halit_1980
🌱Yeni Üye🌱
Merak ettiğim daha doğrusu anlayamadığım birşey var.. belki bu sitedeki siz değerli arkadaşlar bana yardımcı olabilirler...bir tasarımı iyi kılan şey nedir? bazen öyle işler görüyorum ki, kağıdın üstünde bir milim boşyer kalmamış, heryerde resimler yazılar fırlıyor, fontları deforme etmiş uzatmış ve ya üstten bastırmış herşey basbas bağırıyor.. ama müşteri bakıyor ve "güzel olmuş" diyor. Buna karşın gayet kaliteli duran firma imajını bir adım öteye götürebilecek klas işleri istemeyebiliyorlar. Ya da ben bir iş yapıyorum, kendisi de tasarımcı olan ve bu işi iyi yapan patronum çok beğeniyor, iş verilen briefe uygun, tasarım işlevine uygun..görsellik yerinde...herşey tamam.. ama müşteri beğenmiyor, ya da 2-3 tane iyi olan işi karıştırtıyor ve ortaya çok çirkin birşey çıkıyor ve onu beğeniyor.
Benim anlayışım mı kıt, sorun nerde? Gerçekten benim çirkin bulduğum teknik olarak hatalar bulduğum (örneğin tipografik açıdan hatalı, resmin kadrajı yanlış, renk seçimi hatalı vs.) bu da beğenilir mi dediğim işi nasıl beğenebiliyorlar?
Biraz garip bir soru mu oldu bilemiyorum.. derdimi iyi anlatamadıysam kusuruma bakmayın.
Benim anlayışım mı kıt, sorun nerde? Gerçekten benim çirkin bulduğum teknik olarak hatalar bulduğum (örneğin tipografik açıdan hatalı, resmin kadrajı yanlış, renk seçimi hatalı vs.) bu da beğenilir mi dediğim işi nasıl beğenebiliyorlar?
Biraz garip bir soru mu oldu bilemiyorum.. derdimi iyi anlatamadıysam kusuruma bakmayın.