Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kakaolu-Çikolatalı Dondurma!

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bülent bey, bende sizin kim oldugunuzu şimdi animsadım:) Benden bu kadar nefret eden kim diyorumdum :D

Nükhet hanım sizden niçin nefret edeyim siz benim yaptığınız işe bir yorumumu nefret kelimelerine kadar getirdiniz.

Sonra Resimdeyken sizinle de bir problem yaşadığımı zannetmiyorum... Hatta konuştuğumuzu bile hatırlamıyorum belki birkaç kez konuşmuşuzdur o da telefonda olabilir ama ben hatırlayamadım...

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
nucat
teşekkür ederim. biraz eskiyimdir. başlıktan anlamışsındır. asaşa uzun yıllar çalışmalar yaptık. ozamanlar bilgisayar yoktu, her şey elde yapılıyordu. inan bana bilgisayar icat olmasaydı .bugün futbolcular gibi transfer olurduk şirketler arasında. bilgisayarıda öğrendik tabiki büyük icat sonu yok, tabiki çok kolaylaştırıcı, ama el yeteneğimi öldürdü , kara kalem resim çizemez oldum. zaten meslek de ayağa düştü, sanat değil zanaat oldu. 6 ay kurs gören piyasaya girafiker oldu biz zor bölümü seçtik yani flekso ve tifturuk baskının en zor olanıdır. kolay grafiker yetişmiyor , arkadaşlara bu yöne eğilmelerini isterim. ofsette grafiker çok fleksoda az çünkü zordur. öyle bas 4 rekten çıksın yok ince ayar ister. neyse sohbet güzeldi nucatcım cevabını beklerim. iyi çalışmalar.

Ambalajin bizler için yaşamın tamamı olduğunu düsünüyorum. Bana benzeyen birisini görüp sevindim. Bu sohbeti burada devam ettirmek, berguva'nın actiği foruma sayğısızılık olur. O bu alanda çalismasina yorum aliyor. Ben ortadan yok olayım yoksa beni döver:D

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hakan bey!

"Bilgisayar Çıktı Herkes Grafiker Oldu" diye başlık atmışsınız sanki bu başlıkta birtakım kaygılar seziyorum kendimi de sizler gibi eski statüsünde sayarak bizlerin bu tür kaygıları olmaması gerektiğine inananlardanım dediğiniz gibi 6 ay bilgisayar kursu alıp grafiker oldum diyen kardeşlerimiz var yok değil hem de oldukça fazla. Ne iş yaptığım sorulduğunda "Grafikerim" cevabını alanlar o nasıl bişey diye soruyorlardı zamanında fakat şimdi herkes grafiker, hatta grafiker olma adayı... Ben bu işin okullusu olmamama rağmen, el çizimim olmamasına rağmen çok ünlü isimlerin yanında çıraklık dönemi geçirdim. Mesleğe bu işin kalbi Cağaloğlu.nda, Sait Maden ustamın yanında başladım. O zamanlar da bilgisayar vardı, Compugraphic dizgi, pikaj, montaj vardı, kurşun dizgi vardı, rapido vardı, kadrat cetveli vardı, karanlık odalar vardı ben mesleğe bunlar varken başladım bence su akar yatağını bulur. Gereksiz endişeler yapmamamız dileğiyle...

Guwencin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilk bakışta güzel gelsede işi inceleyince perspektif ve ışık düzensizliği göze çarpıyor.. ellerinize sağlık...

Designer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ladakulubu.com
Hakan bey!

"Bilgisayar Çıktı Herkes Grafiker Oldu" diye başlık atmışsınız sanki bu başlıkta birtakım kaygılar seziyorum kendimi de sizler gibi eski statüsünde sayarak bizlerin bu tür kaygıları olmaması gerektiğine inananlardanım dediğiniz gibi 6 ay bilgisayar kursu alıp grafiker oldum diyen kardeşlerimiz var yok değil hem de oldukça fazla. Ne iş yaptığım sorulduğunda "Grafikerim" cevabını alanlar o nasıl bişey diye soruyorlardı zamanında fakat şimdi herkes grafiker, hatta grafiker olma adayı... Ben bu işin okullusu olmamama rağmen, el çizimim olmamasına rağmen çok ünlü isimlerin yanında çıraklık dönemi geçirdim. Mesleğe bu işin kalbi Cağaloğlu.nda, Sait Maden ustamın yanında başladım. O zamanlar da bilgisayar vardı, Compugraphic dizgi, pikaj, montaj vardı, kurşun dizgi vardı, rapido vardı, kadrat cetveli vardı, karanlık odalar vardı ben mesleğe bunlar varken başladım bence su akar yatağını bulur. Gereksiz endişeler yapmamamız dileğiyle...

