Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş Bulma ile İlgili Sorular!!

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yetiştirilmek üzere grafiker olarak iş bulmaya çalışıyorum, tecrübesizim, bazı sorularım var, bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

1. "Yetiştirilmek üzere grafiker" arayan iş yerleri, ilanlarında deneyim gerekmediğini, gerekli eğitimin verileceğini belirtmiş. Peki deneyimsiz kişiler arasından o işi alacak kişi neye göre seçiliyor? Yoksa her gelen kabul ediliyor ve bu bir çeşit gönüllü hizmet gibi mi işliyor, yani para verilmiyor mu?

2. İş başvurusu için CVye yazabilecek bir grafikerlik tecrübem yok, ancak 2 yıldır sivil toplum kuruluşları için gönüllü olarak afiş, el ilanı, dergi mizampajı yapıyorum. Bunu CVde belirtebilirmiyim? Bu bana kolaylık sağlar mı? Portfolyomu bir şekilde CVye eklemeli, yada iş başvurusunda göstermelimiyim?

3. İngilizce bilgizi bana iş bulmamda kolaylık sağlar mı? YEtkili bir kuruluştan aldığım Upper-intermediate derecede olduğumu gösteren sertifikayı da CVye eklemelimiyim?

4. Ve daha önce bu şekilde işe kabul edilmiş arkadaşlar varsa ne yapmam, CVye ne yazmam, yüzyüze görüşme olanağına sahip olursam nasıl davranmam gerektiği konusunda bana biraz bilgi verebili mi acaba? :angel:

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Yanlış bilgi vermemeyi dilemekle beraber sordukların hakkında bilgilerimi aktarmak isterim...
1.Yetiştirilmek üzere grafiker arayıp, deneyim gerekmediğini söyleyen bir iş yeri bu konuda bilgi istemez zaten... İşe alacağı kişide yapabilme kabiliyetine, isteğine bakar....

2.Bahsettiğin; sivil toplum kuruluşları için gönüllü olarak tasarım yapma becerilerini cvne aktarabilirsen, bu senin için diğerlerine göre avantaj olacaktır...

3.Şüphesiz bu sertifikanında sana fazlası ile faydası olacaktır...

4.Yüzyüze görüşme konusu çok derin bir konu.Bu şekilde bilgi almak yerine çevrendeki bir kaç kişi ile görüşmelisin... Cv örneklerine internet aracılığı ile ulaşabilirsin ...

İyi çalışmalar...

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim, benim için gerçekten açıklayıcı oldu, yalnız "yetiştirilmek üzere" olayındaki para mezvuu hala kafama takılmış durumda, aslında kendimi geliştirmeyi çok istiyorum, parasız da çalışabilirdim ama üniversiteye başlıycam ve paraya ihtiyacım olucak :/

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
hayır canım yetiştirilmek üzere' demek ücretsiz demek değildir... Ama normalden az bir ücret alırsın tabi o ayrı...

yani sen ücretsiz manasına geldiğini düşünerek böyle bir şeyi kabul etme sakın...Ki; kesinlikle böyleleri çıkacaktır karşına...

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anladım, teşekkür ederim bu konuda uyarman iyi oldu, çünkü açıkçası elden bişey gelmez deyip kabul etmeyi düşünüyodum böyle olursa.

normalden az ücret ne kadar olur mesela? full time ve part time için ücretler nasıl olabilir. biraz araştırdım ama hiçbir yerde ayrıntılı bilgi verilmemiş.

cv için ön mektubu şu şekilde yazsam uygun olur mu? hatalı yerleri varsa belirtebilirmisiniz?

Sayın Yetkili,

Firmanıza, grafikerlik ve tasarım alanında yetiştirilmek üzere eleman alma ilanınızla ilgileniyorum. İlanda belirtilen işin, özellikle Corel, Illustrator, Indesign ve Freehand programlarında kendimi geliştirmek ve Photoshop bilgimi daha da arttırmak açısından benim için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Grafik alanında daha önceden bir iş tecrübem bulunmamakta; ancak kendi uğraşlarımla öğrendiğim programlar sayesinde uzun süredir grafik tasarımıyla ilgileniyorum. (Kullandığım programları ekte sunduğum özgeçmişimde bulabilirsiniz.) Yaklaşık 2 yıldır, gönüllü olarak, Sivil Toplum Kuruluşları için afiş, el ilanı tasarımı ve dergi mizampajı yapmaktayım. Yaptığım çalışmalardan birkaç örnek ekteki dosyada mevcuttur.

Ayrıca, okul hayatım boyunca aldığım eğitim ve kişisel çabalarım sonucu, İngiltere’deki yetkili bir dil kursundan aldığım, dil bilgimin Upper-intermediate seviyesinde olduğunu belgeleyen sertifika da ektedir.
Sonuç olarak, ekteki özgeçmişimin, eleman aradığınız pozisyona uygun olarak değerlendirilmesini ve gerekli görülmesi halinde daha ayrıntılı konuşmak için karşılıklı görüşme fırsatının verilmesini rica ediyorum.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla;
Falanca Filanca

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın falanca filanca :)

Gayet güzel bir cv olmuş...
Kişisel bilgilerini eklemek içinde dediğim gibi internetten cv örnekleri araştırabilirsin...
Yazdıkların güzel fakat okuyan kişiyi sıkmamak için daha kısa tutmanıda öneririm...
Ama bu hali gayet iyi :)

İyi çalışmalar...

mottephobia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler yorumun için
kısaltmayı deniycem

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mesajını geç gördüm

mesajını yeni gördüm. cvile ilgili olarak özel mesaj atarsan örnek cv mi gönderebilirim. ayrıca daha önceden yaptığın işleri mutlaka bi yerde pdf olarak saklamanı tavsiye ederim... normalden üdüş ücret konusuna gelince her yerde var o hepimizin aldığı ücret normalden düşük :rofl:

GraFFiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
߀nde stajyerlik grafikerlik arıyom ama yokhhh :S