Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

KOLLAMA Dizi Afişleri

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟
bzj6kpkoyk3qsh1ud.jpg

bzj6l90hij8skqg0l.jpg

bzj6lyh6takp1v6hh.jpg

bzj6lj08pvv71nl3p.jpg

bzj6mcekmcrhfj2qd.jpg

bzj6mmsfpssjcqv11.jpg

bzj6mxwja5erl1cph.jpg

bzj6n7tnfk8re5lsl.jpg

bzj6nhemlbmn2ixed.jpg

bzj6nqzy8gguc3yxh.jpg

14.12.2011

Anthro

🌱Yeni Üye🌱
Eleştiri istemişsin. O halde birkaç görüşümü burada serd edeyim:
1. Öncelikle daha önce bir arkadaşın yaptığı eleştiriyi tasrih edeyim tekrarlıyım. "Fazlası kafa karıştırır" demiş. Katılıyorum. Bir biyoloji öğretmeniymişsin. Müşterilerin için iş çıkarmayacaksındır bu durumda. Fakat yine de senden photoshoptan anladığın için iş isteyen dostların olursa bu bol keseden iş çıkarmalar başını ağrıtır. Ne kadar çok seçenek o kadar iş yapar diye bir şey yoktur. Her zaman müşteri daha fazla örnek ister ama ne kadar çok sunarsan o kadar kararsızlaşır. O nedenle elinde çok sayıda deneme çalışman olsa bile sadece en beğendiğin 3 örneği sunman senin avantajınadır. Allah'ın hakkı 3 derler ne de olsa :p (bu da ne demekse artık...)
2. Teknik olarak bu işte (PS) kendini geliştirmeye başladığın belli. PS tekniklerini öğrenmişsin ve gün geçtikçe de bilgini artırdığın, tekniğini genişlettiğin aşikar. Fakat şunu bilmelisin ki, sadelik çoğu zaman daha çok beğenilir. Afiş çalışmalarında karmaşa çoğu insanın zihnini yorar ve çalışmadan kaçırır. Dahası anlatmak istenileni de gözden kaçırır. Negatif alan (yada boşluklar, beyazlıklar) da tasarım öğeleridir. Diğer öğeleri itip öne çıkarırlar. Örneğin tam sayfa bir gazete ilanının bembeyaz olduğunu ve tam ortasında en fazla çeyrek sayfalık bir alanı kaplayan (belki daha da küçük) kısa ve öz meramı anlatan bir reklam bulunduğunu düşün. Bu, tam sayfanın her noktasına bol bol yazı ve grafiklerle boş bir yer bırakılmadan yapılmış bir reklam çalışmasından çok daha fazla okunacaktır. kontrast ve sadelik meramı daha iyi anlatmamıza fayda sağlar özetle. "Burası boş kalmış, doldurayım şu kısmı da.." deme o nedenle.
3. Amatör de olsan bol bol örnek incele. Başarılı ve başarısız örnekleri irdele ve daha önemlisi branşını yan disiplin olarak bu disipline uyarla. Stoplazmadaki sanata bak. Doğadaki mükemmel yaratılışı incele. Sadelik ve karmaşasındaki ince ilahi sanatları gözlemle. Hiç bir yaratılan sebepsiz değildir ve her şeyin bir fonksiyonu vardır. Hücrede gereksiz ve fonksiyonsuz bir organel yoktur. Sen de çalışmalarında bu mükemmel İlahî sanat yaratımından istifade et, esinlen, ilham al. Bir biyolog gözüyle iş gören başarılı bir grafiker, diğer en tecrübeli değme grafikerlerden bile daha başarılı olabilir.

desinat0r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bundan iyisi şamda afiş...tebrikler!

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟
bundan iyisi şamda afiş...tebrikler!

Eyvallah kıymetli kardeşim..

