Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İş Görüşmesine Gittiğimde Karşılaştığım Uzaylı

alaybeyteam

🌱Yeni Üye🌱
S.A
Bugün Gittiğim Bir İş Görüşmesinden yaşadıklarımı aynen aktarmak istiyorum

Bir reklam&tabela şirketinin ilanını görmüştüm.(Şirket demeye bin tane şahit lazım,10 metrekare bi atölye) randevu alıp gittim.
1 saat boyunca iş yerinin yetkili patronunu bekledim. Patron geldikten sonra tipinden anladım zaten bu işin olmayacağını, O kadar hazırlanıp gitmiştim giyimime özen göstermiştim. karşımdaki patron ise sıfatsızın tekiydi. içimden çok daha farklı şeyler söylüyorumda bakmayın buraya yazmak olmaz. nereli olduğunu bilmiyorum ama sanki dünyalı değildi. ilk sorduğu soru

nerede otürüyürsün ? soru şekli aynen bu
cevabımı bir dünyalı gibi verdim.
hanki prokramları biliyürsün ?
aynen bildiğim herşeyi anlattım.elimde ve usb belleğimde portfolyom vardı. bakın burada yaptıklarım var diye göstermek istedim.

aldığım cevap

boşver ona gerek yoktir ben sana bi iş verem sen baa onu yap bahim nasıl oluyür?

bozuk türkçesinden hiç bir zıkkım anlamadığım gibi verdiği ölçüye göre bişeyler yaptım. ki yaptığım çalışma onun gibi bi gerizekalı için günlerce sürecek bi çalışma. 15 dk da bitirdim. geçti yanıma baktı baktı

yav bunlar okunmüyir.. dedi

kendi kendime düşündüm benim burada 1saat 15 dk geçirdiğim zamana yazık. bu saate kadar bir sürü iş peşinde koşardım diye düşündüm.

okunmuyorsa kapatayım madem dedim kapattım ve yaptğım işi sildim. çünkü biliyorum o şaşkoloz ben çıktıktan sonra tasarımı baskıya gönderecek.

Siz paintten açın ağaç çizin boyayın diyerek mekandan ayrıldım. arkamdan homurdaya homurdaya bişeyler söylemeye çalıştı ama kulaklarımı zorlayıp onun homurtularını dinlemeye tenezzül bile etmedim.

neyse olay böyle, tamamen yaşadıklarımı yazdım bugün. bakalım daha nelerle karşılaşıcam.

Sonay Görkem

👑Efsanevi Grafiker👑
S.A
Bugün Gittiğim Bir İş Görüşmesinden yaşadıklarımı aynen aktarmak istiyorum

Bir reklam&tabela şirketinin ilanını görmüştüm.(Şirket demeye bin tane şahit lazım,10 metrekare bi atölye) randevu alıp gittim.
1 saat boyunca iş yerinin yetkili patronunu bekledim. Patron geldikten sonra tipinden anladım zaten bu işin olmayacağını, O kadar hazırlanıp gitmiştim giyimime özen göstermiştim. karşımdaki patron ise sıfatsızın tekiydi. içimden çok daha farklı şeyler söylüyorumda bakmayın buraya yazmak olmaz. nereli olduğunu bilmiyorum ama sanki dünyalı değildi. ilk sorduğu soru

nerede otürüyürsün ? soru şekli aynen bu
cevabımı bir dünyalı gibi verdim.
hanki prokramları biliyürsün ?
aynen bildiğim herşeyi anlattım.elimde ve usb belleğimde portfolyom vardı. bakın burada yaptıklarım var diye göstermek istedim.

aldığım cevap

boşver ona gerek yoktir ben sana bi iş verem sen baa onu yap bahim nasıl oluyür?

bozuk türkçesinden hiç bir zıkkım anlamadığım gibi verdiği ölçüye göre bişeyler yaptım. ki yaptığım çalışma onun gibi bi gerizekalı için günlerce sürecek bi çalışma. 15 dk da bitirdim. geçti yanıma baktı baktı

yav bunlar okunmüyir.. dedi

kendi kendime düşündüm benim burada 1saat 15 dk geçirdiğim zamana yazık. bu saate kadar bir sürü iş peşinde koşardım diye düşündüm.

okunmuyorsa kapatayım madem dedim kapattım ve yaptğım işi sildim. çünkü biliyorum o şaşkoloz ben çıktıktan sonra tasarımı baskıya gönderecek.

Siz paintten açın ağaç çizin boyayın diyerek mekandan ayrıldım. arkamdan homurdaya homurdaya bişeyler söylemeye çalıştı ama kulaklarımı zorlayıp onun homurtularını dinlemeye tenezzül bile etmedim.

neyse olay böyle, tamamen yaşadıklarımı yazdım bugün. bakalım daha nelerle karşılaşıcam.

Böyle birşeyle karşılaşmanız evet kötü. Ve genel olarak birçok kişinin karşılaştığı durumlardan.

Fakat sizinde bu kadar ağır bi şekilde eleştirmeniz hatta hakaret etmeniz hiç hoş olmamış.Çünki bu durum sizin bi başkasına ''gerizekalı'' gbi bir ifade kullanmanızı gerektirmez. Heleki ''uzaylı'' kısmını anlamış değilim. Konusmaları kişisel şive dende kaynaklanıyor olabilir. Herkes Türkçeyi düzgün kullanamaz.

Her ne olursa olsun işyerine girişiniz önyargıyla başlamış. Sonuç kötü olması bunun için normal.Daha sakin olarak bakmanızı tavsiye ederim.

