Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Karayolu trafik güvenliği logo tasarımı yarışması

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ
LOGO TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU :
Toplumsal duyarlılığın, trafik kültür ve bilincinin arttırılması, küçük yaşta öğrenilen davranışların ileriki dönemde tutum ve alışkanlıkların belirleyicisi olduğundan hareketle yol kullanıcılarına trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, yurt genelinde faaliyette bulunacak Trafik Çocuk Kulübü’nün logosunun tasarımı.

AMAÇ :
Gerçekleştirilecek tüm etkinliklerde, oluşturulacak kimlik kartlarında, internet sitesinde ve diğer ortamlarda Trafik Çocuk Kulübü’nü hatırlatacak bir logonun kullanılması.

YARIŞMA KOORDİNASYON BİRİMLERİ:
Yürütme Birimi :
T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü
Destek Birimi:
Armas Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

YARIŞMACILAR:
Yarışma, seçici kurul üyelerinin yakınları dışında gerçek - tüzel kişi ve yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin bireysel veya toplu halde herkesin katılımına açıktır.

YARIŞMA KURALLARI :
Eserlerle Gönderilecek Bilgi ve Belgeler : Hazırlanan eser, içeriğinde katılımcının adı-soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, iletişim bilgileri ile “Eserin bizzat tarafımca/tarafımızca/kurumumuzca yaratıldığını, daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmadığını, özgün ve telif haklarının satılmamış olduğunu taahhüt ederim/ederiz. Yarışma şartnamesi tarafımca/tarafımızca/kurumumuzca okunmuş, telif haklarının 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne geçeceği başta olmak üzere tüm şartları kabul ederim/ederiz.” yazısının bulunduğu başvuru dilekçesi ile birlikte teslim edilecektir.
Eserlerin Kullanım Hakkı : Yarışmaya katılan bütün eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olacaktır. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yarışma yolu ile elde ettiği bu eserleri yapımcısının ismini kullanarak televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde kullanma hakkına sahip olacaktır.
Eser yaratıcı, özgün olmalı, 3-14 yaş gurubundan oluşan hedef kitleye uygun şekil, figür ve benzeri unsurlar içermeli, trafik ve çocuk temalarını kapsayacak tarzda tasarlanmalıdır.
Logo hazırlama tekniklerine uygun olmalıdır.
Seçici Kurul, tasarımcıya logo üzerinde değişiklik yapmasını önerebilir. Bunun için ödül dışında bir ödeme yapılmaz.
Yarışmacılar eserlerini 9 Ekim 2009 günü mesai bitimine kadar aşağıdaki iletişim adresinde olacak şekilde şahsen veya posta yolu ile gönderecekler veya 2 Ekim 2009 tarihine kadar İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri veya Büro Amirliklerine teslim edeceklerdir. Bu tarihten sonra ulaşan başvurular kabul edilmeyecektir.

YARIŞMA JÜRİSİ VE GENEL DEĞERLENDİRME:
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nca belirlenecek 5 kişiden oluşan jüri eserleri değerlendirecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:
Katılım Başlangıç ve Bitiş : 01.06.2009 – 09.10.2009
Genel Değerlendirme : 12.10.2009 – 16.10.2009
Sonuçların Duyurulması : 19.10.2009

*Yarışma sonuçları, yukarıda belirtilen tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın internet sitesi ::.. TRAFİK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI ..:: aracılığıyla duyurulacaktır.

ÖDÜLLER:
1.lik Ödülü 5.000 TL.
2.lik Ödülü 4.000 TL.
3.lük Ödülü 3.000 TL

*Dereceye girenlere ayrıca Başarı Belgesi ve Plaketi verilecektir. Değerlendirme jürisi, derecelerden herhangi birinde ödüle layık eser bulamaz ise, o derece için ödül verilmeyecektir.

ÖDÜL TÖRENİ:
Ödül töreni 23.10.2009 günü saat 14.00’te Ankara’da yapılacaktır. Dereceye giren eser sahipleri törene çağrılacaktır.

YARIŞMA MERKEZ YÜRÜTME KURULU:
Yarışma Merkez Yürütme Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı personelinden oluşur. Bu kurul yarışmanın sekretarya görevini yürütür

DİĞER KOŞULLAR:
T.C. İçişleri Bakanlığı proje ile ilgili değişiklik yapma hakkını internet sitesinden önceden duyurmak kaydıyla saklı tutar.

POSTA ADRESİ:
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı
İlkadım Caddesi No:89 Dikmen / ANKARA

İLETİŞİM:
Tel : 0312 412 25 85 - 412 25 87
Faks : 0312 468 91 43
E-Posta : teadb@egm.gov.tr

Benzer konular

illusion1

🌱Yeni Üye🌱
emniyet genel müdürlüğü sitesindende okudum şartnameyi fakat logonun boyutları yada hangi programda hazırlanması gerektiği hakkında bilgi verilmemiş.bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi lütfen..

ışınsuu

🌱Yeni Üye🌱
bu yarışmaya katılmayı düşünüyorum fakat logonun ebatı ve kullanacak program yazmıyor logonun hangi programda ve hangi ebatlarda yapılacağını bilen biri bana yardımcı olabilir mi?

