Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İzmir her an 7.2 ile sarsılabilir !

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
İzmir'de tedirginliğe neden olan depremlerle ilgili konuşan deprem uzmanı Ahmet Ercan, büyük bir deprem beklediklerini söyledi.

Van Depremi'nin ardından Ege Denizi ve açıkları için yaptığı açıklamada Karaburun-Midilli ve Foça üçgeninin altını çizdiğini ve uyarıda bulunduğunu ifade eden Ercan, "Bu üçgende şiddetli bir depremin olacağını söylemiştim. Tam da tahmin ettiğim ve uyarısını yaptığım yerlerde depremler oluyor. Bölge çok gerilmiş durumda. Bunlar uyarıcı depremler. Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin kayıtlarına da giren depremlerin ardından fay hattı 'patlayacağım, geriliyorum' diyor. Gelecekte bu bölgede 7.0–7.2 Aralığında bir deprem bekliyoruz. Bu depremin İzmir'de hissedilme şiddeti 6–6,5 olacaktır. Yüksek yerlerde yani dağlık ve sağlam zeminli yerlerde bu deprem 5,2 şiddetinde hissedilir" dedi.

İŞTE TEHLİKELİ BÖLGELER

Fay hattının kırılmasının ardından ortaya çıkması beklenen 7,2 şiddetindeki depremden İzmir'in ciddi oranda etkileneceğini anlatan Prof. Ercan, "Bayraklı, Konak Alsancak, Urla, Karşıyaka, Mavişehir ve Bornova Ovası'nda ciddi problemler olacak. Deprem en çok buralarda hissedilecek. Deprem sağlam yapıları ayırır. O yüzden binaların niteliklerine göre yıkımlar ve etkisi de farklı boyutlarda olacaktır. Bu yüzden kent dönüşümü çok büyük önem taşıyor ve acilen hayata geçirilmelidir" diye konuştu.

HAT, GÜNEYBATI YÖNÜNE KAYIYOR

Egedesonsoz.com'dan Fatih Yapar'ın haberine göre; Depremin olduğu bölgede bulunan hattın zamanla daha da gerileceğini tahmin ettiklerini anlatan Prof. Dr. Ercan, Dikili ve Menemen İlçeleri'nin üzerinde bulunduğu hattın Güneybatı yönüne doğru gerildiğini söyledi. Üzerinde yerleşim ve geniş ovanın bulunduğu hatta meydana gelen gerilmenin ciddi bir uyarı olduğunu bunun da çekilen hava fotoğrafları ile kanıtlandığını söyledi.

AYRI BİR DEPREM

Ege Denizi'nde meydana gelen ve İzmir'de de hissedilen depremler ile ilgili bir açıklama da Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ'dan geldi.

Akçığ, "Karaburun Fayı'nın uzantısında bu depremlerin yaşandığını tahmin ediyoruz. İzmir'de de hissedilen bu deprem ayrı bir depremdir. Bunun 5,1 şiddetine kadar çıkması zaten durumu gösteriyor. Fayda kırılmalar yaşanmış olabilir. Bunun boyutunu tahmin etmek şimdilik zor. Diğer fayları de tetikleyebilecek nitelikte olan bu depremin ardından daha büyükleri de gelebilir. İzmir kent merkezine 200 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremin büyümesi kente olan etkisini arttıracaktır. Zaten düz alanlarda ve ovalarda daha çok hissedildi" dedi.

Kaynak : https://www.internethaber.com/izmir...r-388116h.htm?interstitial=true#ixzz1fft88HXx

( arkadaşlar hazırlıklı olalım )

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tahminlerle işin fokunu çıkardılar artık. Bir tane jeoloji uzmanıda çıkıp arkadaş buranın olayı şıu diyemiyor ne garip..Sadece depremden dolayı değil, belki son yazımızı yazıyoruz ama deprem geyiklerinden gına geldi artık ehhh bee diyorum.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum İzmir'e..

Dikkate alınması geren birkaç ayrıntı;

·Kesinlikle panik yapmamalıyız.
Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durmalıyız. Varsa sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelmeli veya uzanmalıyız.
Sarsıntı geçene dek beklemeliyiz. (bu şık bana hep imkansız gelmiştir.)

·Mutfak, imalathane, laboratuar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde; ocak, fırın ve bu gibi cihazları kapatmalıyız.
Dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşmalıyız.
Birinci maddede belirtildiği şekilde kendimizi korumalıyız.

·Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatmalıyız. Soba ve ısıtıcıları söndürmeliyiz. Diğer güvenlik önlemlerini almalıyız ve daha önceden hazırlanmış acil durum çantası ile gerekli olan eşya ve malzemeyi yanımıza alarak derhal binayı daha önce tespit ettiğimiz yoldan terk edip toplanma bölgesine gitmeliyiz. (Hangi çanta bu kimsede olmayan sanırım)

·Merdiven, balkon, koridor ve geniş sahanlı yerlerden, kolonlardan ve pencerelerden uzaklaşmalıyız.

