Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog Tasarımı

Paroxit

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba. Katalog/dergi tasarımı yapılırken kapağın ortasında bırakılan boşluk neye göre bırakılır ? Kaç cm olmalıdır ? Bunun bilgisini verebilir misiniz ?

Çok teşekkürler...

vimek

🌱Yeni Üye🌱
dergi veya kataloğun sayfa sayısına göre değişir, tabi aynı zamanda kağıt gramajıda ölçüyü değiştirecektir.

fsahinoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"kapağın ortasında bırakılan boşluk " ' mu anlamadım

044

🌱Yeni Üye🌱
katalog sayfa içi uygulamasında sayfaları nasıl ayarlayacaz. corelde çalışırken ikili sayfamı açmamız lazım yoksa tekli sayfamı açacaz. ikili sayfa açarsak sayfa numaralandırmaları nasıl olacak.

Paroxit

🌱Yeni Üye🌱
"kapağın ortasında bırakılan boşluk " ' mu anlamadım

Amerikan cilt yapılacak olan katalog yaklaşık 200 sayfa kadar olacak. Kapak tasarımı yaparken sağ tarafta ön kapağın A4 tasarımı birleşik olarak sol tarafta arka kapağın tasarımı olacak ya hani ( örnekte var ) o arada kalan boşluk ( cilt ortası diye yazan yer ) neye göre nasıl bırakılır ?

92306262.png

fsahinoglu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi anladım da o kısım kesin kestirmek zor matbaacıların ilkten iç kısım sayfaları bastıktan sonra sayfa kalınlığı ölçülür kapağın ciltlik kısım ona göre ayarlanır daha sağlam olacağına inanıyorum bu tip çalışma yapmadım fakat böyle mantık yürütebiliyorum yada matbaacılar kestirir 200 sayfalık için cilt kısmı ne kadar pay ayrılması gerekir şeklinde.

tarkanozdemir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Bu gibi çalışmalara "sırt" payı denir kullandığınız kağıd gramajı, tabiki sayfa sayısı önemlidir ama genellikle forma başına 1mm olarak verilebilir.

Paroxit

🌱Yeni Üye🌱
...

Hepinize gerçekten teşekkür ediyorum. Ancak sizlere son bir sorum daha olacak.Bende ilk defa katalog tasarlıyorum... İç sayfalarda sayfa kenarlarından hiç boşluk bırakmadım.Ancak kros çizgilerini belirttim. Acaba bu bir sorun olur mu ? Matbaa'nın sayfa içerisine girmesi mümkün müdür ?