Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kartvizit nasıl olmuş?

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
merhaba. yeni şirketimiz için bir kartvizit yapmaya çalıştım ama pek beceremedim galiba. daha bitmedi en alta da yeşil bir çizgi çekeceğim.

screenhunter5kg3.png

coreli ilk defa kullandım ve yaptıklarım, logoyu import edip trace bitmap dedim sonra yazıları yazdım. başka da bir şey yapmadım. forumlarda kartvizitin baskı aşaması için bir sürü şey söylenmiş cmyk falan. şimdi bunu matbaaya göndermek için başka ne yapmam lazım? bu haliyle güzel çıkar mı?

Bir de, adres ve telefonların hemen önüne mektup ve telefon şekli koymak istiyorum, bir kartivizitte görmüştüm. basit bir zarf ve tel. vektörü olan var mı acaba bulamadım hiç bir yerde.

Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok makbule geçer. şimdiden teşekkür ederim.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk mesajinda ve ilk kartvizitinde basarilar kardes :D oncelikle sunu soyliyim sanirim hizalama kombinasyonlarini pek bilmiyorsun.Cunku adres kismi cok karisik ve orantili degil.
Baski icin cmyk kullanmalisin yani sag tarafta cmyk palet olmali.Farkli renk olup olmadigini file/document info dan gorebilirsin.

Son düzenleme:

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler dostum yorumun için. dediğin gibi baktım cmyk ymış. hizalamadaysa adres ve telefonların hemen önüne mektup zarfı ve telefon simgesi koymak istiyorum onun için boş bıraktım önlerini. onlar da olunca sanırım hizalama doğru olacak (mı?) kenar boşluklarını da ayarlayacağım birazdan.

bir de, zarf ve telefon simgesini nereden bulabilirim, adres ve telefonların önüne bi de faks'ın önüne bi faks simgesi lazım. bunları nereden bulabilirim acaba?

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
az önce bi ajansla konuştum 1000 adet fantazi kartvizit basımı 60 ytl + kdv diyor. sizce normal mi bu fiyat?

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet pek tavsiye etmem bende ama fiyat yuksek bunu 25-30 ytl ye yapan firmalar var netten araştırırsan hemen karşına çıkacaktır.. 50 ytl çok yüksek fiyat

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
o matbaacılar sitesinin topluca basımı ile olan kartlar galiba, selefonlu filan tam tesisatçı kartviziti gibi şiddetle tavsiye etmem :)

yok selefonlu değilmiş fantazi üzeri kabartmalı olan mı dedim evet dedi. ankara ostimdeymiş. daha ucuz bir şey bulamazsam alıcam mecburen.

arkadaşlar telefon ve zarf simgesi nereden bulabilirim??

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence hizalamayı yapıp zarf ve tel koymasan daha hoş olur ama illaki olsun diyosan bunlardan faydalanabilirisn...
zarf.jpg

zarf.gif

zarf2.gif

Zarf.gif

Telefon.gif

ico_zarf.jpg

telefon.gif

telefon.gif

telefon.gif

telefon.gif

telefon.gif

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba. yeni şirketimiz için bir kartvizit yapmaya çalıştım ama pek beceremedim galiba. daha bitmedi en alta da yeşil bir çizgi çekeceğim.

screenhunter5kg3.png

coreli ilk defa kullandım ve yaptıklarım, logoyu import edip trace bitmap dedim sonra yazıları yazdım. başka da bir şey yapmadım. forumlarda kartvizitin baskı aşaması için bir sürü şey söylenmiş cmyk falan. şimdi bunu matbaaya göndermek için başka ne yapmam lazım? bu haliyle güzel çıkar mı?

Bir de, adres ve telefonların hemen önüne mektup ve telefon şekli koymak istiyorum, bir kartivizitte görmüştüm. basit bir zarf ve tel. vektörü olan var mı acaba bulamadım hiç bir yerde.

Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok makbule geçer. şimdiden teşekkür ederim.

ilk defa kullanıyosanız biraz dikkat ve sabır o zaman.
baskı işleri için renkleri cmyk kullamalısınız. bunun için sağ taraftaki renk paletinizin cmyk olduğundan emin olun. (vindow/color palettes menüsünden kontro ledin)
jpg yani resimleri (siz logoyu almışsınız) corele impoRt ettikten sonra TRACE BİTMAP DEĞİL convert to bitmap deyiniz. değerler açılan pencerede 300 dip ve cmyk olmalıdır.
yalnız bu işlemi en son yapın. tekrar resmin üzerinde oynama yaparsanız bir daha convert to bitmap demeniz gerektiğini unutmayın.
bunlardan başkada arkadaşların hizalama konusundaki ifadelerine katılıyorum.
iyi çalışmalar.

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
@eminecik yorumun ve tavsiyelerin için teşekkürler.

son hali şu

screenhunter7yl9.png

yeşilin tonları biraz garip oldu gibime geldi :D

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk defa kullanıyosanız biraz dikkat ve sabır o zaman.
baskı işleri için renkleri cmyk kullamalısınız. bunun için sağ taraftaki renk paletinizin cmyk olduğundan emin olun. (vindow/color palettes menüsünden kontro ledin)
jpg yani resimleri (siz logoyu almışsınız) corele impoRt ettikten sonra TRACE BİTMAP DEĞİL convert to bitmap deyiniz. değerler açılan pencerede 300 dip ve cmyk olmalıdır.
yalnız bu işlemi en son yapın. tekrar resmin üzerinde oynama yaparsanız bir daha convert to bitmap demeniz gerektiğini unutmayın.
bunlardan başkada arkadaşların hizalama konusundaki ifadelerine katılıyorum.
iyi çalışmalar.
ilk halinde bencede bunlara dikkat edin..

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
güzel olmş ama dediğin gibi yeşilin tonlarında oynama yapsan daha iyi olr biraz daha zeytin yeşili olabilir:)

mchl_05

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle mrb kartvizit fiatına değinmek istiyorum çok pahalı çünkü geliş fiatı 15 ytl kdv dahil =))))

tabularasa

🌱Yeni Üye🌱
yani tüketici açısından mı pahalı yoksa üreticiye geliş fiyatı mı fazla :) ??

barisimmm

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar size bi tiyo vereyim :D istanbulda ****** matbaa diye aratırsanız *** ytl tek tarafı selefonlu karvizit basıyorlar :D *** ytl ye **** tane bastırırsın :D ben hep ordan yaptırıyorum parasını peşin alıyorlar r:D ama ona göre ama işide *** günde gönderiyorlar ama acuk sıkıştırman gerekiyor :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

Xmaill

🌱Yeni Üye🌱
Biraz daha emek ve estetik katman lazım.... gözü çok yoruyor...

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
erkam danışmanlık'daki harfler dans ediyor. Onları da düzeltmek lazım sanki:)

tuNc

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya resmen 1 yıllık konuyu hortlatmışsınız :)

schumahir

🌱Yeni Üye🌱
ankara turmatsan denılen bı matbaa kartvızıtı 1000 adetını 9 tl ye basıyor
tual kağıda baskı ise 11 tl