·Okulda isek sınıfta kalarak sağlamsa sıra altlarına yada sıra yanma birinci maddede belirtildiği şekilde başımızı korumalıyız.

·Kesinlikle asansör kullanmamalıyız. Asansörde isek kat çıkış düğmesine basarak asansörü terk etmeliyiz.

Alıntıdır..

Son düzenleme:

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum İzmir'e..

Dikkate alınması geren birkaç ayrıntı;

·Kesinlikle panik yapmamalıyız.
Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durmalıyız. Varsa sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelmeli veya uzanmalıyız.
Sarsıntı geçene dek beklemeliyiz. (bu şık bana hep imkansız gelmiştir.)

·Mutfak, imalathane, laboratuar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde; ocak, fırın ve bu gibi cihazları kapatmalıyız.
Dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşmalıyız.
Birinci maddede belirtildiği şekilde kendimizi korumalıyız.

·Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatmalıyız. Soba ve ısıtıcıları söndürmeliyiz. Diğer güvenlik önlemlerini almalıyız ve daha önceden hazırlanmış acil durum çantası ile gerekli olan eşya ve malzemeyi yanımıza alarak derhal binayı daha önce tespit ettiğimiz yoldan terk edip toplanma bölgesine gitmeliyiz. (Hangi çanta bu kimsede olmayan sanırım)

·Merdiven, balkon, koridor ve geniş sahanlı yerlerden, kolonlardan ve pencerelerden uzaklaşmalıyız.

·Okulda isek sınıfta kalarak sağlamsa sıra altlarına yada sıra yanma birinci maddede belirtildiği şekilde başımızı korumalıyız.

·Kesinlikle asansör kullanmamalıyız. Asansörde isek kat çıkış düğmesine basarak asansörü terk etmeliyiz.

Alıntıdır..

Teşekkür ederim Rabia'cım...

devam edelim;

Yanında olmaktan mutlu olacağımız kişileri ziyaret etmeliyiz,
yapmak istediğimiz ama ertelediğimiz şeyleri yapmalıyız,
sevdiğimiz elbiseleri özel günler için saklamaktan vazgeçip hemen üzerimize giymeliyiz,
sevdiğimiz yiyeceklerde yemeye çalışmalıyız,
yarım kalan işlerimizi uzun sürecekse iptal etmeli,
tatilimsi gezintiler yapmalıyız...

Devam edebilirsiniz...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Hangi ara yapılacak bunlar, orda takıldım işte Şener :D

Birkaç şey ekleyebilirim ama,
İzmir saat kulesine doya doya bakın,
İzmir kordonunda doya doya gezinin,
Mavi Büyü de doya doya tepinin,
Deniz ve Cumba restoranda doya doya yiyin için bendensiniz :D

Yeterli sanırım :D

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:) Deniz restorantta yedim de hesabı nereye yolluycaz..Garson soruyor:p

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Firma ismi verirsem kural ihlali olur :D

Bir ara izmire uğradığımda hallederim ben sen bak keyfine :wink:

Ohooo o zamana kadar bulaşık yıkarsam yaşlanırım iyice..İyi bakalım unutmayız sözünüzü..

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Firma ismi verirsem kural ihlali olur :D

Bir ara izmire uğradığımda hallederim ben sen bak keyfine :wink:

:) Rabiş noldu len ! yamulmayamı başladın,
hesapları ödiyceğine söz verip and içmiştin ?

:) bende Cumba'nın hergün iki kere önünden geçiyom yiyip içip eğlenicem,
ama sana güvenmem lazım...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:) Rabiş noldu len ! yamulmayamı başladın,
hesapları ödiyceğine söz verip and içmiştin ?

:) bende Cumba'nın hergün iki kere önünden geçiyom yiyip içip eğlenicem,
ama sana güvenmem lazım...

Evet, izmir yıkılıyor :) hayde bakalım pamuk eller cebe :)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Ölcez len! VALLAHİ de billahide ölcez gözlerimizden anlaşılmıyormuuu ?

Sen beni ciddi anlamda korkutuyorsun Şener :angel:

Şimdi, azıcık sakinleş, gözlerini yum, çayırda bayırda koştuğunu düşün tertemiz hava, miss gibi çek içine, ohhh.

Rahatladın mı :D

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Sen beni ciddi anlamda korkutuyorsun Şener :angel:

Şimdi, azıcık sakinleş, gözlerini yum, çayırda bayırda koştuğunu düşün tertemiz hava, miss gibi çek içine, ohhh.

Rahatladın mı :D

Evet çok sakinim şu an sağol dostum...

beni çocukluğuma götürdün orda pamuk helva yiyiyorum şu an............. :)

( pamuk helvacıya "parayı Rabia teyzem vercek" dedim )

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet çok sakinim şu an sağol dostum...

beni çocukluğuma götürdün orda pamuk helva yiyiyorum şu an............. :)

Ohhh! bende rahatladım şuan, havuza daldım yüzüyorum :angel:
Pamuk helvan uçmasın dikkat et :angel: