört sayfada silmek istediğiniz kilitli numaraların üstüne ctrl + shift'e birlikte basarak tıklayınız, numaraların yada neyi silmek istiyorsanız kilitli olan, onların master page özelliğinden kurtulup serbest kaldığını göreceksiniz, şimdi silebilirsiniz.

:)
Çok kolaydı dostum teşekkürler.

0pelinn0

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar, şimdi indesign'da hazırlamam gereken kataloğun sayfa numarası karşılıklı sayfalarda, atıyorum solda 1, sağda 2 diye gitmeyecek de iki sayfayı da kapsar nitelikte yalnızca sol sayfalarda, syf 1-2, syf 3-4 yazacak ve bu şekilde ilerleyecek.fakat indesign'da böyle bi numaralandırma biçimi otomatik nasıl yapılır bilmiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

isaipek

🌱Yeni Üye🌱
2 gündür uğraş veriyordum nasıl silineceğine..
Çok teşekkür ederim
Allah razı olsun...

isaipek

🌱Yeni Üye🌱

2 gündür uğraş veriyordum nasıl silineceğine..
Çok teşekkür ederim
Allah razı olsun...

umtumt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba...
Sanırım ekran görüntüsüyle anlatmışsınız konuyu. Ama göremiyorum linklerdeki görselleri. Ben solda bulunan 2 numaralı otomatik sayfa numarası verdiğim sayfanın numarasının 1 olmasını istiyorum. Numbering&Section'dan Start Page Numbering at kısmını 1 yapıyorum, sayfa numarası 1 oluyor ama aynı zamanda sayfayı da sağa alıyor ve bütün tasarımdaki sayfalar kayıyor, yer değiştiriyor. Sadece sayfa nosunu nasıl değiştiririm? Acil bir durum. Sıkıştım biraz :)

Şimdiden teşekkürler...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba...
Sanırım ekran görüntüsüyle anlatmışsınız konuyu. Ama göremiyorum linklerdeki görselleri. Ben solda bulunan 2 numaralı otomatik sayfa numarası verdiğim sayfanın numarasının 1 olmasını istiyorum. Numbering&Section'dan Start Page Numbering at kısmını 1 yapıyorum, sayfa numarası 1 oluyor ama aynı zamanda sayfayı da sağa alıyor ve bütün tasarımdaki sayfalar kayıyor, yer değiştiriyor. Sadece sayfa nosunu nasıl değiştiririm? Acil bir durum. Sıkıştım biraz :)

Şimdiden teşekkürler...

Hangi sayfadan itibaren sayfa numarasını degiştirmek istiyorsanız o sayfa gelin sağ tıklayın ve

uygulayın
Bundan sonra Numbering&Section'dan işlemini uygulayın

umtumt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkürler. Shuffle tikini kaldırıp sonra numaralandırmayı sayfaya sağ tıklayıp yaptım, oldu. İyi çalışmalar.

smile53

🌱Yeni Üye🌱
iyi akşamlar. resimler görünmüyor ekranımda . master sayfadan sayfa numarasını otomatik veriyorum fakat sayfa numaralarının 3. sayfada 1 yazarak başlamasını sağlayamıyorum. sayfa numarasını 3ten başlatmak için neler yapmamız gerektiğini tekrar yazabilir misiniz?

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
iyi akşamlar. resimler görünmüyor ekranımda . master sayfadan sayfa numarasını otomatik veriyorum fakat sayfa numaralarının 3. sayfada 1 yazarak başlamasını sağlayamıyorum. sayfa numarasını 3ten başlatmak için neler yapmamız gerektiğini tekrar yazabilir misiniz?

Pages panelinde istediğiniz sayfanın üzerine sağ klik yapın, Numbering and section options kısmına gelin ve start page numbering kısmına 1 yazın

pijamalios

🌱Yeni Üye🌱
selamun aleykum hocam. ben katalog tasarlıyorum sayfa numaralarının background üstüne gelmesini istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
selamun aleykum hocam. ben katalog tasarlıyorum sayfa numaralarının background üstüne gelmesini istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Sayfa numaralarının olduğu master sayfada sayfa numaraları için bir layer açın ve en üste taşıyın