Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

jpeg taşma payı

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
merhaba arkadaşlar size bir sorum var bi çalışma a4 21x30 ebadında taşma payı 5 mm ayarladım işlerimi bitip jpeg kaydettim ama taşma payı 5 mm çıkmıyor bütünü boyudu nasıl kaydedebilirim bi ayarı var mı PDF istemedik sadece JPEG istiyoruz sorumu cevap verirseniz sevinirim herkese kolay gelsin

Benzer konular

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadaşlar size bir sorum var bi çalışma a4 21x30 ebadında taşma payı 5 mm ayarladım işlerimi bitip jpeg kaydettim ama taşma payı 5 mm çıkmıyor bütünü boyudu nasıl kaydedebilirim bi ayarı var mı PDF istemedik sadece JPEG istiyoruz sorumu cevap verirseniz sevinirim herkese kolay gelsin

Evet denemelerim sonucu taşma paylarını JPEG yaparken ölçü içine almıyor. Fazla özelliklerini bilmediğim için sorunu şöyle halladebilirisn. Print diyerek kross ve taşma ayarlarını buradan ayarlayıp PDF oluşturur ve bu ürettiğin PDF'ten Export ile JPEG formatına çevirebilirsin.

Sorunun tam olarak çözümünü bilen arkadaşların bu konuyu anlatmalarını ayrıca rica ederiz.

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
cevap yazdığın için teşekkürler dediğiniz gibi yapıyorum ama uğraşmadan otomatik taşma payı ölçüsü birlik kaydetsin istedim belki bir ayarı vardır bilenler varsa cevabını bekliyorum eğer CS3 ayarı yoksa CS 4 var mı acaba?

diograf

🌱Yeni Üye🌱
pdp yapmanı sonra jpege çevirmeni öneririm pdf yaparken çıkan ayar menüsünden marks and bleed de taşma payı verebilirsin jpeg yaparken sadece sayfayı yapar

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba,

Bu arada A4 ölçüsünün 21x30 olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim. Sırası geldiğinde es geçilen üç milimetrenin ne canlar yaktığını elbette bir gün yaşayacaksınız.
Öte yandan, kısmen doğru, ama yarım yamalak cevaplar görüyorum.
Doğrusu şu:
Otomatik verilen kesim krosları, baskı krosları, taşırma (bleed) değerleri vs. gibi elemanlar; baskı elemanlarıdır. Jpg filtrasyonu bunları görmez.
Mutlaka bu elemanları jpg içinde görmek istiyorsanız, yukarıda saydığım baskı elemanlarını içine alan ve bir "baskı dosyası" olarak bilinen pdf haline getirip, sonra bu dosyayı jpg haline getirmek en akıllıca olan yöntemdir.
Bunlar, "diofraf" isimli forumdaşın söylediklerine katkıdır.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
şöyle yapabilirsin. ebatı 21x29,7 değil 22x30,7 olarak ayarlarsan çıkartırken sorun yaşamazsın.

tuncer özkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tdogan86 arkadaşım,

Hangi programda çalışırsan çalışın, otomatik kros veriyor iseniz, sayfanız 70x100 ya da ne olursa olsun, jpg dosyasında görünmeyecektir.
Ancak manuel kros veriyorsanız, zaten sayfanızı ona göre hazırlamış olmalısınız. Yani krosları, layout alanı içine vermişsiniz demektir. Sorunu olan arkadaşım, yanılmıyorsam otomatik kros vermeye çalışıyor. Bu durumda sayfanın büyüklüğü ile ilgili bir durum yoktur.
Umarım anlatabilmişimdir.

Kolaylıklar...
Tuncer ÖZKAN