Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo tasarımı için fiyat teklifi

yutan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.annempaylasiyor.com
Merhaba bir firmaya ıkı ayrı logo tasarımı yaptım ve ılk kez yaptıgım ıcın dıkkaat ceken bır fıyat vermek ıstemıyorum logo fıyatı verırken tek bır tasarım logo ıcın fıyat verım dıyorum ıkıtane ayrı logo yaptım sonucta benım bıldıgım logo çalısması 750 ytl den aşşagı olmuyor ıkı logo calısması oldugu ıcın ıkısıne ayrı 750*2 yapabılırmıyım, yada tahmını fıyat ne verebılırım......

prometheus2000

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla burada 50 tl yede logo yapanlar var.isin zor:)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
50 tl ye yapılsa yapılsa ancak şu şekilde logo yapılır ;

Tamamen kopya ; Buyrun inceleyin

Ya da böyle ;

Amblem hazır clipart,Font hazır, hiçbir emek yok iki tık tık ( hani bazıları der ya iki tık tık la iş yapıyorsunuz bi dünya para istiyorsunuz diye ) işlem tamam

Buyrun bakın

yutan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.annempaylasiyor.com
Emeklerimiz harcanıyor resmen logo tasarımlarımı yolladım henuz fıyat sormadılar ben 600-700 desem kesın kabul etmeyecekler ozaman, bizim meslekte resmen çöp olmus olacak yazık çookk yazık,ben cok cok prof degılım belkı ama bu mesleğe gonul veren arkadaşlarıma çook yazık gitsinler 50-60 tl ye baska iş yapsınlar bukadar ayaklaraltında olmamalı bu meslek ya üzüldüm

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
Emeklerimiz harcanıyor resmen logo tasarımlarımı yolladım henuz fıyat sormadılar ben 600-700 desem kesın kabul etmeyecekler ozaman, bizim meslekte resmen çöp olmus olacak yazık çookk yazık,ben cok cok prof degılım belkı ama bu mesleğe gonul veren arkadaşlarıma çook yazık gitsinler 50-60 tl ye baska iş yapsınlar bukadar ayaklaraltında olmamalı bu meslek ya üzüldüm

arkadaşım sende yanlış yapmışsın.. hiç karşı tarafla anlaşma yapmadan en önemli konular konuşulmadan logo tasarlanır hemde gönderilir mi? zaten baştan profesyonellikten uzak bir tavır sergileyerek çalışmışsın bu saatten sonra zaten logoyu da göndermişsin sanırım umduğun (750*2) fiyatı kabul etmeyeceklerdir..

tugrulguvenc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynen öle kardeşim başta çeşke anlaşsaydınız

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bir firmaya yaptığınız çalışma farklı olsa da 2-3 fark etmez alternatif değeri taşır kanımca. Yani tutup "ben iki tane yaptım hoppaaa" demek hiç olmaz. Onlar bir tanesini kullanacak mantık olarak. Başta konuşurken "alternatif olarak olarak şu kadar tane yaparım, fiyat bu" demeniz lehinize olacaktır. 50 Tl duyup endişelenmeyin, herkes işinin değerini, bir şekilde bulur. 50Tl lik adamlar varsın çalışmasın, kayıp değil....

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

1. Ücret konusunu baştan konuşup bir rakamda anlaşacaktınız ( bu rakam tabi ki komik bir rakam olmayacaktı )
2. Anlaşılan ücretin yarısını peşin alıp çalışmaya öyle başlayacaktınız.
3. Yapılan tasarımları düşük çözünürlükte jpeg olarak yollayacaktınız.
4. Tasarımlar onaylandıktan sonra kalan miktarı alıp çalışmanın orjinalini istenen formatta yollayacaktınız.

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Nihat hocam düşük çözünürlükte dert değil artık, bir müşterime kontrol amaçlı yolladığım 72 dpi lık etiketi 2 gün sonra basılmış, ürünlere uygulanmış ve hatta piyasaya sürülmüş satışa hazır ve nazır olarak gördüm. Yapabildiğim tek şey bu kadar kısa sürede bu ne hız diye alkışlamak oldu :D

dip not

🏅Acemi Tasarımcı🏅
thorn kardeşim bununla ilgili bir fikir yasası vardı sanırım siz yaparak sundunuz ve fikrinizi başkasına uygulattı bunun karşılığında tazminat talep edebilirsinz

FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNU

Kanun Numarası: 5846

Kanun Kabul Tarihi: 05/12/1951

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 13/12/1951

Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 7981

bu kanun başlığını google yaz arat savcılığa başwur :angel:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Nihat hocam düşük çözünürlükte dert değil artık, bir müşterime kontrol amaçlı yolladığım 72 dpi lık etiketi 2 gün sonra basılmış, ürünlere uygulanmış ve hatta piyasaya sürülmüş satışa hazır ve nazır olarak gördüm. Yapabildiğim tek şey bu kadar kısa sürede bu ne hız diye alkışlamak oldu :D

Anlaşılan siz ön ödeme almamışsınız. Eğer ücretin yarısını ön ödeme olarak alsaydınız emin olun bu başınıza gelmezdi.