yaaaw kardei konuşmyacağım diyorum ama tutamıyorum kendimi sen şimidi nden üstünü alındın Hakan Hocamın anlatmak istediği farklı bir yaklaşım sen şimdi sazan gibi nasıl atların aynı şekilde Nucatte de aynı davranışı sergiliyorsun Hakan hocam yaklaşık 12 yıldır grafikerlik yapıyorum bunun 7 yılı Rotogravür le uğraşıyorum ki inanın dediklerinize
sonunna kadar katılıyorum Eski SAYGIDA kalmadı hocam

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yaaaw kardei konuşmyacağım diyorum ama tutamıyorum kendimi sen şimidi nden üstünü alındın Hakan Hocamın anlatmak istediği farklı bir yaklaşım sen şimdi sazan gibi nasıl atların aynı şekilde Nucatte de aynı davranışı sergiliyorsun Hakan hocam yaklaşık 12 yıldır grafikerlik yapıyorum bunun 7 yılı Rotogravür le uğraşıyorum ki inanın dediklerinize
sonunna kadar katılıyorum Eski SAYGIDA kalmadı hocam

Nerede saygısızlık yapmışız anlayamadım. Bilgisayar hangi tarihten beri yok Türkiyede... 12 yıldır grafikerlik yapmanız size göre uzun bir dönem mi? Önünüze gelen herkese hocam diye hitab etmeniz sizin saygılı olduğunuz manasına mı geliyo yoksa... Bence açtığım topikte bu tür polemikler yapmanız saygısızlık... Polemik olsun diye biyerlere yazmak istiyosanız açın bi topik tartışın...

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım tasarım, yerleşim ve rekler güzel. fakat dondurmalar çok karanlık kalmış. çıkolataların rengi biraz kırmızı biraz zıt renkler kullansaydın (abartmadan) fena olmazdı. genede güzel. tabi son söz müşterinindir. zevkler ve renkler tartışılmaz. eline sağlık başarılar. (bende eski bir tifturukçuyum rotopakta çalıştım 8 sene şimdi ise flexocuyum, zaman nerelere götürür sonrası belli değil) hoşcakalın esenkalın.

Aman allahım sene 1989-1998 arası sanırım benim de bir tanıdığım çıktı ya artık sırtım yere gelmez:))
Çok özlemişim Hakan sevgiler (kim olduğumu sen bul):))

abbesusse

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.abbesusse.blogcu.com
albenili bi ambalaj. bence ambalaj tasarımlarında çok teknik detaya girildiğinde kitleye ulaşma - ürünün rafta veya dolapta ben burda deme şansını azaltıyor. renkli, her taraftan tamamlayan bi çizgi veya daire, kullanılan imaj, slogan, yazılardaki fontlar , zemin renkleri ne kadar zıt olursa o kadar rafta ben burda diyor. tabi bu benim fikrim. bunun doğrusu , nizamı tabiki var ancak bazen okullardaki teknik bilgiler pazarlama ile çakışıyor düşüncesindeyim..
tebrikler , dondurma firmasınada bol satışlar :)

hakan sakin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Aman allahım sene 1989-1998 arası sanırım benim de bir tanıdığım çıktı ya artık sırtım yere gelmez:))
Çok özlemişim Hakan sevgiler (kim olduğumu sen bul):))

O sensin sen benim değer verdiğim arkadaşlarımdan birisin seni tanıdım
görüşelim sana mesaj atıyorum okursun hoşcakal

Hakan bey!

