Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

karikatür çizimi hakkında (önemli)

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
degerli arkadaşlarım.... yeni girecegim iş konusunda ilk çalışmam karikatür denemeleri olacak... ve ben bu konuda tecrubeli diilim.... siz degerli arkadaşlarımdan yardım istiyorum... karikatür çizimi hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen buraya yazsınlar... teşekkür ederim... herkese iyi çalışmalar. ( Corel Draw 12)

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle kağıt kalemle çizmenizi tavsiye ederim. Çok tecrübeli olmadığınızı sölemişsiniz.
Bu yüzden direk bilgisayarda başlamak zor olur.
Ve kendinize bir tip oluşurun. Yani kendi karakter çizginizi oluşturun.
Çünkü karikatür öznel olmalı diye düşünüyorum.
Her karikatürde farklı tipde objeler ve insanlar olmasın.
Benim düşündüklerim bunlar. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Pardon!..

Yani, karikatür böyle tavsiyelerle kotarılabilecek sıradan, herkesin yapabileceği bir angarya mıdır?

Birine karikatür çizdirecek birinin, o işi ehline yaptırmak gibi bir kaygısı yoksa.. O işten alamadığınız emeğiniz söz konusu olduğunda "hak"tan söz edebilecek misiniz?

Bu kadar mı basit?

hakanyeles

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
teserrart.spaces.live.com
Pardon!..

Yani, karikatür böyle tavsiyelerle kotarılabilecek sıradan, herkesin yapabileceği bir angarya mıdır?

Birine karikatür çizdirecek birinin, o işi ehline yaptırmak gibi bir kaygısı yoksa.. O işten alamadığınız emeğiniz söz konusu olduğunda "hak"tan söz edebilecek misiniz?

Bu kadar mı basit?

:artipuan:

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pardon!..

Bu kadar mı basit?

beni yanlış anladınız.... ben sıfırdan başlayıp karikatür çizmek cabasında degilim... benim amacım var olan bi karikaturu vektorel olarak çizmek.. bunun icin hangi yontemleri kullanabilirim onu sormuştum.. ama konunun bu yone cekilmesi şaşırttı beni.. tabikide kullandıgım bir kaç yontem var.. ve işimde de başarılıyım... corel kullanıorum... amacım farklı yontemler bulmak...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
beni yanlış anladınız.... ben sıfırdan başlayıp karikatür çizmek cabasında degilim... benim amacım var olan bi karikaturu vektorel olarak çizmek.. bunun icin hangi yontemleri kullanabilirim onu sormuştum.. ama konunun bu yone cekilmesi şaşırttı beni.. tabikide kullandıgım bir kaç yontem var.. ve işimde de başarılıyım... corel kullanıorum... amacım farklı yontemler bulmak...

Haaa!.. Eveeet!.. Ben yanlış anlamışım... :sweating:

Diğer arkadaşlar da yanlış anlamııışş!.. :tongueout:

"Karikatürü vektörel olarak çizmenin, diğer herhangi bir şeyi vektörel olarak çizmekten(/kopyalamaktan) ne farkı var ki?" diye de sorMUyorum..

Kolay gelsin. :)

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Haaa!.. Eveeet!.. Ben yanlış anlamışım... :sweating:

Diğer arkadaşlar da yanlış anlamııışş!.. :tongueout:

"Karikatürü vektörel olarak çizmenin, diğer herhangi bir şeyi vektörel olarak çizmekten(/kopyalamaktan) ne farkı var ki?" diye de sorMUyorum..

Kolay gelsin. :)
pfffffffffffff

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Diğer arkadaşlardan aldığınız tepki gayet yerinde sayın ElazıgLee. bu işlerle uğraşan biri olsanız buraya bu başlığı açmaya cesaret bile gösteremezdiniz. Yaptığınız işin grafikerlik kısmını bilemem tabi. Ama sizi kınamak bir yana, size bu konuda işi veren zihniyete ne desek az gelir. Tevekkeli değil orandan düzenden nasiplenmemiş, bir halta benzemeyen, zevksiz çizimler almış yürümüş piyasada.

kerrigan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Pardon!..

Bu kadar mı basit?
Aslında o kadar da basit. Çizecek/söyleyecek bir fikriniz olsun, bunu basit geometrik şekillerle oluşturduğunuz bir çizimle anlatabilirsiniz.

@ElazigLee Videos Posted by Erdil Yasaroglu: Bir Komikaze Karikatürünün Filmi [HQ] | Facebook burada Erdil Yaşaroğlu'nun tablet kullanımını gösteren bir video var. Vektörel çizimle alakası yok ama yine de ilgini çekebilir.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Aslında o kadar da basit. Çizecek/söyleyecek bir fikriniz olsun, bunu basit geometrik şekillerle oluşturduğunuz bir çizimle anlatabilirsiniz.

@ElazigLee Videos Posted by Erdil Yasaroglu: Bir Komikaze Karikatürünün Filmi [HQ] | Facebook burada Erdil Yaşaroğlu'nun tablet kullanımını gösteren bir video var. Vektörel çizimle alakası yok ama yine de ilgini çekebilir.

