Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

laptop cd sürücüm çalışmıyor

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. Benim cd sürücümü bazen bilgisayarım görmüyor. bilgisayarımı açıyorum hard diskler var fakat cd-rom yok gözükmüyor. düğmesine basınca açılıyor okuyormuş gibi sesler çıkıyor ama yok gözükmüyor. bazen de çalışıyor. geçenlerde de uzun süre görmeyince açtım görebildiğim kabloları birazcık oynadım gerçi pek alakası olmayabilir ama düzeldi bir süre. şimdi yine tık yok. ne yapabilirim arkadaşlar sebebi nedir yardımcı olabilicek var mı? bu arda işletim sistemi XP.

Benzer konular

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba..
CD sürücüsünün Driveri varsa onu tanıtmayı deneyin..
Diğer bir seçenek anakarta bağlanan cdrom'un power kablosunda temassızlık olabilir..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
cd driverı yok. masaüstü pc olsaydı anlıyorum da bu laptoplarda bir garip oluyor:) peki vaarsayalım temassızlık varsa nasıl değiştirebilirim? yada illa servise mi götürmem gerekir? az çok bilgisayar donanımdan anlarım yapabilirim diye düşünüyorum.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Kablolarını kontrol etmelisin..
Ama çok iyi bilmiyorsan kurcalamanı tavsiye etmem..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
daha önce açıp yapmışlığım var masaüstü bilgisayarı ama laptopda ramden ileri gitmedim:D türke bişey olmaz:D dicem girişcem bilgisayara bakalım sonucu da aktarırım burdana:D

gnrglr

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.twitter.com
Bence laptopunun içini açmayı deneme.. Toplarken çok zorlanırsın..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
tavsiye için teşekkürler ama kafayı yemek üzreyim arkadaşım çalışmıyor cdden hiçbirşey kopyalayamıyorum hem de işi matbaaya yollıcam nasıl yollıcam:D yollayamaıyorum iş yerinde gelip dvdye kaydediyorum çok sinir oldum

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
bilgisayarınızın marka ve modeli nedir......
veya bilgisayarınızın bios ayarlarıyla ilgili oynamalar yapabilirmisiniz ?

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
arkadaşlar uzun zaman oldu ama dvdromu hallettim artık çalışıyor:D sorun yerinden çıkmış olmasından kaynaklanıyormuş. tabii konuya çok hakim olmayınca aslında çok basit olan sorunu bayaa uğraşarak çözdüm. ben bütün vidalarını söktüm ve kasayı çıkartıyordum ki nasıl geldiyse aklıma dvdromun cd koyduğumuz yerini dışarı çıkartmak geldi. manuel açmak için koydukları deliğe bir tel soktun hem bölme hem kendisi komple elime geldi:D meğersem çıkmış. sadece alt kapağını açıp ittirsem düzelecekmiş:D çünkü onu tutan vida alt kapağı tutan vidalardan biriymiş:D neyse sonuç olarak ittirdim iyice ve vidaladım sonuç sorunsuz çalışıyor:D bu arada laptopum fujitsu siemens amilo pi1505. belki benim gibi sorunlar yaşayanlar olursa yardımcı olur. yanlış hatırlamıyorsam hard disk de bu şekilde. eğer temassızlık olursan her tarafı açmanıza gerek yok benim gibi uğraşmayın:D alt kapağını açın sadece ve yuvalarına ittirin bir deneyin olmazsa o zaman uğraşın:D yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler:)

fatih123456

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım aynısı bende de oldu fujtsu simens laptopda cd rom biraz it bastır pc yeniden bastır içindeki vida gevşek yada boştaysa yani cdrom sürücüsü sallanıyosa sabitle ve cd rom gitti zaaman donanık ekle den tarattır çıkacaktır xp ve vistada bunu yaşadım fakat windows 7 kurdum çok süper hiç öle bişe yaşamadım ayrıca windows 7 de sürücünüz desteklemiyor hatası varsa çözümüde bende :) merak etmeyin kuracanız program ve sürücü için kurmadan o dosya özelikler diyin uyumlulıktan u programı windows xpsp3 göre çalıştırıcı secin ve tekar kurun işe yarıyacak ayrıca msn 8 gibi program kullanamıyom yükselt diyorsa yine uyumluluktan xp için windows 200 yapın sorun çözüldü fatih demirgöz

rec4010

🌱Yeni Üye🌱
slm cd sürücü kablonu degiştir tırnaklardan biri kırılmış olabilir bi göster belliki güç kablosundan elektirik alıyo ama elektirik alması cd romu açar cdyi okur ama weri aktarım kablonda bi sorun oldugu zaman bil. cd romu görmez dedigim gibi tırnakları kontrol et weya kabloyu degiştir sorunun çözülür gibi geliyor sen xp weya wista kullanıyosan draywır sorunun olmaz onlar zaten otomatik olarak cd romu kabul eder