şeker pembe, ya da çingene pembesi..
küp şeker kutularında pek aşına olmadığımız bir renk aslında. cesaretiniz için sizi de, ilgili firmayı da tebrik ederim.
şekerin markası gibi tasarımı da oryantalist olmuş. ancak "ben küp şeker kutusuyum" demiyor mu bu kutu. bir çay ya da şeker imajı ile desteklenebilirdi.. başarılarınızın devamını dilerim.
bu arada, foruma yeni üye oldum. ve ben de Ankara'da bir küp şeker firmasında çalışıyorum. farklı bir markanın ambalaj tasarımını burada görmek şaşırttı beni doğrusu... herkese iyi çalışmalar diliyorum...
Öncelikle logo benim tasarımım değil, firmanın eskiden beri kullandığı ve beğendiği bir logo, kullanımınıda müşteri böyle istiyor, müdehale şansım yok.
Renklere gelince artık eskisi gibi soğuk renklerin yerini küp şeker kutularında da pembe, fıstık yeşili, portakal rengi gibi göz alıcı renkler görülmeye başlandı, hatta müşterimin birisi bana aynen şunu söyledi;
- Abi öyle bir tasarım yapki artık şu kutular marketlerin en alt raflarından kurtulsun, müşteri alırken değil, görevli rafa dizerken bile keyif alsın..."
Hal böyle oluncada biraz alışılagelmiş kalıpların dışına çıkmak gerekiyor bence...
Çalıştığın firmayı sorsam belki reklam olacak, kim bilir belki sizin kutularıda biz basıyoruz...