Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kareli defter sayfası

Hannan

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar, yeni bir sayfa açıp olabilirim ama aradım konuyla ilgili birşey bulamadım bulamadım. grafik alanında henüz çok yeniyim . freehand kullandım bu zamana kadar ama artık illustrator'e geçmem gerekiyor. hiç birşey bilmiyorum bir notdefteri tasarlıyorum. kareli sayfa yapmam gerekiyor. 0,5m olması gerek aralıkların ama illustrator de yapamadım. yardımınız için teşekkürler.

Benzer konular

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Tam olarak anlamış değilim sorunuzu?

Hannan

🌱Yeni Üye🌱
şöyle söyliyeyim bir kareli defter sayfasını düşünün ama aralıkları 0,5mm olacak ama bunu resim gibi sayfama ortalayacağım bunu çizgi yapıp denedim ve cmd+d ile yapmaya çalıştım ama aynı aralıklarla yağıştırmadı. tablo yapma özelliği varsa bununlada yapabilirim. bi kaç araştırmam da Filter => Texture => Patchwork ile yapabileceğimi öğrendim ama aktif halde değil nasıl yapacağımı bilmiyorum. umarım anlaşılır olmuştur.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Araç çubuğundan "Ragtangular Grid Tool" aracını al... (Kendisini "/" şeklindeki çizgiye biraz basılı tutarsan görürsün)...

sonra sayfanın ortasına o araçla bir kere tıkla, karşına gelen panele sırasıyla şu değerleri gir...

Width: 200 mm
Height: 250 mm

Horizantal Dividersin altındaki number yazan yere 50
bottom yine %0 kalsın...

Vertical Dividersin altındaki number yazan yere 40
Left yine %0 kalsın...

sonra okeyle...

Verdiğim ilk ölçü (witdh ve Height) sallama bir değerdir... sen hangi ölçüde istiyorsan onu ver ve verdiğin değeri 5 rakamına böl...

kolay gelsin...

Hannan

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Anlatımın için teşekkürler. Bayadır deniyorum ama tam istediğim gibi oturtamıyorum karalerimde bi sorun oluyor. kutucuklarının 0,5 cm olmasını istiyorum Width ve Height değerlerini ama ayarlayamıyorum hepsi bir birini tutmuyor. yani bi köşesinde 1mm ken diğer kutucukta 2mm fark ediyor. Bununla ilgili yardım edermisiniz?
Teşekkürler...

gumusejder

🌱Yeni Üye🌱
"ADAMINbiri" 'nin anlatımı basit ve doğru, "rectangular grid tool" ile hatasız yapabilirsin. Tutmuyor diyorsan ölçülendirmelerine bir sorun olmalı, anlatımı tekrar okumanı tavsiye ederim.

Ben de sana daha klasik, uzun yoldan tarif edeyim;

Bir "dikey" çizgi çiz (Line Segment Tool) ve örneğin uzunluğuna (Height) 200mm ver. Çizgi seçiliyken "enter" a bas (ya da menülerden object>transfrom>move) ve değerleri horizontal: 5mm / vertical: 0 / distance: 5mm / angle:0 olarak girip "copy" 'ye tıkla. çizgin 5 mm sağa klonlanmış olacak. elma+D (ctrl+D ya da menülerden object>transfrom>transform again) yaparak klonlamayı aynı değerlerle dilediğin kadar çoğalt. Dikey çizgi grubunu yatay olarak klonlayarak karelerini oluştur...

Slaytanic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Başarılı

Bende az önce "Ragtangular Grid Tool" deneme yaptım gayet kolay, 0,5mm aralık istiyorsan aracı aç örneğin: 20x20cm lik bir alana yapmak istiyorsan 20/0,5=40 yatay ve 40 dikey kareye ihtiyacın var.Yaptıktan sonra çizgilerini editleyerek renk ve kalınlıklarını da ayarlayabilirsin