Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo Çalışmalarım

Ch.

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Forumda henüz yeniyim ancak bir süredir web tasarımla uğraşıyorum.. Çalışmalarımı sergilemek istedim, yorumlarınızı bekliyorum..

Son 3 logo sitelerinde şuanda kullanılmakta girip bakabilirsiniz, sitedeki uyumuna vs..

Ek olarak bir de websayfası tasarımım var, hazır konu açmışken onu da ekleyeyim.

Benzer konular

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence şu anda logo tasarlamaktan ziyade logoların nasıl olması gerektiği,logo çiziminde nelere dikkat edilmesi gerektiği ve değişik logo örneklerini incelemenizde fayda var.
Şimdi diyebilirsiniz ki logolar kullanılıyor,dolayısıyla kullanılan logo beğenilmiş,beğenilen logo da başarılıdır.

Ben de diyorum ki müşteri tarafından beğenilen ve halen kullanılmakta olan her logo güzel tasarlanmıştır diye bir kaide yoktur.
Kullanılan her logo başarılı bir şekilde tasarlanmıştır diye birşey söz konusu olamaz.

Kolay gelsin.

Ch.

🌱Yeni Üye🌱
Bu işi profesyonel olarak yapmıyorum, kurum ve şirketlerle çalışmıyorum, gelecekte bu mesleğe atılmayı vs düşünmüyorum, kendi çizimlerimi vs de kullanmıyorum; yalnızca websiteleri için basit logolar yapmaya çalışıyorum. İsteyen kişiler benden bunu istiyorsa bunu yapmam yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim...

Edit: benim yaptıklarıma logo değil de banner denmesi daha uygun sanırım.. herneyse sonuç olarak birşeyler yapmaya uğraşıyorum = )

Son düzenleme:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Profesyonellik yeteneğiniz olmadığından dolayı bu tür çalışmalar yapıyorsunuz.Doğal olarak da bu tip çalışmalardan cüz'i bir miktar ücret talep ediyorsunuz.
Hal böyle olunca bu işi profesyonelce yapanlar herhangi bir logo tasarımı için emeklerinin gerçek karşılığını istediğinde aldıkları cevap ;
"Ben başkasıyla da görüştüm bana logoyu 30 tl ye yapabileceğini söyledi"
Oluyor.

Bu sebeple diyorum ki herkes işini yapsın.

Aksi olurda grafik tasarım piyasası bu şekilde devam ederse halde yakında bende ya avukatlık ya da doktorluk yapmaya başlayacağım.:)

Ch.

🌱Yeni Üye🌱
O zaman size hastalarınızla iyi bir hayat diliyorum.
Mod. arkadaşlardan vs ricam, konu silinebilir mi?

Ayrıca kim kime istiyorsa ona yaptırır işini, ben 10liraya yapıyorsam benim yaptığım logo bir profesyonelin logosuyla boy ölçüşemez.. Eğer alıcı güzel birşeyler istiyorsa ve parası varsa gider profesyonel birine yaptırır zaten işini, ama çok da güzel bir tasarıma ihtiyacı yoksa ve çok da parası yoksa gelir bana yaptırır.. Ben kimseye zorla birşey satmıyorum. Yaptığım yukarıda, böyle birşeyler isteyen gelir benden alır. Ha yok daha profesyonelce istiyorsa benimle işi olmaz zaten..

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Profesyonellik yeteneğiniz olmadığından dolayı bu tür çalışmalar yapıyorsunuz.Doğal olarak da bu tip çalışmalardan cüz'i bir miktar ücret talep ediyorsunuz.
Hal böyle olunca bu işi profesyonelce yapanlar herhangi bir logo tasarımı için emeklerinin gerçek karşılığını istediğinde aldıkları cevap ;
"Ben başkasıyla da görüştüm bana logoyu 30 tl ye yapabileceğini söyledi"
Oluyor.

Bu sebeple diyorum ki herkes işini yapsın.

Aksi olurda grafik tasarım piyasası bu şekilde devam ederse halde yakında bende ya avukatlık ya da doktorluk yapmaya başlayacağım.:)

Bu işi profesyonelce yapanlar doğal olarak daha fazla para isteyebilirler, ama yaptıkları iş profesyonelce olduğu müddetçe. Logoyu 30 TL ye yapabileceğini belirten birisi de çıkıp bir logo için günlerce uğraşmaz ortaya çıkacak ürün ya hızlıca hazırlanmış; ya zaten elinde olan (kendi üretimi veya biryerden alıntı) birşey olacaktır.

Burada esas sorun bir yerlerden bir tasarımı alan veya üzerinde fazlaca uğraşmadan diğeriyle arasında bir fark olmadığı halde fazla ücret talep edebilecek kişilerde olabilir. Unutmayın ki 30 tl lik logonunda bir alıcısı vardır.

Tasarım işi eğitimi olsa da sadece program kullanımı vb. gibi etmenler değil bunun yanısıra estetik algı, renk bilgisi ve kompozisyon yeteneklerini de içerir.

