Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kartvizitte siyah renk

alicandemir

🌱Yeni Üye🌱
ya siyah renk 4 renkten verilmez arkadaşlar siyahı K den vereceksin. Matbaacıda bu işin filmini aydıngere değil filme alacak renk kayıpları yaşamayacaksın. kalıba çekerken gene kayıp olursa dersende direk ctp yaptır sıfır kayıpla işini yaptır. Sen 4 renkte siyah vermişsin matbaacı istediği kadar uğraşsın güzel veremez o işi zaten. Maç dijitürkte izlenir sloganı gibi siyah cmy K'de verilir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Siyahın zenginliği ve parlaklığı açısından dolgulu yüzeylerde beğeninize göre %25-30 civarlarına kadar diğer kanalları da doldurabilirsiniz, Bu rakamın üstü kurumada ve baskıda sıkıntılar yaratabilir. Yazılar %100 siyah olmalı, aksi durumlarda "şaşı bak şaşır" sorunları ile karşılaşılabiliyor. Ayrıca Siyahı zenginleştirmek için diğerkanallara da değer vermek sadece ama sadece Offset için geçerli olabiliyor. Dijitalda %100 siyah en parlak sonucu verirken, mesela %40 Magenta verdiğinize kırmızıya yakın gri ya da hepsine %25 verdiğinizde bildiğiniz gri olarak sonuç veriyor.

iyi çalışmalar.

GökçeT1

🌱Yeni Üye🌱
tam siyah c100 m100 y 100 k 100 dür...monitörden farkı anlayabilmen için cmyk100 ve sadece k100 olarak pdfe kaydettiğin zaman aralarındaki farkı görürsün.

istanbulstil

🌱Yeni Üye🌱
Netice de siyaha CMY takviyesi yapılır. Teknik kitaplarda tavsiye oranlar bulunur. Zengin siyah dediğimiz zeminlerde kullanılan doygun siyah bu yöntemle oluşturulur. Yalnız 75 75 75 100 yada 100 100 100 100 gibi oranlar doğru değildir. Çünkü kağıdın mürekkep taşıma limiti vardır. Kağıdına göre değişir. Kuşe için %320 gazete kağıdı için çok daha düşük. (İso 12647-1-2-3 standartlarında ayrıntılı bigiler yer alır.) Bu yüzden bu limiti geçmemek gerekir. aksi takdirde mürekkep kurumaz. Bulaşır. Sıkıntı doğurur.

M.gebes

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mehmetgebes.com.tr
Arkadaşlar çok sorulup cevaplanmasına rağmen tam aradığım cevabı bulamadığım için yazıyorum.

4 renk matbaa baskısı işlerde c:0 m:0 y:0 k:100 verdiğimizde monitörlerde gri görünmesine rağmen kağıt üzerinde bildiğimiz doygun siyah mı çıkıyor?
Çok farklı görüşler aldım şimdiye kadar ama hiç test etme şansım olmadı. Şunun için soruyorum. Kartvizit bastıracağım ve baskı kalitesi pek iyi olmayacak, ucuz bir yer çünkü. Yazılarda renk kayması olmasın diye sadece k:100 vereyim diyorum ama tam siyah çıkar mı emin olamıyorum.

Mesela piyasadaki dergi metinleri nasıl veriliyor? onlar tam siyah çünkü.

Yazıları photoshopta hazırlamak ile indesign da hazırlamak arasında matbaa için ne gibi bir fark var?

Bu konuda detaylı bilgisi olanlar varsa net bir yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

C 60
M 60
Y 60
k 100 verdinmi sorun olmaz

siyahal

🌱Yeni Üye🌱
yazılar % 100 siyah olmalı ve overpoint verilmeli . Yani siyah altta kalan bütün katmalı siyahla doldurmalı.çünkü usta filmlari kaydırabilir ve kayan filmlerin renkleri siyaha yazının altında sevimsiz görünebilir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
4 kanala birden 60 verirseniz, ustayı bi güzel küfür ettirirsiniz xD

dtyajanssamet

🌱Yeni Üye🌱
c:45 m:45 y:45 K:100 ver kardesim zeminler için fakat yazı kullanacağın zaman sadece siyahta 100 ver siyah verdiğin yazının altıda dolu olsun baskıda titrediğinde beyazlık gözükmesin

Emre SERIM1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.facebook.com
zeminli işlerde sadece siyah renk %100 değerinde olursa, basan kişi bu zeminin dolgun olması için boyaya yüklenir.. eğer işin içinde tram varsa, verilen değerden daha fazla koyu çıkabilir.. o yüzden içinde tram olan siyah zeminli işlerde, eğer iş trigromi ise 100 K yanında diğer renklerden de ilave edilir.. bu şekilde zemin tek katta çıkmış olur..