Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İşgalin Haritası

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
197
Tepkime puanı
17
Arkadaşlar, Siyonist işgalcilerin cennetmekan Sultan Abdülhamid'den para karşılığı alamadıkları Filistin topraklarını, İngiliz ve BM desteği ile kısa bir süre içinde nasıl işgal ettiklerini görmeniz açısından önemlidir.

Vektörel olarak FreeHand dökümanını isteyen arkadaşlara gönderebilirim.

isgalinresmielilanioq3.jpg
 

Benzer konular

mcleane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
86
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.cinema4fx.com
hocam elinize sağlık çok anlamlı bi paylaşım olmuş doğrusu. filistin insanların görmezden geldiği kanayan bir yara.
 

mecbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
85
Tepkime puanı
0
hocam elinize sağlık

ancak bu işin evveliyatını bilen var mı acaba konu olarak paylaşsa bizimle. Filistin kendi rızası ile toprak satmış mıdır, yoksa cebren el konularak mı ilk yerleşim yapılmıştır.
 

donie

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
386
Tepkime puanı
12
ingilizler,amerika,birleşmiş milletler elbirliği ile soykırım yaparak geldiler bu noktaya
onlara göre demokrasi ve özgürlük yayıyorlar dünyaya her zaman olduğu gibi ,en kötü noktada tüm arab camiasından hiç ses çıkmaması ve somut adımlar atmamaları yılllardır.!

filistin hakkında ufak bilgi.
Eskiçağ'da Filistin Doğu Akdeniz Uygarlığının iki merkezi (Mısır ve Mezopotamya)arasında yer alıyordu. Kendisine her zaman geçici bir bağımsızlık tanıyan bu iki medeniyet arasında kalıyordu ve birçok çatışma ve istila ile karşı karşıya kalıyordu.

Bölgeye ilk olarak yerleşen (M.Ö. 3. binyılda) Samiler, kısmen yerli olan ve yerli olmayan başka topluluklarla karıştılar.

M.Ö 3. binyılın sonunda bölgeyi yarı göçebe topluluk Amurlular tarafından işgal edildi ve bölge yakıp yıkıldı. Amurlulardan sonra M.Ö. 1700-M.Ö. 1550 yılları arası ise Mısır'da hüküm süren Hyksos hanedanı tarafından hakimiyet altına alındı. Daha sonra ise Sina Çölü'nden gelen Yahudiler tarafından hakimiyet altına alındı. Bölgede kurulmuş olan Yahudi devleti daha sonra ikiye ayrıldı ve Babillilerin yönetimine girdi. Bölge daha sonra Persler, Romalılar, Bizans, İslam Devleti, Fatımiler, Selçuklular, Eyyübiler, Memlükler ve Osmanlıların Hakimiyeti altında kalmıştır. (2 Kasım 1917) yılında Balfor bildirisinin yayınlanmasından sonra 1920 yılında İngiltere'nin manda yönetimine girmiştir.

15 Mayıs 1945 yılında İsrail Devleti'nin kurulmasının ardından Arap-İsrail Savaşları patlak vermiştir. Birleşmiş milletler 29 Kasım 1947 yılında Filistinin paylaştırılmasına karar vermiştir. %50'si Yahudilere %50'si ise Filistinlilere bırakılmıştır. Kudüs'e ise Uluslararası statü verilmiştir.

İlk paylaştırmada Filistin bölgesinde yer alan Kudüs, 1948 yılında Kudüs çevresinde Yahudi yerleşim birimlerinin artması ile tamamen İsrail yönetimine geçmiştir.

1947'deki BM paylaşımından bu yana harita oldukça değişmiş, Filistin, Batı Şeria ve Gazze olmak üzere birbirinden kopuk iki toprak parçası haline gelmiştir.
alıntıdır.
yararlı paylaşımın için teşekkürler
 

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
197
Tepkime puanı
17
Arkadaşlar Merhaba,

Yoğun günler yaşıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz için elimizden geldiği kadar maddi, manevi, fiili ya da kavli olarak yanlarında yeralmaya çalışıyoruz. Kimimiz protesto gösterilerilerinde kendine yer bulurken, kimimiz konsolosluk kuşatmasında safını belirliyor. Kimimiz de sağ elinin verdiğini sol eline farkettirmeden kardeşlik bilincinin gereğinin yerine getiriyor. Hali hazırda İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ajans hizmetlerini yapmakta olduğumuzdan bizim de gecemiz gündüzümüze karışmış halde. Ama inanın yorgunluğumuz bizi hayatımızda hiç olmadığımız kadar tatmin ediyor. İbadet aşkıyla yapıyoruz ve biliyoruz karşılığını Rabbimizden alacağız.

Lafı uzatmadan yaptığımız işlerden birinin linkini burada vermek istiyor, indirmenizi tavsiye ve rica ediyorum.
FILISTIN KITAPCIĞI
Bir Filistin Kitapcığı hazırladık. Burada bölgenin yakın tarihini, siyonizmin ne menem bir şey olduğunu, Filistinlilerin gerçekten topraklarını satıp satmadıklarını ve daha bilinmesi gereken bir çok konuyu PDF dokümanı olarak bulabilirsiniz.

