Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kreatif takvim logo deneme çalışması

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kreatiftakvimlogosondei.jpg

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yorumlarınızı bekliyorum :)

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mersinli33 'kötü' yorumunu biraz daha açarsan sevinirim.

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eksiklerimi görmek açısından yorumlarınızı bekliyorum :)

Marqius

🌱Yeni Üye🌱
etrafı kuru yapraklarla döşenebilirdi. daha çok geliştirmelisin bence.

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cevabı geç atmış oldum ama yorumunuz için teşekkür ederim :)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
ucuna yaprak eklenmiş font gibi geldi bana . font ve yapraktan başka bir işlem yaptın mı ?
Genel itibari ile beğenmedim. Sadelik güzeldir de sadece font ile sadelikte olmuyor canım ya.

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
ucuna yaprak eklenmiş font gibi geldi bana . font ve yapraktan başka bir işlem yaptın mı ?
Genel itibari ile beğenmedim. Sadelik güzeldir de sadece font ile sadelikte olmuyor canım ya.

Sayın Üye;
Eğer bu çalışmaya yapan şahıs çalışmanın bir font değilde el yapımı,çizim olduğunu kanıtlasaydı ne söyleyecektiniz?
Lütfen yorumlarınızda yapıcı olmaya özen gösteriniz eğer daha iyisi varsa elinizde yaptığınız gösterinde yorumlayalım.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Immm geçen hafta sanırım 8 adet logo koymuştum deneme çalışmaları bölümüne.
Kötü çalışmalara da yapıcı olmak zorunda değiliz. Ben eğer gelişmek istiyorlarsa sadece el çizimi çalışsınlar diye vurguluyorum. Eğer hazır hazır gidecekse ilerde şirketler grafikerlere ihtiyaç duymazlar ; direkt sthockphoto gibi sitelerden şablon satın alır üzerine de dizgici ile resim yazı koydurup bastırırlar. Amacım kötülemek değil. Bazen en iyi şevk çok sert davranmayla da verilebilir ;) şahsı tanımıyorum etmiyorum yıkıcı da değilim :p

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
...Bazen en iyi şevk çok sert davranmayla da verilebilir...

Burada aslan terbiye etmiyoruz yeni başlayanlara yol gösteriyoruz.Söylediğiniz şeyler mantıklı ancak bunları uygulamaya geçirmek lazım.Yorum dahi yaparken kullanılan sözler yeni başlayanlar için önemlidir.Daha başlamadan bir kişinin bütün hevesini yerlebir edebilirsiniz.Size kötü dahi olsa hoş hoş deyip geçin demiyoruz lakin sert yorumun bile bir adabı vardır :)
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Ajansta çalışırken keşke beğenmedikleri işlerim için bu tasarım için yaptığım yorum gibi yorum yapsalardı. Eğer sert olmak isteseydim merak etme muhtemelen uzaklaştırılırdım. Reklam sektörünün acı gerçeği bu ne yazıkki. Başımda dikilen şu şöle olmaz bu böle koyulmaz diyen hatta ve hatta neredeyse elimden mause yi alıp kendileri yapmaya çalışacak ve bunun yanında sürekli laf sokarak konuşan insanların yaptığı SERT bir tepkidir. Eleştirinin serti olsun kaç yazar :p Amacım kimsenin şevkini kırmak değil anıl isimli üyenin işlerine karşı bir tepki vermiyorum ki kendisinin farklı işlerini de gördüm ancak buna yorum yazdım. Tüm gün grafikerler gibi sitelerde onlarca logo görüyorum sadece font ile yapılmış. Tamam font olabilir ancak grafikerim diye geçinen insanlar yapıyor bunu. Ben pc teknikeriyim. Okulumda hayatımda ve okul sonrası sıkı grafik eğitimi aldım. Şimdi de uyguluyorum. Ama bu vakte kadar çok şey yaşadım. Keşke reklam işi de grafikler gibi renkli olsa . . .

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Aslında amacım görselliği olan,göze hoş görünen,tavkim konseptine uyacak şekilde bir font ve yaprağı bir bütün haline getirerek sonbaharı anımsatan sade bir logotype yapmaktı.
Yorumunuza göre amacına ulaşamadı sanırım?Tam olarak neler eksik-fazla veya nerelerini beğenmediniz?
Alacağım her eleştiri benim için önemlidir. :)

