Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog ve Kurumsal Kimlik

Bebbo

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.berkerunluer.com
Kendi firmam için yapacağım kurumsal kimlik çalışması ve katalog çalışmasını bu konu içerisinde soracaklarımla ve yorumlarınızla planlamayı düşünüyorum.

Çalışmalarımda Photoshop ve InDesign kullanıyorum. Öncelikli olarak, hiç bilgi edinmeden yapmaya başladığım katalog'un ön ve arka kısmı aşşağıdaki şekilde...

beta1ablonsayfa1ah3.jpg

1. Baskıya nasıl verilmesi gerektiğini bilmediğim için sol kısımı arka kapak sağ kısmı arka kapak olarak planladım. Farklı şekilde olması gerekiyorsa belirtirseniz sevinirim.
  2. Sağ bölümdeki logoyu içe aktardığım zaman çözünürlük gayet iyi ama boyut değişimi olunca görüntü bozuluyor. Nasıl bir çözüm olabilir? (Logo için Photoshop kullandım.)
  3. Sade bir tasarm olmasını istiyorum ama kapak çok boş oldu. Ne gibi değişimler veya eklemeler yapailirim?

Tavsiye ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum...

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Umarim calismanizin ebatlandirmasini dogru kagit olculerine gore yapmissinizdir. kesim paylarini ve gerekiyosa cilt paylarini verip indesign de sayfa sayfa calisip sonra da montaj yapmaniz gerekecek. Ama bence bir grafik tasarimcisi ile calismaniz sizin icin cok daha ekonomik cikacak sonuclar acisindan da daha olumlu olur. Kolay gelsin

Bebbo

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.berkerunluer.com
Cevabını okuduktan sonra, bende jeton biraz daha hızlı düştü. 20cm kare bir katalog için kenarlarda ne kadar boşluk olması gerekir?

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Demek istedigin sanırım 20 x 20 cm ... Kesimlerde daima bıçak firesi için 3 mm verilir.
çalışmalarında kenarlar desenli ise 3mm daha icerde olcak sekilde çalışmalısın. Yoksa taşırma yöntemiyle boyutu büyütebilirsin ama kırım ve krosları daima çalışmadan önce hazırlamalısın aklında bulunsun arkadasım yazılar ve resimleri kırım ve kroslardan daima en az 3-4 mm icerde calısmalısınki hüsrana ugramayasın :D.https://www.grafikerler.net/montaj-hazirliginin-puf-noktalari-t10624.html burdanda fikir edinebilirsin. Kac sayfa oldugunu bilmiyorum ama baskı öncesi form oluşturma bölümlerinden bilgi edinebilirsin cogunlukla matbadaki arkadaslarımız düzenliyorlar formları ama yinede ögrenmekte fayda var ;) iyi çalışmalar. emeğine sağlık.