Burada ben bir konuya dikkatlerinizi çekmek istiyorum.
ARZ-I MEV'UD tabirini bilirmisiniz arkadaşlar?
Yani VAADEDİLMİŞ TOPRAKLAR!
Siyonistlerin tanrısı Yehova'nın vaadettiği topraklar!
Sınırlarını biliyor musunuz?
Nil nehrinden bilin bakalım nereye kadar?
FIRAT Nehrine kadar!!
Yani arkadaşlar, İşgalci siyonistlerin hedefi Filistin toprakları olduğu kadar bizim de topraklarımız. Arz-ı Mev'ud'un yarısı senin sahip olduğun topraklardır. Uyanık olalım. Çevremizde ne dolaplar döndüğünü görmemezlikten gelmeyelim. Lütfen!!

Selam ve muhabbetle...
 
Son düzenleme:

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
197
Tepkime puanı
17
hocam elinize sağlık

ancak bu işin evveliyatını bilen var mı acaba konu olarak paylaşsa bizimle. Filistin kendi rızası ile toprak satmış mıdır, yoksa cebren el konularak mı ilk yerleşim yapılmıştır.

Konu ile ilgili de kitapcıktan küçük bir alıntı aktarmayı faydalı görüyorum:

FİLİSTİNLİ TOPRAK SATTI MI?
İsrail’in kuruluşu öncesinde Yahudilerin 28 milyon dönümden oluşan Filistin’de sahip oldukları arazi miktarı 2 milyon dönümdü. Yani tüm Filistin topraklarının %7’si. Bunun 650.000 dönümünü Osmanlı Devleti döneminde mülk edinmişlerdir. 300.000 dönümünü de İngiliz işgalciler onlara bağışlamışlardır. 200.000 dönümünü yine İngiliz işgalciler, Yahudilere göstermelik bir bedelle satmışlardır. Bu şekilde satılmayan arazilere de ağır vergi uygulamalarıyla el konulmuştur. 600.000 dönümü de, kendileri Filistin dışından olan, Lübnan ve Suriye’de ikamet edip Filistin’de mülk edinmiş bazı Arap kökenlilerden satın almışlardır. Buraya kadarki kısımda yani Yahudilerin 1948’e kadar edindikleri arazilerin 7/8’inde Filistinlilerin müdahalesi söz konusu değildir. 250.000 dönüm araziyi de Filistinlilerden satın almışlardır. Yani Filistinlilerden aldıkları toplam arazi miktarı Filistin topraklarının %0,9’una (binde 9’una) tekabül ediyordu. Arazilerini satanlar da halktan çok şiddetli tepkilerle karşı karşıya kaldıklarından Filistin’i terk etmek zorunda kalmışlardı. Şimdi satılan arazilerin tüm topraklara oranıyla, onları satanların genel nüfusa oranlarını denk kabul ederek düşünelim: Bir halk hakkında hüküm verilirken %0,9’unun tavrına göre mi, yoksa %99,1’nin tavrına göre mi hüküm verilir. Kaldı ki araziyi satanlar da toplumdan dışlandıklarından Filistin’in İslami kimliği için mücadele edenlerle bir ilgileri kalmamıştır.
 

mecbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
85
Tepkime puanı
0
evet teşekkür ederim hocam ben cevabımı aldım

zannım bu konunun suistimal edildiği yönündeydi nitekim doğru çıktı.

selametle
 

m_fairy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
40
Tepkime puanı
2
bu konuyu görünce yazamandan duramadım ama beni üzen bu manzaradan çok şudur ki :

geçende başka bir forumda bi arkadaş bu haritayı eklemiş ve gelen ilk mesaj nasıldı biliyormusunuz

"ee ne olmuş"

insanlığımdan utandım azıma o kadar çok kelime geldiki yazacak ve hepside o kadar kötüydüki ama yazamadım içimdeki öfke o kadar büyüktüki kelimelerim dökülmedi klavyeme.........
 

muratnezih

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
7 Tem 2008
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Allah Azze Dayan Gazze...

Bu Fotoğrafı tıp fakültelerinde kanserin yayılımı konusunda işleyebilirler bence...
 

hamit_kurklu58

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
28 Haz 2008
Mesajlar
389
Tepkime puanı
7
Yaş
43
'Yaşasın zalimler için Cehennem''her şeyin bi hesabı olması nasılda mutlu ediyo beni.ariel şaron kafiri daha can veremedi komada yatıyo mevlam canını almıyo.birde öbür tarafı var bu işin...çok güzel yorumlarınız ALLAH RAZI OLSUN CÜMLESİNDEN(amiin)
 

omskeskin

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
s.a. bana bu haritanın vektörel olarak lazım göndermeniz mümkün mü... şimdiden teşekkür ederim... emeğinize sağlık
 
Üst