Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İntel 4 çekirdekli quad işlemci ve 4096GB ram ile corel ve photoshopta yavaş çalışma

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arakdaşım Sana Tavsiyem Vista Ultumate 64 Bit kur (X64) Zaten 4 Gb ramı Görmesi İçin Mutlaka 64 Bit Bir İşletim Sistemi Kurman Gerekiyor Senin Sistemin Suanda XP 32 Bit İse Ram 3GB olarak Görür Yani Tam Performans Alamassın Benim Kullandıgım da Senin Kine Benzer Bir İstem 8 GB ram var Vista Ultimate Var Aynı Zamanda Windows İ7 De Kurulu.. İki İşletim Sistemi. Core 2 Duo var 2.6 GHZ Aynı ati 3650 Slient var kesinlikle Kasma Yok.. 4 çekirdekli Bir İşletim Sisteminin hakkı Vista Ultimate. X64 tür.. (Daha yeni Olsundersen Windows İ7 kur. :D )

söylediklerine katılıyorum ....
ram konusuna gelince 64 bit xp 16 gb ramı destekliyor...Yani vista şart değil....

bu arada 64 bit işletim sistemi hiç kurmadım.... 64 bit sisteminde herhangi bir sıkıntı yaşıyormusun driver ve program konusunda...

TechStore

🌱Yeni Üye🌱
64bitlerde driver ya da baska konularda sıkıntı yasamazsın.. pek bi farkı da yoktur zaten.. buna ek olarak; xp 32bit isletim sistemlerinde ornek vererek anlatmak gerekirse 4 gb ram takarsanız 3.46 civarı gorecektır fakat emin olun ki 4 gb nın tamamını da calıstırmaktadır, bunun dısında ben 4 gb ram taktıysam pc'mde hepsini gormek istiyorum derseniz: Araştırınız "PAE" <<< ufak bir iki işlem ile 32bit Xpnize 4gb ve ustu rami gosterebiliyorsunuz.. kolay gelsin

lefthand

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Benimde, seninkine benzer bir grafik pc sistemim var.
(quad core 9550, 4 gb 1066 Ram, 8800 GTS ekran kartı, vista ultimate 64 bit)

Öncelikle sisteminde 12 bin font kurulu olmasına çok şaşırdım. Anladım ki font kullanımı hakkında çok az şey biliyoruz...
Şimdi sana kendi font kullanımı anlayışımı yazayım, mantığın kabul ederse sende uygularsın.

Öncelikle sistem font klasöründe bazı arkadaşlarında dediği gibi 1000 font ve üzeri yüklemelerin bilgisayarınızı gözle görülür bir derecede yavaşlatacağını, adobe ve corel gibi font önizlemeli uygulamalara; açılma, font listeleme/uygulama/değişim esnasında kasılma vb sorunlara yol açacağını kabul etmemiz gerekiyor.
Sisteme 12 bin font yüklemek veya tüm grafik araçlarına ve arşivine sahip olmak, iyi bir tasarımcı olacağımız anlamına gelmez.
Bakın, benim sistemimde 1000'i geçmeyen bir font arşivi bulunmaktadır. Bu fontların 300 civarı sistem ile birlikte gelenlerdir. Geriye kalanlar, sektörde kabul görmüş estetik görünümü yanısıra okunabilirliği ve kullanışlılığı yüksek PRO gurubu font aileleri'dir. (örneğin; Myriad, swiss, futura vs..)
Font ailesi grubu olan fontlar pro olarak adlandırılırlar ve genellikle de, normal, kalın, italik değerleri tek bir font dosyasında taşırlar.

Evet, diyorsunuz ki benim yüklü olan fontlarım haricinde bir font kullanımına ihtiyacım var. Belki de tasarım hayatınız boyunca ender olarak kullanacağınız bazı fontların 12bin font ile birlikte sisteme yük bindirmesi mi daha iyi, yoksa kullandığınız grafik programından bağımsız olarak basit bir font programı ile arşivinizdeki aradığınız özellikte bir fontu bulup hızlıca sisteme dahil ederek, işiniz bittiğinde kaldırmak mı daha iyi? Kaldırmasanızda olur hani, 12bin font arasında hiç bir zaman kullanmadığınız fontların sistemde kök salmasından daha iyidir.
Bu konuda çok denemeler yaptım, ve gerek gördüğüm üzere bunu yazdım. Değerlendirme ve uygulama sizin takdirinize kalmıştır.
Saygılarımla.

Arşivinizdeki fontları, yazacağınız örnek metin ile önizleme ve sisteme hızlı
dahil etme sağlayan özellikleriyle ön plana çıkmış 2 program, font things ve corel font navigator'dür.

Son düzenleme:

köftehor

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam ilk önce pc yeniden kur

sonra ise corel draw x3 kullanmanı öneririm

gelelim font işene font ne kadar fazla olursa o kadar kasma işlemi yapar diyecegim fontlarının hepsini kopyalama işine yarayanı kopyala

eger böyle yaptıysanda olmuyorsa sistemde uyuşmama sorunu vardır.kolay gelsin

mesutfb2005

🏅Acemi Tasarımcı🏅
12.000 cok ama aklinda bulunmasi gereken ince bir ayrintida hdd nin rpm degeridir.

swrty

🌱Yeni Üye🌱
Corel Drawın Kasması Cekirdek Calısma Frekansların Geçişi Yavas olması Biz ondan coelin Eski sürümlerini kullanıyoruz X4 de kaynaklanan sorun var

rizgar

🌱Yeni Üye🌱
corelin kendisinde bi sorun var bence

merhaba link ölmüş yenilermisin

yeni toplanmış bi bilgisayarım var. 64 bit vista kurdum. (bu arada 64 bit xp nin turkçesi yok) adobe cs4 tam seri kurdum. uçuyo Quark 8 kendinden kaynaklı açılışı yavaş ama hızı iyi. ama corel berbat. bilgisayardan yada ondan bundan olduğunu düşünmüyorum. kesinlikle corelin dandikliğinden. X5 beta denemeleri yapılıyomuş. umarım bu sorunu çözerler. piyasadan siliniyor zaten. yoksa tümden gidecek. sağlam kullanıyom diyeni pek görmedim ben.

BeStBuRaKi

🌱Yeni Üye🌱
Win 7 nin Çıktığı şu günlerde 64 bit Ultimate yada Pro kurmanı öneririm.. Sen hatayı baştan vista kurarak yapmıssın hatta hatta home basic kullanmıssın:) O pc 8 cekırdekte olsa gucunu ortaya koyamaz

elbistannet

🌱Yeni Üye🌱
Cevap belki biraz konuya göre erken ama. :) Corel Draw x4 - ve x5 çıktığı anlarda wuad yani dört çekirdek işlemciyleri desteklemiyordu ve işlemcilerde turbo bust olmadığı için çekirdekler arası aktarma ve kapatma yapıamıyordu. Corel de bun ufarketti ve sp1 - ve sp2 güncellemeleri ve bir fix ile corel x4 ü dört çekidekte uçunmayı başardı. aynı keza x5 için de geçerli yalnız x5 sadece 1 service pack bulunduruyor ve de bir fix. kullandığım programa göre sp2 ve fix çektiğin zaman sistemi kapat aç ve farkı göreceksin ki işte o zaman donaünım ve yazılım aynı şeyi konuşacak.