Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Buradan, bütün görsel çalışmalarınız için GERÇEK MATBUU SIZE'LARI edinebilirsiniz arkadaşlar. Değerler mm üzerinden listelenmiş. Özellikle kartvizit tasarımlarınız için, şöyle bir liste hazırlanmış site tarafından.
bu ölçülere sadık kalarak ekteki dosyayı hazırladım ancak basamadılar
bu ölçülere sadık kalarak ekteki dosyayı hazırladım ancak basamadılar sıkıntı nedir anlamış değilim adamların tek cevabı "bu çözünürlük çok kötü" oldu inceleyebilirmisiniz acaba...
ben corel de çalışıyorum ancak basılmak üzere hiç kartvizit hazırlamadım. 8x5 boyutlarında çalıştığımızda 4mm kesim boşluğunu kartın her kenarından mı bırakmam lazım yani 8,8x5,8 mm yoksa her kenardan 2mm bırakarak toplamda mı 4 mm bırakmam gerekiyor 8,4x5,4mm gibi. bir de son olarak güvenlik alanı kaç mm olmalı?
ben corel de çalışıyorum ancak basılmak üzere hiç kartvizit hazırlamadım. 8x5 boyutlarında çalıştığımızda 4mm kesim boşluğunu kartın her kenarından mı bırakmam lazım yani 8,8x5,8 mm yoksa her kenardan 2mm bırakarak toplamda mı 4 mm bırakmam gerekiyor 8,4x5,4mm gibi. bir de son olarak güvenlik alanı kaç mm olmalı?
Bu soruya çoğunlukla "8 punto" diye cevap alabilirsiniz fakat unutmamak gerekir ki kimi fontlarda punto farkı vardır. Bu konuda büyüklüğü gözlem olarak da yaparak ayarlamaya çalışmak en mantıklı olanıdır.