ışınsuu

🌱Yeni Üye🌱
kimse ilgilenmiyor mu konu ile?...soruma cevap arıyorum...ebat ve program hakkında bilgi sahibi olan yok mu?

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende katılmayı düşünüyorum. muhtemelen herhangi bir vektörel programda yapılabiliyodur çalışma. en azından öle olması lazım. ben corelde çalışıcam. vektörel olduğu içinde boyutun pek bi önemi yoktur herhalde.

mavidenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende katılıcam bu yarışmaya belirtmediklerine göre kesin bi şartı yok herhalde ben corelde yapıcam

Ebru ANIL

🏆Pro Tasarımcı🏆
bilgilendirmeniz için çok teşekkürler cahit bey

skyday

🌱Yeni Üye🌱
ben de istiyorum arkadaşlar katılmak ama hangi programı kullanmamız lazım eğer program hakkında bilgi vermediklerine göre muhtemelen herhangibi bi program olabilir:)

alexx

🌱Yeni Üye🌱
adamlar okadar açıklama yapmış fakat kullanılacak program ve boyutuyla ilgili açıklama yok
semekki seçim tasarlayacak vatandaşa kalıyor yapın dilediğiniz gibi arkadaşlar başarılar

uxexex

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar,
konu özellikle LOGO ise, vektör tabanlı çalışan herhangi bir tasarım programı sanırım.
Çünkü A4'e raster çalışıp beğenildiği takdirde bir de bunu tekrar çizgisel hazırlamak; eziyet 1.
Ayrıca haddinden fazla degrade çalışmalara da zemin hazırlamış olacağından, çizgisel halde yeniden hazırlanmak istediğinizde hayal kırıklıkları; eziyet 2.

Yanlızca bu yarışma için değil, herhangi bir logo çalışması ÖNCELİKLE ÇİZGİSEL (vector) tabanlı çalışan bir programda çalışılmalı. Daha sonra muhtelif varyasyonları geliştirilmeli (3 boyut hissiyatlı vs.).

Herkese iyi çalışmalar

uxexex

🌱Yeni Üye🌱
Affınıza sığınarak, ukalalığım için özür diliyorum;

Şartnamede "Logo hazırlama tekniklerine uygun olmalıdır." şeklinde belirtilmiş.
En azından bunu açıklaması niteliği taşımışsa mutlu olurum.

Vektörel programlara örnek; Adobe Illustrator, Freehand, Corel Draw, (hatta ben sadece bunu kullanabiliyorum diyenler için; AutoCAD, SolidWorks) neredeyse başlıcalarıdır.

İyi çalışmalar

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yapılacak logonun adı Karayolu trafik güvenliği mi (başlıkta öyle yazıyor)yoksa (içeriği okuyunca) Trafik Çocuk Kulübü mü
Eser yaratıcı, özgün olmalı, 3-14 yaş gurubundan oluşan hedef kitleye uygun şekil, figür ve benzeri unsurlar içermeli, trafik ve çocuk temalarını kapsayacak tarzda tasarlanmalıdır.
Burayı okuyunca Karikatür yeteneği güçlü olan çakar bu yarışmaya bence.
Değerlendirme jürisi, derecelerden herhangi birinde ödüle layık eser bulamaz ise, o derece için ödül verilmeyecektir.
Burayıda okuyunca devlet öyle kolayına 5000 tl yi kolay kolay vermez muazzam ötesi bir logo yapmalısınız. yarışmaya katılacak arkadaşlara başarılar.:smile:

cnon84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öğrenmek isteyen bence en altta verilen numaralardan arayıp bilgi alabilirler. Tabiki logo olacaksa kesinlikle vektörel bir programda yapılması gerekir. Bende arayacağım mesela. Eğer bilgi alırsam sizlerle paylaşırım.

cafercer

🌱Yeni Üye🌱
Nasıl göndereceğiz ? Posta ile mi e-posta mı

eskicumali

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Doğru söze ne denir...

Selam arkadaşlar bu program onusuna neden bu kadar takıldığınızı anlamadım sonuçta logo denildiği zaman her yerde kullanılabilir o yüzden de vektörel olması farklı ebatlarda uygulanabilir olmasını kolaylaştırır. Ayrıca arkadaşımız geniç bilgi vermiş teşekkür ediyorum...

eskicumali

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu arada bilgiyi veren arkadaş #10
uxexex
teşekkür tekrar..

slave

🌱Yeni Üye🌱
Bugün raporda söylenildiği gibi hazırladığım çalışmaları bulunduğum ildeki Trafik şube başkanlığına teslim etmek üzere götürdüğümde danışmadaki görevliden "BEN BİLMEM" şeklinde bir cevap aldım....o bakımdan, çalışma gönderecek arkadaşların postayı tercih etmesini öneririm...

fındık

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben afişi de logoyuda çıktı amarak egm ye teslim ettim. cdde de jpeg hallerini verdim ki ilerde üzerinde oynayarak kullanmasınlar. kazanırsanız nasılsa dönüş yapılacak o zaman orjinalini verirsiniz. umarım dürüst sonuçlar çıkar. polis teşkilatında bari torpil olmasın artık.

yunushaytaoglu

🌱Yeni Üye🌱
Aynen sizin yorumunuza katılıyorum hayırlısı neyse o olsun hak eden kazanır işallah