Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kitap kapağı Sonsuz Bekleyiş

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
İLK KİTAP KAPAĞI ÇALIŞMAM .YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.:
rabanumanoluktapkapaicohv4.jpg

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arka kapaktaki yazı sorununu çözmelisiniz..
Bu arada hangi kurs bu?

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
Ewet arka kapaktaki yazı,benimde gözüme takılmıştı.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
ön ve arka kapak arasında kitabın klaınlığını belirleyen bir boşluk olmalı (yapmışsın), ama sanki bu sefer, kapak boyları birbirinden farklı gibi görünüyor (cetvel olmadığı için ölçemiyorum)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Yazılar biraz küçülebilir... ve kız fazla canlı renklerde fon için :) diğer görüşlere de harfiyen katılıyorum... ellerinize sağlık.

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
evet arka kapak, öndekine göre daha büyük gözüküyo gibi. yorumlarınız için teşekkür ederim.

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
ewet sağolun yorumlarınız için.2.bir kitap kapağı var aynı resim, farklı kitap ismi ve farklı ton.onada bi yorum yaparsanız sevinirim .

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Arka fonla, kullandığın kızın renkleri birbirini tamamlamamış.bir boşluk hissi verdi,arka kapaktaki yazılarda fazla büyük emeğine sağlık kolay gelsin.

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
Çocukluğum(kitap kapağı tasarımı)

Umarım beğenirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum.
rabanumanolu177011fktaprp6.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
bu sefer renkler çok daha güzel:) ufaklığı yumuşatarak silmek yerine dekupeli koyup çevresine atacağınız bantlarla destekleyebilirsiniz. bu arada yazılar yine kocaman ve kapakların ölüçüsü problemli gibi. ellerinize sağlık.

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
Freehandte yapmış olduğum 2009 yılı masaüstü çocuk takvimini bu siteye görüntülemek istiyorum ama o resim dosya halinde geldiği için atamıyorum.sizce ne yapabilirim?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Jpeg olarak değiştirin fh olmaz. Exportlayabilirisiniz. Bu arada üstüste yazmayın düzelt paneli vardır son mesajın hemen altında onu kullanın olur mu :)

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
sağolun bi deniyim.

Ben bu siteye gönderilmiş olan takvim çalışmalarının hangi kısma ait olduğunu göremedim.Beni o konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

deahtangel

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ön kapaktaki çocukluğum yazısındaki yumuşak 'g'nin şapkasının fontunun farklı olduğu çok belli oluyor.Diğer g lerde de şapkayı farklı renk yapmışsın bence sadece comicsand fontunu kullanarak yazdığın yazarın adındaki şapkalar beyaz olsa daha iyi olabilir.Arka kapaktada ufak tefek yazım hataların var elbette düzelteceksindir fakat bu hatayı çoğumuz yapıyoruz noktaları sonradan eklerken iyice kontrol et bence sonradan eklediğin noktaların tümünü. ve ön kapakta kullandığın gölgelendirmeyi biraz azaltmalısın bence tek kusurun fontlarına uygun noktalar kullanmaman geri kalan herşey mükemmel bizimle paylaştığın için sağol emeğine teşekkürler..:)

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Düşünce olarak güzel çalışma.. Ancak üzerinde gözüme çarpan noktaları paylaşmak istiyorum..

Arkaplan'daki görüntü ''üzerine kurşun dökülmüş metal parçası'' gibi duruyor ve çok belirgin. Hoş bir efekt olmuş ama kitabın tamamı üzerinde hem kızdan hem de yazıdan daha büyük etkisi var.. Kızın dekupajı çok belli.. Eğer bu dekupajı ''Layer Mask'' ile yaparsan çok daha verimli sonuç elde edersin diye düşünüyorum. ''SONSUZ BEKLEYİŞ'' yazısının font'u isime göre çok sade duruyor.. Kapağın arkasındaki yazıyı da sanırım kapağa sığsın diye transform ederek daraltmışsın.. Bu da göze hoş gelmiyor..

Hepsini genel olarak çözümleyecek olursak :
-Arkaplandaki efekti biraz daha geri planda bırakmak için (ki adı üstünde ''Arkaplan'') diğer objeleri daha ön plana çıkarmak lazım..
- Yazı tipi ve yazının hoş görünmesi bu konuda etkili bir sonuç verecektir. Yazı eğer kapağın içine sığmıyorsa ve font büyüklüğünü düşürdüğünde yazı bu sefer de çok küçük ve okunaksız oluyorsa; o zaman Window / Character seçeneğinden açılan menüde yazıyı el ile transform edip bozmadan; daraltma, büyütme & küçültme ayarları yapabilirsin. Zaten yazı üzerinde çalışmanın doğru yöntemi ''Character'' penceresi üzerinden çalışmaktır..
- Kızı layer mask ile dekupe etmek istiyorsan o zaman önce Lasso'lardan birini seç.. Lasso seçili iken kontrol panelinde (yukarda) ''Feather'' adında bir bölüm göreceksin. Oraya örneğin 5 Px değer ver. (sadece rakam girip enter'a basınca da oluyor sanırım, px yazısını ekleyince hata verirse sadece rakam girerek dene) Sonra kızı istediğin herhangi bir tool ile önce seç (Pen tool, Lasso, Magnetic lasso, Polygonal lasso, hangisini kolayına geliyorsa). Seçim işleminden sonra; layer penceresinin en altındaki menüde ''Add Layer Mask'' adında bir buton göreceksin.. (Üzerine mouse ile geldiğinde zaten butonun adını yazar, öyle de bulabilirsin). Kız seçili halde iken o butona tıkla.. Butona tıkladığında seçili alanlar dışında kalan bölümünün silindiğini ve verdiğin 5 Pixellik Feather ile de kızın etrafındaki hatların da yumuşak oldugunu (Aynen senin görüntüdeki gibi) göreceksin.. (Eğer ''Layer mask'' uyguladığında kız siliniyor ve diğer kısımları kalıyorsa seçimi ''Select Inverse'' yapıp aynı işlemi tekrar dene..)

Başarılar...

Son düzenleme:

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
Yorumlarınız ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

RABİA1

🌱Yeni Üye🌱
Yorumlarınız ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

bosnia

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha açık bir renk kullansanız nasıl olur?
Bu renk biraz koyu geldi bana. Resmi yukarı alıp yazar ismini daha da yukarı alabilirsiniz.
nostaljik bir hava verilebilir, resim siyah beyaz olabilir. simetriye önem verin derim, arka kapak yazıları sola fazla yanaşmış o kadar büyük olması şart mı*
kolay gelsin.

btl_24

🌱Yeni Üye🌱
Cengiz Numanoğlu ile bir bağınız var mı acaba ?