Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kadınlar mı Çok Zeki ? Yoksa Erkekler mi ? ( araştırma )

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Zekâ durumu kişiden kişiye değişir, erkekler belki daha zekidir olabilir ama ben görüyorum ki pek çok erkeği bir kadın parmağında oynatabiliyor.
Bunu zekâyla mı açıklarsınız artık neyle açıklarsınız bilemiyorum :giggle:

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
Katılmamakla birlikte şöyle bir yazıya rastladım gezinirken :)

Londra'daki University College'ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu, aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.

İngiliz bilimadamı Rushton da aynı görüşte

İngiliz bilim adamı John Philippe Rushton'dan tartışma yaratacak bir araştırma daha: "Erkekler kadınlardan daha zeki." Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken bilim adamı bu kez de erkeklerin IQ'sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek olduğunu söyledi. Kanada'daki Western Ontario Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti. Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak "Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor" demesi tartışmaları alevlendirdi.

Konuyu okursan bende aynı şeyi yazdım :)

TİA

🏅Acemi Tasarımcı🏅
taş devrindeki bir insan ne kdar zeki olabilir sizce?:D

sevi tas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Konfüçyüs ne demis "Hangisi daha zeki bilmem ama siz hiç bir çift bacak peşinde koşan kadın gördünüz mü?"

süper söylemişş :)

tarius

🌱Yeni Üye🌱
Her insan zekidir kadın ya da erkek ayrımı yapmamak gerekir tek fark sahip olduğumuz zekayı nerde, nasıl kullanmayı bilip bilmemekte, Anıl arkadaşımın konuyu açarken verdiği araştırma yazısında erkek beynini daha ağır olduğu dolayısıyla daha fazla nörona sahip olduğunu bilim adamları söylemiş ama biz erkekler bunu kullanmayı bilmiyorsak neye yarar daha az nörona sahip olan kadın —[bilim adamlarının söylediğine dayanarak]— bizden daha zeki olabilir ki örnekleri vardır görmüşüzdür, bu durumda fazla nöronun ne önemi kaldıki.. başta da dediğim gibi sadece kullanmayı bilmek asıl olan bu...
Şunuda eklemek isterim zeka sadece fizyolojik olarak değil birazda içgüdüsel işleyen bir mekanizma e buda her insanda değişkendir...
Bana göre kadın ve erkek birlikte bütünü oluşturur birbirimizi sevelim ;) sevgiler

"Eğer erkek başsa kadın onu çeviren boyundur"

finfik

👑Efsanevi Grafiker👑
bence de , her iki cinsin içinde zekisi de var... :D

Arif Coşkun

Acemi Tasarımcı
Bilim adamı araştırma yapmış olabilir fakat, cinslerin yerine göre birbirlerinden üstün yada olmayan dönem ve süreçleri vardır, bu belli bir yaş grubunda yapılmış, biraz yukarı yaşlarda yapılsa kimbilir belkide tersi bir sonuç çıkabilecekti. Onun için bir kesim üstün demek bence doğru bir yaklaşım olmaz.

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu konu özellikleri dolayısıyla çok ucu açık bir konudur. Kadınlar ve Erkekler diye ayırt etmek gereksizdir. Bakın artık Bilim Adamı bile denmemektedir. Bilim İnsanı olarak yerleşmektedir dilimize. Zeka her insanda farklı seviyede vardır. Önemli olan çocukluk çağında bunun fark edilmesi ve gerektiği şekilde davranılmasıdır. Bende çocuklar açısından araştırdım bu konuyu.
Zira insan önce çocuktur.
Çocukluktan itibaren anne-babalar tarafından şu gözlemler yapılmalıdır :
-----------------------------Alıntıdır.-------------------------------
- Yeni fikirleri çok çabuk algılayabilme, kabul edebilme, bilinmeyeni araştırma isteği, güçlü sezgilere sahip olma, dikkatli, meraklı olma.
- Öğrenmeyi, zihinsel uğraşılarda bulunmayı ve problem çözmeyi sevme.
- Sebep sonuç ilişkilerine meraklı olma, öğrendiklerini uygulayabilme ve gerçeği keşfetmeyi sevme, yeni bir takvim ya da alfabe geliştirme.
- Bir kez karşı karşıya kaldığı bir malzemeyi akılda tutma.
- Kelime bilgisinin çeşitliliği, kendini kolaylıkla ayrıntılı olarak ifade edebilme, farklı konularda derin bilgi edinebilme.
- Araştırıcı olma, yüksek not alma isteği ve dış yaptırımlara bağlı olmayan bir öğrenme isteğine sahip olma.
- Eleştirel düşünme yeteneğine sahip ve şüpheci olma, fikirleri kendine kanıtlama gereksinimi duyma.
- Yaratıcı ve mucit olma ve beyin fırtınası yapmayı heyecanlı bulma.
- Sonucu görmek uğruna bir konuya yoğunlaşma konusunda kararlı olma.
- Duyarlı olma, kendini karşısındakinin yerine koyarak onun duygularını anlama.
- Enerjik, uyanık ve istekli olma, yeni bir üretimde bulunurken yoğun çaba ve çalışmalara girme.
- İş ve çalışmada bağımsız olma, yalnız çalışmayı sevme.
- Çok yönlü olma, değişik hobi ve becerileri denemekten hoşlanma.
- Arkadaş canlısı olma, dışa açık, sosyal olma.
---------------------Alıntıdır.--------------------------------

Biraz da bilimsel olsun diye düşündüm. Görüldüğü gibi burada genel anlatılmış. Yani kız-erkek ayrımı olmadan.Yoksa kadın daha zeki-erkek daha zeki derken bu konu çıkmaza girer.