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dip not > İlgi ve yol gösterimin için sonsuz teşekkürler. En kısa sürede bu konu üzerine yoğunlaşıp gerekli hukuki mücadeleye başlayacağım. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.

Nihat BAYSAL > Hocam sizin oralarda işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama Ankara, Bursa ve İstanbul (az birazda Konya yok değil :) ) arasına sıkışmış olan ekonomisi ve piyasası kendine zor yeten Eskişehir'imiz de durum pek öyle olmuyor. Şunu diyebilirsiniz "madem böyle diyorsun ve ön ödemede almıyorsun o zaman hata sen de sonucuna katlan". Size hak veririm ama babadan bu mesleği almış biri olarak yıllardır ne ben ne de diğer meslektaşlarım bu şehrin, bu gidişine bir son veremedik. Numune gösteriyor sonra ödeme koşullarını konuşabiliyoruz.

Daha yolun yarısına bile gelmediğimi düşünerek kendime ne tasarımcı ne de matbaacı demeye çekinen ben, bu şehirde hergün sayıları pire gibi artan, kimisinin ömrünün 3-5 ay olduğu (vur kaç taktiği yapanlar da dahil) kendini tasarımcı olarak gösteren, 5 - 10 TL. ye tasarım yapan birkaç kuruşa da işi yaptırıp teslim eden (ki bu iyi ihtimal, ne işin ne de adamın ortalarda olmadığı durumlarda var) "TASARIMCI" arkadaşlarla uğraşıyoruz.

İnanın işimi çok seviyorum. Ama eline çantayı alıp dışarı çıkan, sonrasında ortalığı batıran kişilerle ve batırdıklarını toparlamaya çalışmakla uğraşmaktan çok yoruldum...

Eğer yanlış anlaşılmaya neden olacak birşey dediysem şimdiden özür dilerim. Sözlerimim şahsa yönelik herhangi bir serzeniş olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla...

yutan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.annempaylasiyor.com
arkadaşım sende yanlış yapmışsın.. hiç karşı tarafla anlaşma yapmadan en önemli konular konuşulmadan logo tasarlanır hemde gönderilir mi? zaten baştan profesyonellikten uzak bir tavır sergileyerek çalışmışsın bu saatten sonra zaten logoyu da göndermişsin sanırım umduğun (750*2) fiyatı kabul etmeyeceklerdir..

yok yok işi yollamadım henuz fıyat teklıfımı yaptım onay beklıyorum,,kabul ederlerse hepsını yollamayacagım tabıkı, ben fıyat arastırması yapmak ıstedım o nedenle sizlere sorma gereği duydum yanılmamak ıcın, ama 50-100 tl ye bu işler yapılırsa meslek kotuye gıdıyor gıtmıs bıle..
ilginize teşekkür ederim demekki başım sıkısınca bana yardımcı olacak arkadaşlarım çok:))) hepınıze tesekkur ederım
saygılar...

tasarim_izmir

🌱Yeni Üye🌱
1. Ücret konusunu baştan konuşup bir rakamda anlaşacaktınız ( bu rakam tabi ki komik bir rakam olmayacaktı )
2. Anlaşılan ücretin yarısını peşin alıp çalışmaya öyle başlayacaktınız.
3. Yapılan tasarımları düşük çözünürlükte jpeg olarak yollayacaktınız.
4. Tasarımlar onaylandıktan sonra kalan miktarı alıp çalışmanın orjinalini istenen formatta yollayacaktınız.

bunlara ek olarak şunu söylemeliyim.

yeni başlayan arkadaşların logo tasarımından para kazanması pek mümkün değil. ya da "mümkün deği" demek yerine "çok zor" diyelim
aynı başlık altında iki ayrı hizmet veriliyor ama birbirinden çok farklı;
1) tamamen özgün ve kurumsal kimliğe uygun bir tasarım. burada fiyatlar çok değişken ama adam gibi işler birkaç bin tl den başlar. sanattır sonuçta ve sanatçı kendi sanatına değer biçer. uyarsa yaptırırlar.
2) sağdan soldan kopya ya da hazır bir takım programlar kullanılarak. yapılan logolar. bu hizmete 10 lira bile fazla bana göre...

bu ikisi çok farklı hizmetler ama aynı isim altında telafuz ediliyor. birincisini yapan da logo yaptığını söylüyor ikincisini yapan da...

işin üzücü tarafı bu ikisi arasındaki farkı bilen müşteri sayısı da çok az. elit müşteriler bilinçli olarak 1. madde de söyledğim hizmeti almak için yola çıkıyor ve bu konuda isim yapmış referansları kuvvetli grafikerlere iş veriyorlar. yeni arkadaşların bu işleri alması gerçekten çok zor.

allah kolaylık versin demekten başka birşey denemez başka...

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net

evet ben bir yolunu bulamadım görevimiz tehlike filminde olduğu gibi bu mesaj kendini yok edecektir diye bir sistem ayarlamaya çalışıyorum meslekte onursuzca davrananlar sizin çalışmanızın kopyasını çıkarıyorlar sorun yok yani ....