Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kavramsal tipografi için bikaç eski çalışmam..

Benzer konular

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kavramsal tipografi,tipografik değerler yüklenerek anlamlandırılan resim,şekil oluşturma ya da estetik kaygı içinde oluşturulan düzenleme..vs
en alttaki çalışmam görüntülenmedi sanırm o daha iyi bir örnek olurdu açıklama için
yeerli bi açıklama oldumu bilmiyorum tristan umarım bişeyler anlatabilmişimdir dilim döndüğünce:)

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
bebegi kastediyorsaniz gordum. soruyu sormamin nedeni aslinda suydu: kavramsal sanat cok tartisilan bir konuyken bu terimin(!) tipografi gibi estetik kaygilarin ust duzey yasandigi bir bransta ne sekilde kullanildigi (bundan emin degilim) ya da kullanilacagi ilgimi cekti.
Aciklamaniz tam olarak yeterli oldu. Cok tesekkur ederim tekrar ve basarilar dilerim.
Calismalara gelince sunu soyleyebilirim. 2. ve 3. calismalarda gercekten sizin bahsettiginiz seyi cok basarili bir uygulama icerisinde gorebiliyoruz fakat 1 icin ayni seyi soyleyemiyorum. N2apilmak istedigini anliyor ve dogru buluyorum ama uygulama sanki biraz aceleye gelmis gibi.

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
haklısın 1. çalışmam 15 dakika bile sürmedi belki:)acele sürülen ve uygulanan bir fikirdi ödev yetiştirmem gerekiyordu:S
kavramsal tipografi olayına gelince ben halen öğrenciyim ve yetişmek ve yetiştirilmek açısından bu kaosun içine sürlüyoruz ki bu tartışmalara maruz kalalım ufkumuz genişlesin diye:)inan bu konu bize verildiğinde kavramsal tipografiyi herkes o kadar farklı anlayıp uyguluyoki bizi bırak hoca bile hayrete düşüyor kendi içimizde bi çatışmadayız ve kimseye müdahele mümkün değil tamamen öğrencinin görüş açısı sözkonusu!
sanırım hocam bunu yaşamamı istedi urdada yaşamaya devam ediyorum bu güzel bişey:)
düşünceleriniz benim için önemli gerçekten teşekkürler..

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim beğendiyseniz ne mutlu:)

xavalon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Akademide bitirme projem tipografi üzerineydi. 1 seneye yakın bir araştırma
yapmıştım. Amma ilk kez sizde duydum "KAVRAMSAL TİPOGRAFİ" kelimesini.
Çalışmaların kavramsal bir yanı yok. Kendi içlerinde alışagelmiş yalın tipografik
çalışmalar. Kavramsal olabilmesi için alışagelmiş malzemelerin kullanımı dışında
çıkılması gerekiyor. Fluxus akımı kavramsal yaratıma iyi bir örnek teşkil eden
anti sanat akımıdır.

Sapla samanı birbirine karıştırmayalım. Kavramsal sanatta estetikten önce fikir ön plandadır. Uygulama 2. planda kalır.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler bilgilendirmeniz için okuldan aldıım kadarıyla konuştum burda henüz eğitimimi tamamlamadım birazda kendi eksiğim dersi anlamakla kalmayıp hocayı anlasam bu konunun üstüne düşsem belki daha iyi cvp verbilirdim size ama kavramsal tipografi olayını duymayışınıza şaşırdım belkide eğitmenim farklı bi isim altında öğretti kimbilir.
bi yandanda haklısınız sizin çalışmanız karşısında eleştirilesi bulmuş olabilirsiniz herşey gelişicek zamanla sizede kolay gelsin...

xavalon

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler bilgilendirmeniz için okuldan aldıım kadarıyla konuştum burda henüz eğitimimi tamamlamadım birazda kendi eksiğim dersi anlamakla kalmayıp hocayı anlasam bu konunun üstüne düşsem belki daha iyi cvp verbilirdim size ama kavramsal tipografi olayını duymayışınıza şaşırdım belkide eğitmenim farklı bi isim altında öğretti kimbilir.
bi yandanda haklısınız sizin çalışmanız karşısında eleştirilesi bulmuş olabilirsiniz herşey gelişicek zamanla sizede kolay gelsin...

Ben teşekkur ederim zaman ayırıp cevap yazdığın için. 24 saat tipografi ile yatıp kalkan biri olarak şaşırmam normaldir. Hocanıza en içten saygılarımla selamımı iletiniz. Böyle bir akım varsa bende öğrenmek isterim.

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aslında bu akım olayının buraya gelmesini istemezdim hocam tam bi tipografi hastası gerçekten ve sağlam biri benmi biyerde hata yaptım die düşünüyorum ama bu çalışmaları bu konu altında yaptık!bu konuda sizden bişeyler örenmek isterim mümkünse işinizi gerçekten iyi yapıyosunuz
çalışmalarınıza bakmıştım göz okşuyolar gerçekten tipografiyi çok seviyorum ama onun dışında herşeyle çalışıyorum malesef yazları ajansta, kışın okulda olduğum için hep tipografik yönde ilerliyorum çok çalışmak lazım çoook:)

baykal

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Akademide bitirme projem tipografi üzerineydi. 1 seneye yakın bir araştırma
yapmıştım. Amma ilk kez sizde duydum "KAVRAMSAL TİPOGRAFİ" kelimesini.
Çalışmaların kavramsal bir yanı yok. Kendi içlerinde alışagelmiş yalın tipografik
çalışmalar. Kavramsal olabilmesi için alışagelmiş malzemelerin kullanımı dışında
çıkılması gerekiyor. Fluxus akımı kavramsal yaratıma iyi bir örnek teşkil eden
anti sanat akımıdır.

Sapla samanı birbirine karıştırmayalım. Kavramsal sanatta estetikten önce fikir ön plandadır. Uygulama 2. planda kalır.

İyi çalışmalar.

çok güzel bir açıklama kavramsallığı herşeye uygulamamak en yerinde olandır başaşarılar

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
2.çalışma gerçekten hoş olmuş,emeğinize sağlık.

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim arkadaşlar:)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
ellerine sağlık başarılar hep seninle olsun... bütün konuşmaları ve cevaplarını okudum bu alçak gönüllülükle yolun zaten çok açık bence. 2. ve 3. çalışmalar için ben de bayıldım. tipografi çok ilgimi çekiyor alanım değil. o yüzden sadece izleyici olarak yorum yapıyorum.3. çalışmada shakespeare alıntısı yerinde olmuş... iyi çalışmalar.

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkürler efoja güzel yorumun için çok mutlu oldum ayrıca bütünsel diilde asıl uraştıım anlamları çıkardıın içinde çok saol:)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
sen böyle yazınca 2. ve 1. çalışmaya daha dikkatli yaklaştım. 1. yi okuyamıyorum ama 2. aslında 3. ye göre daha vurucuymuş... kumun nehre dönüştüğünü yeni fark ettim:D tekrar ellerine yüreğine sağlık.

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) gerçekten saol herşeyde çok olmasada bikaç anlam yüklü işte:)