Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lab Color - EğLenceLi bir Ders Daha...

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Bazan fotoğrafın renklerini kullanacağınız alana göre değiştirmeniz gereebilir. Lab Color ile renk değiştirme denemesi yapalım...

Fotoğrafın orijinali:
mavi1.jpg

Her zaman kanalı çoğaltarak bir yedeğini alıyoruz.. Şimdi Fotoğrafın mod ayarını değiştirelim.
ma-1.gif

Kanallara baktığımız zaman lightness, a ve b isimli kanallar oluştuğunu görecekesiniz.
ma-2.gif

Bu fotoğrafta biraz keskinleştirme gerektiği için lighness kanalına biraz sharpen uyguladım.
ma-3.gif

a kanalına uygulanan curves ayarları aşağıda gibi...
ma-4.gif

b kanalına uygulanan curves ayarları ise aşağıda...
ma-5.jpg

Tekrar layer'lara dönüp, üzerinde çalıştığım kanalı multiply 60% olarak ayarlayıp, orijinal fotoğrafla harmanlıyorum.
ma-6.jpg

Çalışmanın sonucu:
mavison.jpg

Kullanacağımız yere göre ayarlamalardan söz etmiştik. Daha yumuşak bir fotoğraf olsun istiyor olabiliriz. Bu durumda çalıştığımız kanalı çoğaltıyoruz. Alttakine blur uyguluyoruz.
Bu çalışmada yüzün iki yanında ışık gölge farkı artsın diye bir çalışma daha yaptım. Üstteki layera Layer mask ekledim. Garadient aracıyla bir degrade uyguladım. Siyah alanın altından fotoğrafın orijinali görünür hale geldi...
ma-7.jpg

Yeni eklemelerin sonucu ise bu:
mavi5.jpg

Kolay gelsin herkese...