Umarım iyi durumlarla karşılaşırsınız. Kolay gelsin..

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
isim ve firma adı vermemişsiniz teşekkürler ancak eleştirmenin hatta yerden yere vurmanın da bir üslubu şekli vardır.
Bizler forumda herşeyi paylaşırken 7 den 70'e herkesin okuyabileceği anlayabileceği bir dil kullanmayı tercih ederiz bu tarz konuların aktif kalması ancak doğru şekilde yazılması ve dile getirilmesi ile doğru orantılıdır.

alaybeyteam

🌱Yeni Üye🌱
Söylediklerinize Katılıyorum Arkadaşlar ama inanın o kadar bozuk bir moralle yazdımki...

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Sizi anlayabiliyorum. Benzer durumlar birçok iş görüşmesinde birçok grafikerin başına gelmiştir. Durumla ilgili birkaç şey söylemek isterim. Öncelikle yetkili patron arkadaşın eğitim seviyesinin düşük olduğu kanaatine vardığınız ve bunu bize bu şekilde yansıttığınız görünüyor. Umarım bu yargıya kişinin etnik ağzı (çoğu kişi şive veya lehçe diye bilir) sebebiyle varmamışsınızdır. Bilirsiniz ki kimse doğduğu yeri kendisi belirleyemez ve hatta belli bir yaşa kadar aldığı eğitimi de. Dolayısıyla ağız problemini ve telaffuz sıkıntısını bir eğitim seviyesi kıstası olarak düşünmemeliyiz. Ben nice -İstanbul Türkçesi diye tabir edilen- düzgün Türkçe konuşan fakat o düzgünlüğüne tezat cahil insanla karşılaştım.

Dükkanın metrekaresi de aslında bir profesyonellik kıstası sayılmaz. Bunlar insanların yargılarını yanlış yönlendiren görsel yanılgılar olabilir.

Gelelim diğer duruma. Yaptığınız işi beğenmemiş. Burada da adamın bu işte uzman olduğunu varsayarak düşünüyorum. Güzellik veya beğeni göreceli bir kavram. Belki de yaptığınız çalışma gerçekten tabela üretimine uygun olmayabilir.

Yanlış anlamayın ben olaya farklı bir açıdan yaklaşınca nasıl düşünceler ortaya çıkabilir size onu göstermek istedim. Taraf değilim. İlk bakışta tepkilerinizi anlayabiliyorum. Yaşadığımız her olaydan ders almamız gerektiğini biliyorum. Belki de bunu yaşamış olmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Siz şimdi muhtemelen benim tezlerimi çürütmek adına karşı cevap yazacaksınız:) ama amacım karşıda durmak değil. Dediğim gibi farklı bakış açısı.

Saygılarımla

alaybeyteam

🌱Yeni Üye🌱
Yok Hayır söylediklerinizde haklısınız, yorumlar geldikçe daha çok rahatlıyorum aslında. yaptığım işe güveniyordum ve baskı için uygundu. o kişininde eğitim seviyesine ve dünyaya bakış açısına göre yorum yapıyorum aslında. tabiki ağız-lehçe, doğduğu bölge gibi konular çok farklı kavramlar,bu zamana kadar hiç bir insana konuşmasından ötürü önyargılı davranmadım zaten. bu kişi gerçekten çok farklı bişeydi görmeden anlamak zor,en azından hitap şekline dikkat etmeliydi.

efe0202

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Arkadaşım Önder çok güzel örnekler vererek farklı bakmanın gerektiğini anlatmış kendisini bu güzel ifadelerden dolayı kutluyorum. Bu bakış açısıyla ayrıca bize sadece konuyla alakalı olarak fikirler vermemiştir aynı zamanda yaptığımız işide bu şekilde algılamamız gerektiğini iletmek istemiştir. Önder seneler evvel izlediğim filme götürdü beni yazdığın kelimeler (Çokmu Romantik Oldu:), Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği Okula yeni gelen İngilizce Öğretmenin öğrencileriyle yaşadığı ilişkileri anlatıyodu film, Kahramanımız John ilk dersinde öğrencilerin önündeki kitapları yırtıp atmasını, kalıplaşmış düşüncelerden uzaklaşmalarını ve sonrada sıraların üstüne çıkmalarını ve sınıfa birde ordan bakmalarını ister. Evet hep oturduğumuz yerden olaylara bakarsak yanılabiliriz belki bazen bizim masamızın veya sıramızın üstüne çıkarak ordan gözlemlemeliyiz yaşadığımız hayatı fikirlerimiz mutlaka değişecektir. Esenle Kalın

wyand0tte

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.mernasoft.net
Arkadaşım yazdıklarını okudum. Altı çizilen kelimeler biraz abartılı fakat nasıl bir ruh durumunda yazdıklarını tahmin edebiliyorum çünkü ben de senin olayına benzer bir olayla karşılaştım. Seni tamamen anlayabiliyorum. Ama ne yaparsın, elemansak katlanacağız..

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
İzmirde daha ne yerler var,bir bilsen :/

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bana bazı kısımlar biraz abartılı geldi.Özellikle diyalog bölümleri.

VivaLaKinG

🌱Yeni Üye🌱
izmir raydan çıktı artık arkadaşlar işi gücü olmayan vasıfsız insanlar reklam & tabela işine girecek olursa sonucu bu olur daha durun yeni ajanslar türedi bize iş getirenler fakat kendileri bi haberler ajansın ne olduğundan.sonumuz hayrola...