Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Keyf Rakı Etiket

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
altinbasac4.jpg
5000000000015167.gif
571sa3.jpg
efe-yas-uzum-rakisi.JPG
1907raki_200.jpg

Görüldüğü gibi sarı renkler, hatta başka renklerde zaten kullanılıyor ve kullanılacaktır.

cesurmeneli

🌟Usta Tasarımcı🌟
''rakı'' fontu dışında gayet güzel.
pylaşm için sağol.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Katılmıyorum. bana daha çok likör hissini verdi Yunus arkadaşımızın çalışması.

Volkan Abim yorumun adına çok teşekkür ederim. Aslında amacım kafamızda oluşmuş rakı kültürünün tersi bir çalışma yapmaktı ama gördüğüm kadarıyla başarılı olamadım sanırım. Saygılar.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan Abim yorumun adına çok teşekkür ederim. Aslında amacım kafamızda oluşmuş rakı kültürünün tersi bir çalışma yapmaktı ama gördüğüm kadarıyla başarılı olamadım sanırım. Saygılar.

Tersi diye bir şeyin bizim konumuzla ilgisi yok. Doğru olanı yap ama doğru yaparkende yenilikçi olursa alışılmışın dışında olur. Tersini yaparsan ters olur.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Tersi diye bir şeyin bizim konumuzla ilgisi yok. Doğru olanı yap ama doğru yaparkende yenilikçi olursa alışılmışın dışında olur. Tersini yaparsan ters olur.

Yurtdışına baktığımız zaman çeşitli içki ambalajlarını görmekteyiz. Bu çeşitlilik maalesef bizim ambalajlarımızda mevcut değil. Araştırmalarım sonucunda fikrim ile benzerlik taşıyan bir firma daha buldum. Aslında ters derken değişik anlamadında kullanmıştım.

20080723-xph7cgrnrh58hf8pjqdxyxqk2x.preview.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Şişelerin içkilerin yapısına göre şekil almalarına gerek var mı? Bu onların şişe içerisinde geçirdikleri zaman dilimi içinde etkili mı? Rakı şişelerine dikkatli bakarsınız sizin örneğinizde de bu mevcut alt kısım çok geniş değil ve sanki ağırlıklar elden geldiğince eşit dağıtılmış... Bazı şişelerde böyle değildir. Mesala likör şişelerinde... Acaba içki için bunun bir önemi var mı? Yoksa rastlantı mı?

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Efoja cevap vermiş benden önce. Ayrıca ben şişe tasarımınıza bir şey söylememiştim. Benim yorumum daha çok etiket üzerineydi.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Efoja cevap vermiş benden önce. Ayrıca ben şişe tasarımınıza bir şey söylememiştim. Benim yorumum daha çok etiket üzerineydi.

Rakı kültürmüze bakıldığında ağırlığı simgeleyen tasarımlar görülmekte. Bunu da rakının içiminden ya da erkek içeçeği diye nitelendirilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum fakat gün içerisinde değişen tarz ve tasarımlar ile bu kültürün de değişim gösterdiğini gözlemliyenler arasındayım. Rakıyı 20 - 45 yaşları arası insanlar tarafından tükeldiğini varsayarsak ben bu tasarımım da 20 - 30 yaş hedef kitleyi düşünerek gerçekleştirmiştim. Bu sebeple etiketteki '' Keyf '' yazını ince ve kımrımlı tutarak aslında rakının yaşça üst kesimden sıyrılıp bu genç kesime yönelir bir hava vermeye çalışmıştım. Bunları tasarımı açıklamak için yazmayı uygun gördüm. Güzel yorumlarınız adına çok teşekkür ederim.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Şişelerin içkilerin yapısına göre şekil almalarına gerek var mı? Bu onların şişe içerisinde geçirdikleri zaman dilimi içinde etkili mı? Rakı şişelerine dikkatli bakarsınız sizin örneğinizde de bu mevcut alt kısım çok geniş değil ve sanki ağırlıklar elden geldiğince eşit dağıtılmış... Bazı şişelerde böyle değildir. Mesala likör şişelerinde... Acaba içki için bunun bir önemi var mı? Yoksa rastlantı mı?

ambalaj konusunda benim düşüncem şu ki... Yunusun en son gösterdiği Mert rakı şişesi ince, tadı Efe, Yeni Rakı dan daha ince olduğunu kanıtlanıyor... bence.... aynı şekilde de parfüm aldığımız zaman açık, koyu, ince, geniş, çiçekli kapaklar vs vs... aynı şekilde de her içki, içicek için kadehler, bardaklar var...

bira şişeleri o zaman neden değişik değişik yapılıyor?

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net

Şişelerin içkilerden ziyade etikete göre şekil kazanmasından yanayım. Yine örneklerine bakıldığında bu gözlenmekte. Ayrıca rakı şişelerinin şişe altlarının geniş olmadığını söylüyorsunuz fakat Volkan Abinin örnekleri içersindeki paylaşımlarda özellikle şişe altlarının ne kadar kalın olduğu ortada sanırım.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
ambalaj konusunda benim düşüncem şu ki... Yunusun en son gösterdiği Mert rakı şişesi ince, tadı Efe, Yeni Rakı dan daha ince olduğunu kanıtlanıyor... bence.... aynı şekilde de parfüm aldığımız zaman açık, koyu, ince, geniş, çiçekli kapaklar vs vs... aynı şekilde de her içki, içicek için kadehler, bardaklar var...

bira şişeleri o zaman neden değişik değişik yapılıyor?