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Burada aslan terbiye etmiyoruz yeni başlayanlara yol gösteriyoruz.Söylediğiniz şeyler mantıklı ancak bunları uygulamaya geçirmek lazım.Yorum dahi yaparken kullanılan sözler yeni başlayanlar için önemlidir.Daha başlamadan bir kişinin bütün hevesini yerlebir edebilirsiniz.Size kötü dahi olsa hoş hoş deyip geçin demiyoruz lakin sert yorumun bile bir adabı vardır :)
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Yorumunuza katılıyorum aslında.Yapılan yorum beni olumsuz olarak etkilemese bile daha yolun başında (lise 3.sınıf) olan birisi için sizin yorumunuz iyi niyetli dahi olsa ters bir etki yaratabilir.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
o zaman şöyle diyeyim. Logo sade olmalıdır klişesini kullanmayacağım zaten logolarda sadeliğin önemli olduğunu biliyorsun. Yaptığın logo taslak olabilir. Daha farklı işlemlerle logo haline gelebilir. Kreatif kelimesine ne yazık ki klasik bir font yakışmıyor. Tavsiyem bu kelimeye (tabi hangi sektör bilemiyorum ama kelime olarak ele alırsak) daha modern bir font kullanman olacaktır. Yok mecbur böyle bir font diyorsan. Öncelikle yaprak ile yazıyı bütünleştir. Sanki yaprak kahverengi bir bitmap yazı ise type gibi duruyor. Yani dışardan yaprak resmi almış ucuna iliştirmişsin gibi. Yaprağı mümkünse K harfine oturtarak ve elinle çiz.Referans bir yaprak üzerinden pen tool ile geçebilirsin. Sonrasında yazı ile yaprak aynı renk olsa güzel olur geçişli ve efektli olabilir. Son olarak yaprağı belirgin çizmek zorunda değilsin . Bakan kişi baktığında yaprak olduğunu anlasın yeter. Neredeyse damarları görünecek bir yaprak yapmaya gerek yok. Ha bu arada ben iyi miyim. Kendimce değilim ancak eskiye göre ilerlediğimi düşünüyorum. Çalıştığım yerdeki diğer grafikerlerin aksine ben aynısı dahi olsa vektörelleri elimle çizmeye çalışıyorum. Çok işe yaradığına inanıyorum. Paylaşacağım bu gün yaptığım bir kaç işi :)

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o zaman şöyle diyeyim. Logo sade olmalıdır klişesini kullanmayacağım zaten logolarda sadeliğin önemli olduğunu biliyorsun. Yaptığın logo taslak olabilir. Daha farklı işlemlerle logo haline gelebilir. Kreatif kelimesine ne yazık ki klasik bir font yakışmıyor. Tavsiyem bu kelimeye (tabi hangi sektör bilemiyorum ama kelime olarak ele alırsak) daha modern bir font kullanman olacaktır. Yok mecbur böyle bir font diyorsan. Öncelikle yaprak ile yazıyı bütünleştir. Sanki yaprak kahverengi bir bitmap yazı ise type gibi duruyor. Yani dışardan yaprak resmi almış ucuna iliştirmişsin gibi. Yaprağı mümkünse K harfine oturtarak ve elinle çiz.Referans bir yaprak üzerinden pen tool ile geçebilirsin. Sonrasında yazı ile yaprak aynı renk olsa güzel olur geçişli ve efektli olabilir. Son olarak yaprağı belirgin çizmek zorunda değilsin . Bakan kişi baktığında yaprak olduğunu anlasın yeter. Neredeyse damarları görünecek bir yaprak yapmaya gerek yok. Ha bu arada ben iyi miyim. Kendimce değilim ancak eskiye göre ilerlediğimi düşünüyorum. Çalıştığım yerdeki diğer grafikerlerin aksine ben aynısı dahi olsa vektörelleri elimle çizmeye çalışıyorum. Çok işe yaradığına inanıyorum. Paylaşacağım bu gün yaptığım bir kaç işi :)

Öncelikle yorumunuz için tekrardan teşekkürler. :) Yaprağı oturtma ve görünüş konusunda size katılıyorum.Yaprağı biraz daha sade çizmem logotype da etkili olurdu ve aynı zamanda fontla tam bir bütünlük kazanırdı haklısınız.
Ayrıca;''Ha bu arada ben iyi miyim. Kendimce değilim ancak eskiye göre ilerlediğimi düşünüyorum.'' demişsiniz.Bu karar daha grafikerlik yolunda yeni olduğum için siz ne kadardır bu işle meşgulsünüz bunu bilsem veya bilmesem de tabii bunu size soramam.Ayrıca bende yeni yeni font kullanmamaya fontları özgün olarak font vs.leri elimle çizmeye başladım size katılıyorum gerçekten çok işe yarıyor.
Tekrar teşekkür ederim.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
2008 eylülden beri aktif olarak tasarım yapıyorum. Ancak öncesinde 3 yaşımdan beri tasarım ve çizim yapmaktayım. Fotoğraf ve grafik üzerine eğitimler aldım. 2d - 3d ve hareketli görüntü tasarımı üzerine çalışmalarım var. Ancak ve ancak yeni girdiğim iş yerimde ilk defa müşteriler işime baktıktan sonra hımmm dememeye başladılar. Diğer grafikerler tarafından sürekli beğeniliyorum. Hatta bu gün diğer grafikerlere beni örnek almalarını söylemiş patronlar . Bu tabiki gururumu okşadı ego mu şişirdi ancak kibirli davranmıyorum. ben 22 yaşındayım 35 yaşındaki grafikerlere bildiklerimi öğretiyorum. Patronlar zorlu işleri bana veriyorlar :) bu arada bu gün benim pc çöktü :( ve yaptığım işlerin yarısı gitti :'( yarın gelecek bir kaç kişi :p yarın ola hayrola. başka sorun varsa çekinme sor !

xanlx1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bilgisayardan az çok anlarım.Adı sanırım recovery idi sistem kurtarmaya yönelik bir program.onu kullanırsanız belki bir yararı olur.
Şimdilik sorum yok teşekkür ederim sağolun.
Bugün yeni bir konu daha koymuştum 2.deneme kartvizit olarak.Eğer şımarıklık etmemiş olacaksam konuma yorum yaparmısınız?Eksiklerimi görmem açısından :)