Bu nedenle insanların tasarım yapma özgürlük ve tercihlerini eğitim gerektiren avukat ve doktorlukla karıştırmamak lazım.

Bunun yanısıra yazınızın başında belirttiğiniz "profesyonellik yeteneği" nedir acaba? Profesyonellik mi demek istediniz?

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu işi profesyonelce yapanlar doğal olarak daha fazla para isteyebilirler, ama yaptıkları iş profesyonelce olduğu müddetçe. Logoyu 30 TL ye yapabileceğini belirten birisi de çıkıp bir logo için günlerce uğraşmaz ortaya çıkacak ürün ya hızlıca hazırlanmış; ya zaten elinde olan (kendi üretimi veya biryerden alıntı) birşey olacaktır.

Burada esas sorun bir yerlerden bir tasarımı alan veya üzerinde fazlaca uğraşmadan diğeriyle arasında bir fark olmadığı halde fazla ücret talep edebilecek kişilerde olabilir. Unutmayın ki 30 tl lik logonunda bir alıcısı vardır.

Tasarım işi eğitimi olsa da sadece program kullanımı vb. gibi etmenler değil bunun yanısıra estetik algı, renk bilgisi ve kompozisyon yeteneklerini de içerir.

Bu nedenle insanların tasarım yapma özgürlük ve tercihlerini eğitim gerektiren avukat ve doktorlukla karıştırmamak lazım.

Bunun yanısıra yazınızın başında belirttiğiniz "profesyonellik yeteneği" nedir acaba? Profesyonellik mi demek istediniz?

Grafik tasarımında bir eğitim gerektirir.Eğitim için illaki okul okumak gerekmez.Usta çırak usulü ile yetişmek de bir eğitimdir.

Ayrıca logo tasarımı öyle hafife alınacak bir husus değildir.Bir insan web tasarımı yapabilir, broşür,afiş,kartvizit vs.vs. tasarımları da yapabilir.Bütün bunları yaptı diye de logo tasarımı yapabilir diye bir kaide yoktur.Ben çok grafiker biliyorum,yukarıda bahsettiğim konularda tasarım yeteneği vardır.Ama logo tasarlamaya gelince tıkanıp kalıyor.

Başka yerlerden çalarak veya hazır logo sitelerinden amblem kopya ederek altına bir yazı yazıp logo çizdim diyenlerin zaten en kısa zamanda foyaları meydana çıkıyor ki sitede onlarca örneği mevcuttur. Ben o tip kişilerden bahsetmiyorum.

"Profesyonellik yeteneği" bana ait bir söz değildir.Konu sahibine aittir ki ona istinaden yazmıştım, ama konu sahibi hatasının farkına varmış olmalı ki mesajını düzeltmiş.

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafik tasarımında bir eğitim gerektirir.Eğitim için illaki okul okumak gerekmez.Usta çırak usulü ile yetişmek de bir eğitimdir.

Ayrıca logo tasarımı öyle hafife alınacak bir husus değildir.Bir insan web tasarımı yapabilir, broşür,afiş,kartvizit vs.vs. tasarımları da yapabilir.Bütün bunları yaptı diye de logo tasarımı yapabilir diye bir kaide yoktur.Ben çok grafiker biliyorum,yukarıda bahsettiğim konularda tasarım yeteneği vardır.Ama logo tasarlamaya gelince tıkanıp kalıyor.

Başka yerlerden çalarak veya hazır logo sitelerinden amblem kopya ederek altına bir yazı yazıp logo çizdim diyenlerin zaten en kısa zamanda foyaları meydana çıkıyor ki sitede onlarca örneği mevcuttur. Ben o tip kişilerden bahsetmiyorum.

"Profesyonellik yeteneği" bana ait bir söz değildir.Konu sahibine aittir ki ona istinaden yazmıştım, ama konu sahibi hatasının farkına varmış olmalı ki mesajını düzeltmiş.

Grafik tasarımında eğitimin (ister okul aracılığıyla olsun, ister bir usta-çırak ilişkisi isterse gözlemlemek olsun) faydasını inkar etmek anlamsız olacak olsa da, bu netice itibariyle bir görsellik ve algı çıktısı üretmektir. Bu nedenle temel bir eğitimin şart olduğu diğer işlerle karıştırmamak gerekir.

Logo tasarımı hafife alınacak bir konu tabii ki değildir, içerisinde salt görsellikten çok daha fazlasını barındırır, ciddi bir öğrenme süreci (learning curve) gerektirir ama bu logo tasarımının ayrıcalıklı bir zümrece gerçekleştirilebileceği anlamına gelmez.