Bravo, sizi de tebrik etmek gerekli. Birilerinin hayat tarzı edindiği bir olguyu iki cümlede tanımlayıp atmışsınız. Bu açıklamaya göre Semih Balcıoğlu, Turhan Selcuk, Oğuz Aral şam babası mıdır? Ayrıca linkini verdiğiniz karikatürist yaklaşık yirmi yıldır bu işlerin içindeki bir insandır.

kerrigan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bulunduğun şehirde Prof. Dr. Atilla Özer diye bir hoca var. Uzmanlık alanı karikatür. O bu tarz bir şeyler söylemişti. Hatta yanılmıyorsam herkes çizsin de istiyor ve nasıl basit geometrik şekillerle karikatür çizileceğini bir kitabında anlatıyor. Ben de herkes karikatür çizmeye çalışsın isterim.

atilla%C3%B6zer.jpg

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Bulunduğun şehirde Prof. Dr. Atilla Özer diye bir hoca var. Uzmanlık alanı karikatür. O bu tarz bir şeyler söylemişti. Hatta yanılmıyorsam herkes çizsin de istiyor ve nasıl basit geometrik şekillerle karikatür çizileceğini bir kitabında anlatıyor. Ben de herkes karikatür çizmeye çalışsın isterim.

atilla%C3%B6zer.jpg

Herkezin çizmesini bende isterim.(Ama malesef çizemez.) Ayrıca buradaki konu ve şahsın niyeti bu değil. Başlık açan kişinin yazdıklarını tekrar gözden geçirin derim.

kerrigan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bravo, sizi de tebrik etmek gerekli. Birilerinin hayat tarzı edindiği bir olguyu iki cümlede tanımlayıp atmışsınız. Bu açıklamaya göre Semih Balcıoğlu, Turhan Selcuk, Oğuz Aral şam babası mıdır? Ayrıca linkini verdiğiniz karikatürist yaklaşık yirmi yıldır bu işlerin içindeki bir insandır.
Kim kime şam babası dedi ki? Elazığ'dan veya İstanbul olsun.. birisi bir şey sormuş, onun cevabı bence bu olmamalı. Belki adam zamanla bir Semih Balcıoğlu, Turhan Selçuk olacak... bu işe 20 değil 50 yıl verecek. Birisi bir şey öğrenmek istediğinde "bırak bu işi demek" hele ki bunu tanımadığınız birisine demek doğru bir davranış mı?

Çizilen işin espirisi veya çizimi istenilen düzeyde olmaya biliri, fakat eli kalem tutan herkes karikatür çizebilir ve keşke çizse... Arkadaşın niyeti corel ile karikatür çizmenin püf noktalarını öğrenmek. Örneğin artistic media toolu kullan gibisinden bir cevap gelebilirdi.. Kaldı ki sadece karikatür çizmekte olabilir. Siz bugün anime tarzı bir şey çizmek isteyin veya bunu ticari zorunluluktan yapın. https://www.anime.gen.tr bu siteyi önerirdim. Elazığ'da veya İstanbul'da yerel/küçük bir işletme veya yayın için bir karikatür ustası bulmanın yolundan bahsedin..

Son düzenleme:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
... Ben de herkes karikatür çizmeye çalışsın isterim. ....
Elbette.. Varsa, içindeki cevheri döksün ortaya tabiki..

Hiç bir şey, hiç kimseye zor gelmemeli.. Kimse, "Ben bunu beceremem" deyip, kestirip atmamalı, en azından bir denemeli.. Algıları açık olmalı insanın..

Ama, tartıştığımız konu bu değil ki.. Konuyu tekrar okuyun isterseniz.

Düzenleme: Burak bey ile aynı şeyleri yazmışız..

Bkz. Aklın yolu bir olmak. :)

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Kim kime şam babası dedi ki? Elazığ'dan veya İstanbul olsun.. birisi bir şey sormuş, onun cevabı bence bu olmamalı. Belki adam zamanla bir Semih Balcıoğlu, Turhan Selçuk olacak... bu işe 20 değil 50 yıl verecek. Birisi bir şey öğrenmek istediğinde "bırak bu işi demek" hele ki bunu tanımadığınız birisine demek doğru bir davranış mı?

Çizilen işin espirisi veya çizimi istenilen düzeyde olmaya biliri, fakat eli kalem tutan herkes karikatür çizebilir ve keşke çizse... Arkadaşın niyeti corel ile karikatür çizmenin püf noktalarını öğrenmek. Örneğin artistic media toolu kullan gibisinden bir cevap gelebilirdi.. Kaldı ki sadece karikatür çizmekte olabilir. Siz bugün anime tarzı bir şey çizmek isteyin veya bunu ticari zorunluluktan yapın. Anime Manga Türkiye Kulübü bu siteyi önerirdim. Elazığ'da veya İstanbul'da yerel/küçük bir işletme veya yayın için bir karikatür ustası bulmanın yolundan bahsedin..

