Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kesme payı konusunda yardım lütfen

severkan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar abiler ablalar ben bi akrabama broşür yapacam.örnek veriyorum broşürümün tek sayfasının ebatı diyelimki 10 cm ye 20 cm.ben bunu kesim payı için 11 cm ye 21 cm lik bi çalışma alanında mı yapmalıyım???

bu kesim payıydı traş payıydı pek anlamadım yazanları okudum ama.
bide matbaa pdf istiyormuş onu nasıl yapıcam photoshopta??
bana bi yardımcı olurmusunuz.:angel:

Benzer konular

severkan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım sagol ama sorularıma cevap alamadım yardımcı olmak isteyen yokmu?

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
ben sana hemen yardımcı olayım.

tavsiyem işi tamamen photoshopta yapmaman. resimleri görsel öğeleri photoshopda hazırla. geriye kalan yazılarıda vektörel bir programda yaz.

eğer sen 10x20 cm ebadında bir iş yapacaksan çalışma alanını 10,6x20,6 cm olarak açman lazım. photoshop için genelde şöyle yaparız. 10x20 cm açar etrafına klavuz çizgisi koyar ve ebadı 10,6x20,6 cm getiririz ki taşma paylarını görelim. benim tavsiyem baskıda bir sürprizle karşılaşmamak için her tarafından ortalama 1 er cm içeriden başlaman. bu bahsettiğim şey zemin değil ha. gözükecek yazılar, görseller vslerden bahsediyorum. eğer takıldığın bir yer olursa bana sorabilirsin. yardımcı olurum. kaydederken de pdf olarak kaydet. onun da ayarları var tabii.

severkan

🌱Yeni Üye🌱
ben sana hemen yardımcı olayım.

tavsiyem işi tamamen photoshopta yapmaman. resimleri görsel öğeleri photoshopda hazırla. geriye kalan yazılarıda vektörel bir programda yaz.

eğer sen 10x20 cm ebadında bir iş yapacaksan çalışma alanını 10,6x20,6 cm olarak açman lazım. photoshop için genelde şöyle yaparız. 10x20 cm açar etrafına klavuz çizgisi koyar ve ebadı 10,6x20,6 cm getiririz ki taşma paylarını görelim. benim tavsiyem baskıda bir sürprizle karşılaşmamak için her tarafından ortalama 1 er cm içeriden başlaman. bu bahsettiğim şey zemin değil ha. gözükecek yazılar, görseller vslerden bahsediyorum. eğer takıldığın bir yer olursa bana sorabilirsin. yardımcı olurum. kaydederken de pdf olarak kaydet. onun da ayarları var tabii.

Allah razı olsun arkadaşım bide pdf yapma ayarlarını söylesen harika olur.

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
rica ederim ne demek. pdf yapma ayarlarına gelince sen bunu tamamen photoshopda mı yapacaksın? yoksa dediğim gibi illustrator freehand vs de mi yapacaksın.

severkan

🌱Yeni Üye🌱
tamamen photoshopta yapacagım.bide az önce anlattığın kesim payı için boşlukları ayarlama seyi vardıya onun bi resmini koyarmısın ya rica etsem.örnek olsun diye hani çizgiler şöyle tasarım şuraya gibisinden.çok teşekkür ederim şimdiden

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
valla kardeş o kadar üşendimki tek tek resimleri internete yüklemeye. word dosyası yaptım. aşağıdaki rapid linkten indirebilirsin.

tasarım şuraya bu buraya diyemem. çünkü çok saçma olur. senin ne yapacağını bilmyiroum sonuçta. sen bak bu dosyayı incele. tasarımını da 4 tarafından 1 er cm içeriden olacak şekilde yap hiçbirşey olmaz.

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

not premium account şifremi unuttuğum için premium hesaptan yükleyemedim. link kırılırsa tekrardan yüklerim. o zaman kadar şifremi de bulurum belki :wink:

severkan

🌱Yeni Üye🌱
valla kardeş o kadar üşendimki tek tek resimleri internete yüklemeye. word dosyası yaptım. aşağıdaki rapid linkten indirebilirsin.

tasarım şuraya bu buraya diyemem. çünkü çok saçma olur. senin ne yapacağını bilmyiroum sonuçta. sen bak bu dosyayı incele. tasarımını da 4 tarafından 1 er cm içeriden olacak şekilde yap hiçbirşey olmaz.

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

not premium account şifremi unuttuğum için premium hesaptan yükleyemedim. link kırılırsa tekrardan yüklerim. o zaman kadar şifremi de bulurum belki :wink:

çok teşekkür ederim çok iyisin.şifrenide inşallah hatırlarsın.benim için bu kadar zahmet etmişsinya Allahta senin işini kolaylaştırsın

armonireklam

🌱Yeni Üye🌱
Görselleri Photoshopda Hazırla Vektörellerde Coreli Tavsiye Ederim Kesim Payıda Bende 0.5cm versen yeter !!