Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu bir kültürdür. Biz ortadoğulu bir toplum olduğumuz için bizde böyle bir desen kültürü hiç bir zaman gelişemedi. Onlar bizden her zaman 300 adım önde olacaklar. Biz de hayranlıkla seyretmeyi sürdüreceğiz. Onları hiç bir zaman geçemeyiz. Şimdiye kadar da bizden bu kadar sağlam orjinal sıradışı desene sahip bir çizer çıkmadı.
Bu bir kültürdür. Biz ortadoğulu bir toplum olduğumuz için bizde böyle bir desen kültürü hiç bir zaman gelişemedi. Onlar bizden her zaman 300 adım önde olacaklar. Biz de hayranlıkla seyretmeyi sürdüreceğiz. Onları hiç bir zaman geçemeyiz. Şimdiye kadar da bizden bu kadar sağlam orjinal sıradışı desene sahip bir çizer çıkmadı.
Gerekli bilginiz olmadan bu konuda konuşmayın lütfen..Aklıma ilk gelenlerden örnekler vermeliyim ki 300 yıl geride kalan arkadaşlarımızı uyandıralım biraz.. Aklıma ilk gelenlerden bahsedeyim sadece..diğer İllüstratörcüleri atladığım için kusuruma bakmasınlar.. Mesela:
* Türk karikatürist Necdet Yılmaz, Amerikan İllüstratörler Derneği tarafından bu yıl 47`ncisi düzenlenen sergi kapsamında yapılan yarışmada, karikatür ve grafik dalında altın madalyaya değer görüldü. Yılmaz, derneğin 104yıllık tarihinde bu ödülü kazanan ilk Türk sanatçı oldu.
* 1980 yılında Ankara'da doğan Kerem Beyit 'in illustration da ilham kaynağı Frank Frazetta..
Ben farklı bir noktaya değinmek istemiştim. Necdet Yılmaz takip ettiğim hayranlık duyduğum bir sanatçıdır. Sadece bizde böyle bir kültür olmaması ve büyük çizerlerimizin çoğunun yurtdışında çalışmalarını sürdürüyor olması beni böyle bir düşnceye sevketti. Haddimi aşan bir cümele sarfettiysem özür dilerim.