Başkalarının keyfine göre değil kendi keyfime göre çalışma yapıyorum.. Sadece bir hobi.. EFEKT uygulamak problem mi? Madem Photoshopta Efekt var, Pluginler var elbette her çalışmada farklı efektleri deneyeceğim..Yasak mı var, günahı mı var?.. Neye karar verdip vermediğime gelince; Karar vermişim ki bir şeyler iyi kötü yapmışım.. Herkesin zevki de keyfi de beğenisi de farklı.. Kimse kimseye ne zorla bir şeyi beğendirir ne de kalkıp aman şu beğensin bu beğensin diye de dert etmem.. Ben böyle çalışıyorum ve bundan da keyif alıyorum.. Photoshopla kafama göre takılıyorum var mı ötesi, siz niye dert ediniyorsunuz ki..
Yapıcı eleştiriler baş göz üstüne... Ama küçümseyici, horlayıcı, aşağılayıcı, yıkıcı eleştirilere de aldırmıyorum eyvallah etmiyorum..
Öncelikle.. küçümseyici, horlayıcı, aşağılayıcı, yıkıcı eleştiriler istemiyorsanız çalışmanızı profesyonel bir çalışmaymış gibi GRAFİK TASARIM>>AFİŞ ÇALIŞMALARI konu başlığı altına değil GRAFİK TASARIM>>DENEME ÇALIŞMALARI konu başlığı altına açmalıydınız. Çünkü verdiğiniz cevapta çalışmalarınızı hobi olarak yaptığınızı söylüyorsunuz. Ben buradan bu çalışmaların profesyonel değil deneme çalışması olduğunu anladım. Buna dayanarak bunu söylüyorum. Lakin eğer bu çalışmalar profesyoneldir diyecekseniz de bu tarz sert eleştirileri ne yazık ki hak ediyor çalışmalar. İzin verin bunun da sebebini size açıklıyayım.
Çalışmalarınıza bir yorum bir eleştiri istemiyorsanız neden çalışmalarınızı buraya koyuyorsunuz? Eğer bir yorum, eleştiri istiyorsanız bu doğrultuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız neden tek bir sayfada 60 dan fazla çalışma yüklüyorsunuz? İnsanlar hangi birine bakıp hatalarınızı söyleyebilir? Hangi yorum size bir şeyler katabilir? Farklı efektleri denemenizde elbette ki bir problem yok ama içlerinden biri seçmek yerine her birini buraya koymanız bir problem çünkü burada eleştirilmesi gereken tasarımınız en azından çalışmaların bu siteye konulma amacı budur. Kimse burada photoshop ta kaç tane farklı efekt olduğunu hangisinin nasıl durduğunu ve aynı çalışmayı nasıl değiştirdiğini görmek için girmiyordur taktir edersiniz. Kısaca mevzunun yasakla günahla alakası yok yanlış anlıyorsunuz.
Karar vermemişsiniz dememi de açıklayayım en iyisi siz onuda anlamamışsınız. Siz kurtlar vadisi afişi yapmaya karar vermişsiniz evet ama ben bunu profesyonel bir çalışma olarak değerlendirdiğim için ve genelde bu tarz işlerde müşteriye 3-5 adet çalışma sunulur müşteri bir tanesini seçer onaylanır ve o basılır. Yani 100 lerce fikirden 3e 5e düşürmek sizin işinizdir. 3 e 5 e düşürmek içinde karar vermek gerekir. Bu tarz işlerde müşterinin önüne 100 farklı çalışma koyamazsınız
bunu demek istememiştim. Bu aşamaya karar vermemişsiniz yani.
Özetlemek gerekirse, çalışmalarınızı gerçek çalışmalar arasına koyup diğer grafikerlerin çalışmalarının arasına karıştırıp, bir grafiker gibi eleştirildiğiniz noktada neden ağırınıza gidiyor? Neden suçlu benmişim gibi hissettirmeye çalışıyorsunuz?