Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Konu Sıralaması

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar Merhaba;

174 sayfalık bir dergiyi Indesig'da hazırladım ve bitti. Fakat sonradan içindeki konu diziminin bana yanlış verildiği, 10-12 kadar konunun hepsininde yer değiştireceği söylendi.

Bunu indesign'da nasıl halledebilirim?
Benim aklıma şöyle bir yöntem geldi. Aynı ölçülerde, sadece sayfa numarasının olacağı yeni bir döküman açıcam, orjinal halindende konuları PDF yaparak yeni yere taşıycam. Bu mümkün müdür?

Ya da konuları sayfadan sayfaya taşıyabilir miyiz? İçinde dipnotlarda var, elle girildi dipnotlar bu arada, 1 konuda yaklaşık olarak 10-12 ya da 20 sayfa kadar yer tutuyor

Acil olarak yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Yazılarınızı place ile akıtarak yerleştirdiyseniz çok büyük problem yaşamamanız lazım? Eğer bunun cevabı hayırsa, yazılarınızı bir metin belgesi olarak place seçeneği ile çağırın. Shift'te basarak ilk harfin geleceği yere tıklayın. (yan duran bir s'ye benzeyecek imleciniz bu esnada) Yazılarınız kolayca yerleşir. Aralara girip ekleme ya da çıkarma yapsanızda istediğiniz sırada olacaktır. Kolay gelsin.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bahsettiğiniz şekilde tek döküman olarak çalışılmış bir işi dediğiniz gibi parçalara bölmeniz gerek..
File < New < Book seçeneğini seçtiğinizde sizden öncelikle kaydetmenizi istiyor.. Kaydettiğiniz dosya *.indb olarak kaydedilir.. Kaydettiğiniz dosyayı açmaya çalıştığınızda bir menü beliricek ekranına..
+ ve - seçenekleriyle dosyaları ekleyip çıkarabilirsin..
Bu dosyalar
sayfa sayısı önemli olmadan (örneğin 1,2,3,4,5, vs. sayfa olabilir) konunuza yada makalenize göre ayrı ayrı çalışıyorsunuz.. Farklı dosya (*.indd) olarak kaydediyorsunuz..
Kaydettiğiniz dosyayı "Book" menüsü için oluşturduğunuz menüye dahil ettiğinizde sıralamayı siz belirliyorsunuz ekleyip çıkarma sayfa çoğaltma gibi işlerinizi yapabilirsiniz..
Dezavantajı yine masterden sayfa oluşturup kopyalarak çoğaltmak ve en önemlisi sayfa numaralarını elle giriyor oluyorsun...
Umarım anlatabilmişimdir..

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Book hazırlarken sayfa numaralarını elle girmeye gerek yok ki... Book oluştururken sadece bir id dökümanında master olması yeterli. O masterda sayfa numarası olacağı belirtilebilir. Karışıklık olmaması için 1. sayfadan başlamakta fayda var. mastersız dökuman masterlı dökümanı referans alıp ona uyum sağlar.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Book hazırlarken sayfa numaralarını elle girmeye gerek yok ki... Book oluştururken sadece bir id dökümanında master olması yeterli. O masterda sayfa numarası olacağı belirtilebilir. Karışıklık olmaması için 1. sayfadan başlamakta fayda var. mastersız dökuman masterlı dökümanı referans alıp ona uyum sağlar.

İyi işte daha güzel :) ßen kullanmadım onu, benim yöntemim daha farklı.. Ama olumlu olan birşey varsa.. Soruyu soran kişinin cevabını bulması..

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba tekrar
sayfa sekmesinde taşı komutu ile sorunu çözdüm, çok da kolay oldu
burada yazılanlarıda not ettim, çok teşekkür ederim