pardon hocam fonttan bahsettiğinizi düşünemedim :smile:
evet comic sans kullandım genelde sevilmeyen bi font olduğunu bilmiyodum. öğrenciyiz nede olsa öğrenmiş olduk ama bu arada benim hoşuma gidiyor.
Birsüre sonra seninde hoşuna gitmeyecek meraklanma, o süre sonradan kısa bir süre sonra da nefret etmeye başlayacaksın, ki bunun ardından da Windowsundan silmeye kalkışma aşamasıda gelecek..
Tasarım görsellikle alakalı bir şey, herkesin yorumu farklı olacaktır. Bu göz zevki ile ilgili bir durum. Ama yıllardır comic sans ile yazılmış yazıları okuyan insanlara bu fontu kullanarak çarpıcı şeyler sunamazsın. Tasarımın ana fikride farklı ve çarpıcı şeyler uygulamaktır. dafont başta olmak üzere bir kaç klik ile internette milyonlarca font bulabileceğin siteler mevcut. Daha çarpıcı ve Jazz fikrine daha yakın fontlar kullanabilirdin.
Diğer bir eleştrimde tasarımlarında renk uyumlarına dikkat etmelisin. Background olarak kullandığın tasarımla, ön planda olan tasarım arasında gözle farkedilebilir bi ayrım olması gereklidir. Bunu birbirinden uzak ama birbirine uyumlu renkleri kullanarak yapabilirsin.
Afişin alt kısmında logoları yerleştirmek için bıraktığın alan ile üst kısmındaki gradient geçiş birbirine çok zıt. Birbirini destekleyen bir çerçeve olsa çok daha hoş görünecektir.
Henüz işin çok başındasın. yeni başlayan biri olarakta boş değilsin. Bence tasarım programını açıp işe başlamadan önce neyi nereye nasıl koyacağını afişin bütününü kafanda bitir öyle işe koyul. Ardından bir sigara ya da kahve molası verip tekrar afişine bakıp son rütuşları düzenleyip bitir..