Hala konuyu anlamadığınızı düşünüyorum. Lütfen tekrar okuyun.

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Diğer arkadaşlardan aldığınız tepki gayet yerinde sayın ElazıgLee. bu işlerle uğraşan biri olsanız buraya bu başlığı açmaya cesaret bile gösteremezdiniz. Yaptığınız işin grafikerlik kısmını bilemem tabi. Ama sizi kınamak bir yana, size bu konuda işi veren zihniyete ne desek az gelir. Tevekkeli değil orandan düzenden nasiplenmemiş, bir halta benzemeyen, zevksiz çizimler almış yürümüş piyasada.

karikatürle ilk defa ilgileniorum... bu kadar tepki vermeniz abartı bence... burası paylaşım platformu tartışma platformu diil... o yuzden uzatmıorum... ama şunu soyliim ki bekledigim cevapları bulmadım... ben tavsiye istedim.. akıl deil... kolay gelsin...

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hala konuyu anlamadığınızı düşünüyorum. Lütfen tekrar okuyun.

sanırım siz yanlış anladınız... korsan muamelesi yapmayın lutfen... ayrıca madem iyi bir karikatüristsiniz tavsiye vereceginiz yerde neden insanları eleştiriyorsunuz ki... bu üslubunuz yardım yerine sogutma işlemi yapacaktır ki cok fazla da önemli diil.. bu işe baş koyanlar... sizin laflarınızla sogumaz :) ... konuyu tekrar gozden gecirmenizi tavsiye eder , başarılar dilerim ...

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
degerli arkadaşlarım.... yeni girecegim iş konusunda ilk çalışmam karikatür denemeleri olacak... ve ben bu konuda tecrubeli diilim.... siz degerli arkadaşlarımdan yardım istiyorum... karikatür çizimi hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen buraya yazsınlar... teşekkür ederim... herkese iyi çalışmalar. ( Corel Draw 12)

karikatürle ilk defa ilgileniorum... bu kadar tepki vermeniz abartı bence... burası paylaşım platformu tartışma platformu diil... o yuzden uzatmıorum... ama şunu soyliim ki bekledigim cevapları bulmadım... ben tavsiye istedim.. akıl deil... kolay gelsin...

Öncelikle; Çalışmalar yapıyorum evet, ama iyi bir karikatürist olduğum gibi bir iddiada değilim. İkinci olarak bütün bu yazılanlar arasında biraz olsun tutarlılık bulunuyor mu? İlk kısımda bu konuda hiç çalışma yapmadığınızı söylüyorsunuz, fakat karikatür çizimi üzerine iş yapacağım, nasıl yaparım diyorsunuz. Çizim hakkında bilgi istiyorsunuz. Soyutlama, karakteri kişiliğinden uzaklaştırmadan deforme etmek, bu konularda bir şeyler biliyor musunuz ki? Sonra diyorsunuz ki hayır ben karikatür çizmek peşinde değilim çizilmiş bir karikatürü vektörel hale nasıl getiririm onu soruyorum.(ayrıca kimin çizdiği karikatürler bunlar? Eser sahibinin haberi, izni var mı?) Eğer çizilmiş hazır bir karikatürün vektörel hale nasıl getirileceğini sormaksa amaç iş değişir. Vektörel hale getirmenin pek çok yolu var. Fakat bu işlemler karikatür çizmek değildir.

ElazigLee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle; Çalışmalar yapıyorum evet, ama iyi bir karikatürist olduğum gibi bir iddiada değilim. İkinci olarak bütün bu yazılanlar arasında biraz olsun tutarlılık bulunuyor mu? İlk kısımda bu konuda hiç çalışma yapmadığınızı söylüyorsunuz, fakat karikatür çizimi üzerine iş yapacağım, nasıl yaparım diyorsunuz. Çizim hakkında bilgi istiyorsunuz. Soyutlama, karakteri kişiliğinden uzaklaştırmadan deforme etmek, bu konularda bir şeyler biliyor musunuz ki? Sonra diyorsunuz ki hayır ben karikatür çizmek peşinde değilim çizilmiş bir karikatürü vektörel hale nasıl getiririm onu soruyorum.(ayrıca kimin çizdiği karikatürler bunlar? Eser sahibinin haberi, izni var mı?) Eğer çizilmiş hazır bir karikatürün vektörel hale nasıl getirileceğini sormaksa amaç iş değişir. Vektörel hale getirmenin pek çok yolu var. Fakat bu işlemler karikatür çizmek değildir.

ben zaten karikatür çizmek istemiorum... kimin çizdiği de önemli diil.. bir firmanın kendine ait karikatürleri var... onları vektorel hale getirmem istenior.. benim gorevim.. o karikatürleri vektorel hale getirmek... yani çalmak diil... zaten firmaya ait karikatürler... bunu çizmek icin hangi tools lar etkili ve kısa yoldan kullanılır onu soruyorum... umarım yeterince açıklayıcı olmuştur...