Evet bu doğru... Ben de son şişe için aynısını söylemiştim. Aslında bira şişesi diye birşey var mı? tartışılır. Çünkü bira mayası fıçıda asıl kıvamına ulaşıyor. Şişenin şeklinden ziyade fıçının maddesi önemli. Aslında cam bile sadece pazarı kurtarmak için bence, malum fıçıya para veremez ki herkes, dağıtım da zor olurdu tabii :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet bu doğru... Ben de son şişe için aynısını söylemiştim. Aslında bira şişesi diye birşey var mı? tartışılır. Çünkü bira mayası fıçıda asıl kıvamına ulaşıyor. Şişenin şeklinden ziyade fıçının maddesi önemli. Aslında cam bile sadece pazarı kurtarmak için bence, malum fıçıya para veremez ki herkes, dağıtım da zor olurdu tabii :)

ilk bira fıçıdan çıkmış... daha sonra koyu renk cam kullanmayı başladılar, neden? bira güneşten korkar, güneş ışığı görünce lezzet kaçıyor. aynı şekilde tenekeden bira içtiğimiz zaman lezzeti bam başka.... Fıçıya para vermez ki herkes demişsiniz.... Bu keyf... keyf için her şey verilir....Ama neden fıcı pyasa da yok? evet doğru, her hangi firma o kadar fazla para vermez üretim için, zarar. bunun için lezzet kaybı rağmen teneke üretimi daha çok fazla...

bira şişeler konusunda valla çok hızlı geliştiriyrlar kendine... benim doğuduğum memlekette o kadar değişik değişik bira şişeler var ki... markete geldiği zaman hangi marka bira alıcaksin şaşırıyorsun. yok kendi kapağı açılıyor, yok iki şişe alana biri diğerini açıyor, GİDA değil tam bir sanat valla... ama bira fabrikası bir tane:)) bu çok enteresanıma geliyor

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
ilk bira fıçıdan çıkmış... daha sonra koyu renk cam kullanmayı başladılar, neden? bira güneşten korkar, güneş ışığı görünce lezzet kaçıyor. aynı şekilde tenekeden bira içtiğimiz zaman lezzeti bam başka.... Fıçıya para vermez ki herkes demişsiniz.... Bu keyf... keyf için her şey verilir....Ama neden fıcı pyasa da yok? evet doğru, her hangi firma o kadar fazla para vermez üretim için, zarar. bunun için lezzet kaybı rağmen teneke üretimi daha çok fazla...

bira şişeler konusunda valla çok hızlı geliştiriyrlar kendine... benim doğuduğum memlekette o kadar değişik değişik bira şişeler var ki... markete geldiği zaman hangi marka bira alıcaksin şaşırıyorsun. yok kendi kapağı açılıyor, yok iki şişe alana biri diğerini açıyor, GİDA değil tam bir sanat valla... ama bira fabrikası bir tane:)) bu çok enteresanıma geliyor

Doğduğun yerden çok güzel örnekler yazmışsın teşekkürler Kasta. Benimde amacım bu çalışmayla pazarda değişik bir ürün, değişik bir tadı yakalamak ve genç kitleye seslenmekti ama nedense bir türlü beğeni bulmadı :) Kısmet diyelim artık. :)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Doğduğun yerden çok güzel örnekler yazmışsın teşekkürler Kasta. Benimde amacım bu çalışmayla pazarda değişik bir ürün, değişik bir tadı yakalamak ve genç kitleye seslenmekti ama nedense bir türlü beğeni bulmadı :) Kısmet diyelim artık. :)

Yunus... Alkollü içecek üretimine mi başlıyorsun? Piyasa filan diye girdin lafa? Bu sadece serbest bir çalışma değilmiydi? :surprised: :rofl:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Şişe dibi demedim ki ben. Alt ve üst kısma doğru yanal anlamda bir denge var. Beğeni bulmadı demeyin ayrıca ben çok beğendim. Sadece renklerde sıkıntı vardı o kadar...

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Yunus... Alkollü içecek üretimine mi başlıyorsun? Piyasa filan diye girdin lafa? Bu sadece serbest bir çalışma değilmiydi? :surprised: :rofl:

puahaha :D Ya Abim çalışma yapmadan önce inan çok incelemede bulundum. Rakı piyasasını alt üst ettim diyebilirim :) Bu sebeple piyasada diye nitelendirdim :) Biz buna serbest piyasa desek? :D

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
puahaha :D Ya Abim çalışma yapmadan önce inan çok incelemede bulundum. Rakı piyasasını alt üst ettim diyebilirim :) Bu sebeple piyasada diye nitelendirdim :) Biz buna serbest piyasa desek? :D

hadi bakalım ulusal arası satışa giriyoruz:) benim dilim senin üretim:p .....

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