================================

Eleştiri istemişsin. O halde birkaç görüşümü burada serd edeyim:
1. Öncelikle daha önce bir arkadaşın yaptığı eleştiriyi tasrih edeyim tekrarlıyım. "Fazlası kafa karıştırır" demiş. Katılıyorum. Bir biyoloji öğretmeniymişsin. Müşterilerin için iş çıkarmayacaksındır bu durumda. Fakat yine de senden photoshoptan anladığın için iş isteyen dostların olursa bu bol keseden iş çıkarmalar başını ağrıtır. Ne kadar çok seçenek o kadar iş yapar diye bir şey yoktur. Her zaman müşteri daha fazla örnek ister ama ne kadar çok sunarsan o kadar kararsızlaşır. O nedenle elinde çok sayıda deneme çalışman olsa bile sadece en beğendiğin 3 örneği sunman senin avantajınadır. Allah'ın hakkı 3 derler ne de olsa :p (bu da ne demekse artık...)
2. Teknik olarak bu işte (PS) kendini geliştirmeye başladığın belli. PS tekniklerini öğrenmişsin ve gün geçtikçe de bilgini artırdığın, tekniğini genişlettiğin aşikar. Fakat şunu bilmelisin ki, sadelik çoğu zaman daha çok beğenilir. Afiş çalışmalarında karmaşa çoğu insanın zihnini yorar ve çalışmadan kaçırır. Dahası anlatmak istenileni de gözden kaçırır. Negatif alan (yada boşluklar, beyazlıklar) da tasarım öğeleridir. Diğer öğeleri itip öne çıkarırlar. Örneğin tam sayfa bir gazete ilanının bembeyaz olduğunu ve tam ortasında en fazla çeyrek sayfalık bir alanı kaplayan (belki daha da küçük) kısa ve öz meramı anlatan bir reklam bulunduğunu düşün. Bu, tam sayfanın her noktasına bol bol yazı ve grafiklerle boş bir yer bırakılmadan yapılmış bir reklam çalışmasından çok daha fazla okunacaktır. kontrast ve sadelik meramı daha iyi anlatmamıza fayda sağlar özetle. "Burası boş kalmış, doldurayım şu kısmı da.." deme o nedenle.
3. Amatör de olsan bol bol örnek incele. Başarılı ve başarısız örnekleri irdele ve daha önemlisi branşını yan disiplin olarak bu disipline uyarla. Stoplazmadaki sanata bak. Doğadaki mükemmel yaratılışı incele. Sadelik ve karmaşasındaki ince ilahi sanatları gözlemle. Hiç bir yaratılan sebepsiz değildir ve her şeyin bir fonksiyonu vardır. Hücrede gereksiz ve fonksiyonsuz bir organel yoktur. Sen de çalışmalarında bu mükemmel İlahî sanat yaratımından istifade et, esinlen, ilham al. Bir biyolog gözüyle iş gören başarılı bir grafiker, diğer en tecrübeli değme grafikerlerden bile daha başarılı olabilir.

Yapıcı eleştiriler yapıp zaman ayırdığınız için müteşekkirim.Allah razı olsun..Afiş sitelerinden çok sayıda afiş örneği indirdim arşive attım zaman oldukça inceleyip nasıl teknikler kullanılarak hazırlandığını anlamaya çalışıyorum.YouTube eklenmiş afiş yapım örnek çalışmalarını da izliyorum. Şimdiye kadar bu işten 1 kuruş kazanmadım.Sadece bir arkadaşın ısrarı ile Oyuncak dükkanı için "İn Design" ve "Photoshop" kullanarak hazırladığım bir Broşür çalışması vardı onda da yıllardır arkadaşım dediğim insan kelek yaptı para falan vermedi (!!!!) Bu da bana ders oldu :):) Daha önceden web tasarımı ile uğraşırken 3 tane cüz'i ücretle web sayfası yaptım ama bir kaç tanesinde yine keleğe geldik dost dediklerimiz arkadaş dediklerimiz tarafından yine aldatıldık.. O sebeple Paralı iş yapmıyorum artık.. Olursa da profesyone tavır koyacağım.. Zannedersem benzer durumu bir çok arkadaş yaşamıştır. :):) Tabi bu işi meslek olarak yapmadığımdan herhalde basit bir şey zannediyorlar (!!!) Emeğe saygı maalesef yok. Ben kendi çabalarımla uğraşlarımla bugüne kadar elimden geldiğince kendimi geliştirdim.Hiç bir zaman da Parayı hedeflemedim lakin belli bir birikim oluştu artık bir şey istenirse Parası ile olacak.. Tabi dediğim gibi ben bir amatörüm..Eksiklerim oldukça çok..