Bu nedenle kimseye bunları yapıp 30 TL istersiniz, piyasayı düşürürsünüz diyemem; bu alıcının aradaki farkı görüp algılayacağı birşey.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışmada Bulunan İletişim Bilgileri:

Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Yapılan çalışmaların üzerinde kendinize ya da müşterilerinize ait iletişim bilgileri ve internet adresi bulundurulmamalıdır.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Logo tasarımı ayrıcalıklı bir zümrenin işi diye bir ifade kullanmadım.
Eğer ayrıcalıktan kastedilmek istenen şey,
Tasarım,algı,ifade etme,düşünceyi görselliğe dökme ise evet bu bir ayrıcalıktır.Ve herkeste olmaz.
Ayrıca her değeri düşük logo amaca uygunmudur? o da tartışılır.
Madem konu üzerine tartışıyoruz buradan örnek vereyim.
Şimdi bu tip logolara eğer müşteri düşük ücret veriyorsa demek ki ekonomik yönden yeterli altyapıya sahip değildir.Dolayısıyla herşeyde işin maliyetini düşünür.Şimdi bu müşteri ilerde fatura bastırmak istese ve maliyeti düşürmek için de bu logoları siyah renkte kullanmak istese sizce sonuç ne olur?

Republican

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo tasarımı ayrıcalıklı bir zümrenin işi diye bir ifade kullanmadım.
Eğer ayrıcalıktan kastedilmek istenen şey,
Tasarım,algı,ifade etme,düşünceyi görselliğe dökme ise evet bu bir ayrıcalıktır.Ve herkeste olmaz.
Ayrıca her değeri düşük logo amaca uygunmudur? o da tartışılır.
Madem konu üzerine tartışıyoruz buradan örnek vereyim.
Şimdi bu tip logolara eğer müşteri düşük ücret veriyorsa demek ki ekonomik yönden yeterli altyapıya sahip değildir.Dolayısıyla herşeyde işin maliyetini düşünür.Şimdi bu müşteri ilerde fatura bastırmak istese ve maliyeti düşürmek için de bu logoları siyah renkte kullanmak istese sizce sonuç ne olur?

bu logolar için konuşmuyorum, bunlar web için tasarlanmış gerçi baskı için 1 veya 2 filmle çıkacak şekilde sublogo tasarlanabilir. Şahsen ben bile bir fatura bastırırken sırf logo için 4 film çıkış almak istemem.

Bunun yanısıra logoya 30 TL veren ya da daha kötüsü para verme gereği hissetmeyen kitle de illaki parasal kısıt altında olmak zorunda değil. Kurumsallaşma ve/veya markalaşma bilinci veya derdi olmayan veyahut bu tür birşeyin parasal karşılığını algılamayan birisi de olabilir.

Önceden belirttiğim gibi logo tasarımı üzerine yatırım gerektiren bir konu ve eğitim kesinlikle faydalı ama ben bir insana siz asla logo yapmayın diyemem en fazla yapmasanız daha iyi olur diyebilirim. (Zaman-para optimizasyonu açısından)

Bu işin profesyonelliğinin yanısıra birde amatör / hobi olan kısmı var. Bu kişilerde cüzi ücretler veya ücretsiz olarak bu tür şeyleri sunma hakkında sonuna kadar sahiptir.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben bu arkadaşımıza logo yapma demiyorum ki.
Tavsiyemi ilk mesajımda yazmıştım.
Daha sonraki yorumlarım onun ve sizin yazdığınız mesajlara göre şekillendi.

e_mre_33

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.emrebozkurt.com.tr
Şöyle olmalı böle olmalı die yazmışsınız. Kardeşimiz bi logo yapmış ve begeninize sunmuş.. Burda eğitime ve prof. değinilecek bi durum yok. Ben güzel sanatlar okudum ve 5 -6 yıldır piyasadayım 30 tl falanda istemiorum. işe, müşteriye ve emeğe göre değişiyor. Nihat kardeşim bu kadar profsynllikten fln bahsetmişsin sende bi kaç çalışmanı koyda bişeyler öğrenelim bari..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Şöyle olmalı böle olmalı die yazmışsınız. Kardeşimiz bi logo yapmış ve begeninize sunmuş.. Burda eğitime ve prof. değinilecek bi durum yok. Ben güzel sanatlar okudum ve 5 -6 yıldır piyasadayım 30 tl falanda istemiorum. işe, müşteriye ve emeğe göre değişiyor. Nihat kardeşim bu kadar profsynllikten fln bahsetmişsin sende bi kaç çalışmanı koyda bişeyler öğrenelim bari..

Kusura bakmayınız fakat...

Eğer konuyu açan kişi çalışmalarını "Grafik Tasarım > Logo Tasarımları > Logo Çalışmalarım " bölümünde bu başlık ile paylaşmışsa gelecek olan yorumların hepsine açık olmalıdır. Zira bu bölüm bu işi profesyonel anlamda yapan kişilere ait bölüdür.

Bunun dışında deneme ya da kendi gelişimi için özgün çalışmalar yapan arkadaşlar ise çalışmalarını Deneme Çalışmalar isimli forum altında yayınlamalıdırlar.

Lütfen öncelikli çalışmalara yapılan yorumlara değil konunun açılmış olduğu çalışmalara yorum yapınız.