Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Iş ararken

ebruoz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba,ben aslında grafik haricinde başka bir lisanstan mezun oldum ve ardından grafik tasarıma hep ilgim olduğu için kurslara giderek psd ai ve corelden eğitim aldım.Kendime çizim ve yaratıcılık konusunda güveniyorum ve bu işi gerçekten yapmak istiyorum.Ama etrafımda grafik tasarımcılığından yana yardım alabileceğim danışabileceğim pek kimse yok sayılır.

Asıl sorum ise sizlere şudur;ben henüz çalışma hayatına bu alandan hiç adım atmadım ve nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum?Nerelere başvurmayalım,iş görüşmelerinde bu alanda neye önem veriyorlar,tecrübem olmadığı için önce staj mı yaptırırlar yoksa direk çalıştırırlar mı, para verirler mi hiç bilmiyorum.Açıkçası " hiç tecrübeniz yokmuş biz sizi parasız çalıştırabiliriz ancak" mı diyorlar yoksa daha farklı mı oluyor.

Biliyorum çok fazla soru sordum ama burada benden daha tecrübeli çalışma hayatına çoktan başlamış kişilerden yardım istiyorum,yol gösterirseniz çok sevinirim.Buradan fikir almadan başvuru yapmak istemedim.Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Çalışan ya da iş ararken yaşadığı tecrübeleri aktarabilecek arkadaşlar yorumlarınızı paylaşabilirseniz sevinirim.

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Öncelikle iş hayatına ya da staja başlamadan önce kendinizi geliştirmeniz gerekmekte. Temel bilgiler ve biraz program kullanımda kendinizi geliştirdiğinizde içinizde birşeyler yapmak isteği doğacaktır. Bu sebepten ilk etapta kendiniz iş bulmakta ve geliştirmekte zorlancaksınız. İşi mutfağında öğrenmek deyimiyle kendinizi geliştirebileceğiniz bir yerde staj yapmalısınız.

Bu staj süresince ücret beklemek zor olacak. Staj verecek yerler sizden üstün performans beklemeyeceği için sizinde bir beklenti içinde olmaktan çok burada ne öğrenirsem kar mantığıyla sınırlarınızı zorlayarak işi ve bu işin nasıl yürüdüğü hakkında bilgi edineceksiniz.

Sonra o doygunluğa eriştiğinizde iş sizi bulacak ya da edilinen referans ve bilgileriniz ile iş görüşmelerine giderek kendinize uygun yeri bulabilirsiniz. Grafik tasarım alanı çok geniş ve derin bir alandır diğer alanlar gibi tabi. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz bu oranda tasarımlarınız işleriniz ufkunuz ve kazancınız artacaktır.

Kendinizi çok çok geliştirdiğinizde ne bir iş yeri sizi tatmin edecektir ne de aldığınız basit işler bu süreçte kazancınızı değerlendirip kendinize güvendiğinizde kendi işinizi kurabilir ya da büyük marka ya da sevdiğiniz müşteri portföyüne dışarından(freelance) olarak çalışarak bir ajanstan kazandığınızın fazlasını kazanma şansını da yakalayabilirsiniz ama freelance çalışma mantığı ülkemizde yeni yeni oturmakta ve çokta anlatılanlar gibi değildir.

Kendi işinizin patronu tasarımcısı muhasebecisi yöneticisi olmak zordur. Aklınızda tasarımı düşünürken bir yandan mali durumları hesaplamak zevksiz ve ufkunuzu daraltabiliyor. Bir ajans ekip işidir. Anladığım kadarıyla bu alanda yenisiniz önünüzde güzel zamanlar var. Sıralamanız şu şekilde olursa daha sağlıklı olur.

Temel gelişim > staj > İş yerinde çalışma > Referans edinebilme > kendi oluşumuna kurmaya doğru yönelme ya da işiniz iyi ise son aşamayı erteleyebilirsiniz. Her şeyden önemlisi hiç bir zaman durmayın her zaman araştırıp daha çok çalışın. Teknoloji sürekli değişiyor ve gelişiyor takipçi olun araştırın çalışın.

Başarılar.

ebruoz

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim bu süreci çok güzel açıklamışsınız.Tam olarak ne yapmam gerektiği gayet net ve anlaşılır olmuş.Yazdıklarınız bana ve benim gibi yolun başında olanlara rehber niteliğinde.

Son düzenleme:

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Herşeyde olduğu gibi stajda sizin elinizde. Eğer iyi bir yerde staj yapmak istiyorsanız işe iyi ajansların listesini çıkararak başlayabilirsin. Ajans | Grafikrehber.com adresinden ajans listelerine ulaşabilirsin buradan sana yakın ve beğendiğin ajanslara cvni göndererek ve güzel bir yazıyla neler yapabileceğini beklentilerini belirterek mail gönder elbet içlerinden biri ve bir kaçı sana dönecektir. Dönmezse yılmadan devam et. Sonra görüşmeye git yere bak çalışanlara bak çünkü bir yerde önemli olan yerin büyüklüğü değil çalışanlardır bu da zaten firmanın referanslarına yansır. Süre olarak 2 ay iyi bir süre ama iyi bir stajer olursan onlarda seni bırakmak istemeyecektir. Olurda bu süre zarfında kendini çok geliştirir ve firma için yardımcı işler yaparsan sana orada kalman için iş teklifi getirebilirler.

Başarılar.

ebruoz

🌱Yeni Üye🌱
Ben stajyerlik için daha uzun çalıştırıp yorarlar sanıyordum.2 ay çok iyi bir süre ortalama için.Bende dediğiniz gibi düşünüyordum;iş yerleri,yetiştirdiği elemandan memnun ise bırakmak istemez diye.Anladığım kadarıyla her işte olduğu gibi bu iştede her şey kişinin azmine, yeteneğine ve birazda şansına bağlı.Verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim,dediğiniz siteye girip ajanslara bakacağım.