Kaliteli bir grafikerlik kursuna, gitmek isterdim.Renkler, font seçimi, uyumluluk vb üzerine detaylı bilgiler edinmek isterdim..Ama çoğu kursun da para sövüşleme amaçlı olduğunu bizzat biliyorum..Resmen oyalama taktiği güdüyorlar gereksiz ayrıntılarla insanları kursiyerleri oyalıyorlar 1 ayda öğretilecekleri 6 aya yayıyorlar böyle kurslara gitmektense hiç birine gitmem.. Bir kaç M.E.B. Kursuna gittim kursu veren şahıslar benden çok alt seviye de biliyorlardı gerek photoshop gerek web tasarım vb. Amacım zaten orada bilgi öğrenmekden ziyade Sertifika almaktı :):). Belgen yok ise ağzınla kuş tutsan kimse selam vermiyor. :):) Ayrıca az buçuk işi bilenlere gelince BİLGİ PAYLAŞIMINDA O KADAR CİMRİ VE HASİSLER Kİ İNSANI DOSTLUKTAN ARKADAŞLIKTAN SOĞUTUYORLAR..Oysa bu güne kadar çok kişinin web tasarımını öğrenemsine katkıda bulunmuşumdur bir çok konuda bilgi paylaşmışımdır ama gördüm kü vefasızlıklar diz boyu, ben öyle davrandıkça o arkadaşlar sır gibi en küçük basit bir öğrendikleri bilgiyi saklıyorlar..Artık bu hususta da kırılma meydana geldi be nde kimseye artık yardım etmiyorum..Eğer iyi niyetli ise , bilgiyi paylaşan biri ise öylesi arkadaşlara eyvallah ben de bilgimi paylaşıyorum.Vefazsızlarla asla.İyi ki böylesi forumlar var da arkadaşların , ustaların yaptıklarını, tavsiyelerini, eleştirilerini , tavsiyelerini görüyoruz alıyoruz..

Kıymetli zamanınızı ayırıp yapıcı eleştirilerde bulunduğunuz için tekrar teşekkürler kıymetli kardeşim..Allah işinizde muvaffakiyetler versin

LWwGR.gif

Son düzenleme:

lance

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
geçelerde de kurtlar vadisi formatı vardı bugun ise format degişmiş kollmaya dönmüş bakalım leride ne olucak :)[/b]

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟
bzsaftjslnjo6vt52.jpg

bzsagt52dmu042l3a.jpg

bzsah2tfklqlw60cm.jpg

bzsahdwiczmqqzyh2.jpg

bzsahnuge3gnvoxmu.jpg

bzsahxbtcegl1zbra.jpg

KOLLAMA Dizisi ve KURTLAR VADİSİ Dizisi karışımı afiş Çalışmam 24.12.2011-Cumartesi

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟
denemediğiniz filter kalmamış.

Haklısınız :):) Herkesin Renk Zevki farklı olduğu için öyle yapıyorum..:):) Yoksa kendi beğendiğim 1-2 tanesini eklerim ama herkesin RENK ALGISI beğenisi farklı isteyen renklerin her tonunu isteyen siyah beyazını ,isteyen soluk, puslu olanı beğenir.. RENKLERE hürmeten öyle ekliyorum :):)

===========================

Teşekkürler..