Öncelikle iyi geceler. seabis arkadaşın sölediklerine katılıyorum. Eğerki bütçe sorununuz yok ve ileriye dönük bir sistem isterseniz 2000-2500 arasında bir fatura çıkacaktır ki grafik alanında her daim yeni programlar ve versiyonları çıktığı için işinizi rahat göreceğiniz ve ileriye dönük bir sistem toplamanız yararınıza olacaktır.
Grafik tasarım için oldukça yeterli ve ileriye dönük üzerinde 4-5 yıl çalışabileceğiniz rahat bir sistem toplamaya çalıştım;
ANAKART
GIGABYTE EX58-UD3R, X58, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1366, 6.4GT/s ;oldukça iyi bir anakart ddr3 destekli yeni nesil i7 işlemcilere uygun.
BELLEK - RAM CORSAIR 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8 DOMINATOR; DDR3 1600mhz arabelleğiyle programlar üzerinde çok rahat çalışabilirsiniz.
Kasa: COOLER MASTER RC-690-KKP2-GP Kasa (PSU Yok) içerisindeki sıcak havayı oldukça iyi sirküle ederek dışarı atmayı beceren içi geniş ferah bir kasa. Sayesinde uzun saatler çalışırken bilgisayarınızda ısınmaya dayalı bir sorun çıkarmaz.
İşlemci: INTEL i7 920 2.66 GHz Quad Core Socket 1366 8MB İntelin en son çıkardığı teknoloji bir işlemci tüm işlerinizi üzerinde rahatlıkla halledebilirsiniz.
HDD: WESTERN DIGITAL 1 TB SATA II HDD 32MB 7200 rpm Caviar Black 1Tb kapasitesinde 32mb önbelleğe sahiptir oldukça hızlıdır kullanım ihtiyacına göre 500gb veya 750gb olarak bulabilirsiniz.
Ekran Kartı: PNY nVIDIA Quadro FX580 512MB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
Tasarımda kullanılacağı için profesyonel bir ekran kartı düşündüm oldukça iyi işler çıkarılabilir üstünden.
PSU: OCZ 700W StealthXStream PSU Böyle bir sistemi kaldırması için 600w üzeri bir psu yeterlidir.
DVD: LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah IDE
Kart okuyucu: SPEED 25 in 1 Card Reader üzerinde bilinen tüm kartların ( mmc,sd vs...) okuyucuları bulunmaktadır.
Tüm bu sistemin toplam fiyatı (monitor hariç) 2.102,69 TL
***** bilgisayardan daha ucuza bulmak mümkün şuanki kampanyasıyla.
Monitor konusunda bilgisayar aldığınız yerdeki monitorlere bakarak karar verebilirsiniz. Tepkime sürelerine dikkat etmeniz yararınıza olacaktır ( 5ms ve altınız tercih edin bence )
Umarım yardımcı olabilmişimdir