Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İndesing ile ilgili 3 soru

begümsoner

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba, 3 sorum olacak;
1. İndesing de katalog çalışırken cross koyuyor muyuz?
2. Bazı mozaik döşemeleri yapmam gerekiyordu ve bunları freehand de yaptım şimdi indesing'e taşımak istiyorum çözünürlüğü bozulur mu bozulursa bozulmadan nasıl taşıyabilirim ? (yeniden döşemek dışında, ayrıca freehand de kullandığım göreseller 300dpi çağırıldı)
3. Matbaaya yollarken pdf olarak yollamak mı daha doğru yoksa indesing dökümanı olarak mı? pdf e dönüştürürsem baskı kalitesinde sorun olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1. ve 3 : cross kabaca tarifi , işin sınırlarını belirleyip nerlerelerden kesilecegi ve renklerin baskı sırasında üst üste binmesini saglamak içindir ve
hangi formatta yollamınız gerektiği çalışmanın basılacağı matbaa ile görüşmen sizin için daha sağlıklı bir sonuç doğurur

2. freehand indesing almanızın bence bir anlamı yok gibi çünkü tiff ai vs.. götürdüğünüzde çalışmanınızın içeriğinde bir değişiklik yapmanız olmayıyacak ve bence indesing çalışmanızı baştan sona kadar indesing yapmanız çok daha iyi olur, ve göreseller 300 dpi olması doğru bir işlem

INDESIGN ile Pdf kaydetme işlemi için

INDESIGN çalışmanızı paket halinde göndermek için : File > Package... (alt+ctrl+shift +P)

begümsoner

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Birçok döşeme resmi var ve bunları hepsi freehand de hazır ama basılacak katalog çoklu sayfa çalışması olduğu için bunları indesing de aktarmayı düşündüm bu görselleri tek tek indesing de yeniden yerleştirmem çok zamanımı alabilir freehand halini göndersemde fazla görsel olduğu için sorun çıkabilir onun için indesing e aktarmayı düşünmüştüm.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Tabi freehand yapılmışsa ve zaman kaybetmek istemiyorsanız bence orada kalsın ve matbaaya paket halinde yollayın fontlarını , fotoğrafları ,freehan dosyasını hepsini bir klasöre yükleyin yollayın yada istenilen formata dönüştürün yollayın