Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kurumsal kimlik çalışması

selcukunal1984

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar cidden özür dilerim belki bir çok konu açıldı bu konu hakkında fakat sizlerin düşüncelerini almak istiyorum...

kurumsal kimlik çalışması yapacağız bu konu benim için çok önemi olduğu için bir çok sorum olacak...

1- hazırlamış olduğum çalışmalar rgb mi olmalı cmyk mı olmalı ?

2- kurumsal kimlik çalışması için elimizde maddi güç mevcut bu yüzden farkındalık yaratması için çeşitli ürünler hazırlayacağız... arz notu, bardak, anahtarlık vs.. bunlar için önerileriniz neler olabilir?

3- kurumsal kimlik çalışmaları hakkında çok fazla araştırma yaptım fakat kullanabileceğimiz güzel hazır "templates" var mı?

4- bu konuda tavsiyeleriniz var mı ?

zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkürler

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
....zamanınızı ayırıp cevapladığınız için teşekkürler

1 - Çalışmanızı bilgisayar ortamında sunum yapacaksanız RGB / baskı olarak demo şeklinde gösterecekseniz CMYK.

2- Kurumsal kimlik içeriğinde firmanın kullanması gereken matbuu evraklarından, masa koltuk tasarımlarına, bina tasarımlarından araç yapılarına, personel kıyafetinden web sitesine kadar bir çok kalem yer alır.

Bütçeniz bir çok şeyi karşılayabilir; fakat istediğiniz basit ölçekli promosyon çalışmaları ile matbuu evraklarınız ve genel kullanım alanlarınıza hitaben misal dosya antetli zarf vb.. çalışmalarınız ise bunun altından zaten kalkmalısınız.

3 - Kurumsal kimlik adı üstünde firmanızın kimliğidir. Kimliğinizi herkes ile paylaşır mısınız?

Hazır template bu işi bilmeyen çalışanlar tarafından elbeteki müşteriye yutturularak kullanılır. Fakat tesadüf eseri misal emlakçı olarak kullandığınız templateler öğle yemeğinde sipariş verdiğiniz pideci menüsünde de kullanılırsa şaşırmayın. Adı üstünde template.

4 - Tavsiyem işi bilen birine çalışmanızı yaptırın.

* https://www.grafikerler.net/logo-tasariminda-temel-dinamikler-t85700.html
* https://www.grafikerler.net/temel-tasarim-t226.html