Arkadaşım sözlerimi yanlış anlama asla sana veya senin gibi işini güzel yapan arkadaşlara değil. Aslında kimseye değil, ben nacizane bir vurgu yapmak istedim yoksa kaygım falanda yok farkındaysan kendimide eleştirdim inan benim sanatsal yönümüde öldürdü bu meslek. Rahat bir çalışma yapamıyorum her şey çabuk ve acil isteniyor dolayısıyla aklına hemen gelen bir çizim yapıyorsun ona şuna buna benziyor müşteride ne hikmetse beğeniyor. Sözde rafta rekabet yapacakya illa birilerine benziyecek iştende soğudum ve yoruldum inan arkadaşım sözüm sana değil. Bu sektör böyle. Eğer bizim sektörü iyi bilirsen(flexo ve tifturuk) beni daha iyi anlarsın. İnsanlara birşeyler beğendirmek okadar zorki, İnsanı da yıpratıyor. Biz işi yaptıkmı basılana kadar uyku yok bize Sonra bi iş daha gene bekle sonucunu. Bir döngüdür gider sürekli iyi olacakmı kaygısı ,eleştirini rahat yapamassın müşteriye karşı. Beğenmez bide ukelalık yaparlar ne yapılana ne yapana saygı var beğenmedim der çıkar işin içinden. kimse benim avukatlığımıda yapmasın o arkadaş içinde senden özür dilerim. biraz kırıcı oldu. onunda senden özür dileyeceğini umuyorum tekrar yanlış anlaşıldığım için senden özür diliyorum seni hiç tanımıyorum öyüzden seni eleştirmek bana yakışmaz. çalışmalarında başarılar. konuşcak çok şey var. ama susmakta lazım yeri geldiğinde.!

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
inan benim sanatsal yönümüde öldürdü bu meslek. Rahat bir çalışma yapamıyorum her şey çabuk ve acil isteniyor dolayısıyla aklına hemen gelen bir çizim yapıyorsun ona şuna buna benziyor müşteride ne hikmetse beğeniyor. Sözde rafta rekabet yapacakya illa birilerine benziyecek iştende soğudum ve yoruldum inan arkadaşım sözüm sana değil. Bu sektör böyle. Eğer bizim sektörü iyi bilirsen(flexo ve tifturuk) beni daha iyi anlarsın. İnsanlara birşeyler beğendirmek okadar zorki, İnsanı da yıpratıyor. Biz işi yaptıkmı basılana kadar uyku yok bize Sonra bi iş daha gene bekle sonucunu. Bir döngüdür gider sürekli iyi olacakmı kaygısı ,eleştirini rahat yapamassın müşteriye karşı. Beğenmez bide ukelalık yaparlar ne yapılana ne yapana saygı var beğenmedim der çıkar işin içinden.

Buraya kadar kesinlikle katılıyorum yanlız (flexo ve tifdruk) olayını fazla bilmiyorum grafikerlikle de çok alakalı olduğunu zannetmiyorum ki bilmekte de fayda olduğuna inanıyorum çünkü bu bir baskı tekniği birkaç zamanda öğrenilebilecek birşey diye düşünüyorum...

Grafikerlik mesleğinin de ayağa düşmesinden ki (düşmüştür) kesinlikle en fazla rahatsız olanlardan birisiyim fakat bu konu birçok zamandır tartışılıp konuşulmasına rağmen bu konuya çözüm olacak hiçbir adım atılmamıştır, sürekli birtakım forumlarda birbirimizin işlerine yaptığımız yorumlardan öteye gitmemiştir sonuç birçoğuda gereksiz polemiklerle son bulmuştur.

Biraz da bu işin sorumluları bizleriz zannediyorum, meslekdaşlar olarak örgütlenemedik, toplanamadık birçoğumuz geçim kaygısı taşıdığımız için tamam bu matbaadan emekli olurum eve de bir bilgisayar koyar freelance birkaç extra iş çıkarıp yuvarlanıp gideriz düşüncesindeydik.

Bence mesleğimizle ilgili bu tip forumların da sorumluluk sahibi olup birşeylerin önderliğini üstlenmeleri gerektiğine inanıyorum...

Saygılar,
Bülent Erguvan

grafiker.iso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Latin harfleriyle Kakao, Arapça ve Farsça Karamel yazıyor. Tercümeler doğru mu? Bir teyid edin bence.

macosxp

🌱Yeni Üye🌱
berguvan yaptığın işlerin tamamını inceledim birçoğu kaliteli görünüyor... diğer arkadaşların yazdıklarından da şunu anlıyorum matbaa baskı tekniklerini grafikerlikle karıştıran insanlar var, yani bir fleksoyu veya tifdruku bilmek insana grafiker ünvanını mı kazandırır sormak istiyorum veya ben ofset makinasına kalıp takmasını bilsem otomatik olarak grafiker mi oluyorum...

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel çalışma olmuş eline sağlık.

skacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu çalışmayı biyerden hatırlıyorum. Sanki tasarım esinlenmekten çok benzetilmiş gibi.
Çok güzel ama........