Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo Trendleri, Tipleri ve Sınıflandırma Yöntemleri

yelmer

🌱Yeni Üye🌱
Selam Arkadaşlar,

ben tasarımcı değilim, reklamcı değilim yani bu konunun sanat ve yetenek alanında değilim biraz -kendi çapımda- bilgim olmasına rağmen işim bu değil.

Ben daha çok olayın istatistik olayındayım.

Yarı bilimsel bir çalışmanın ortasındayım ama takıldığım alanlar mevcut.

Bir çok uluslararası forumları ve siteleri de takip etmeye çalışıyorum.
Henüz tam olarak cevap bulamadığım sorular var ve bunları sizinle de paylaşmak istiyorum.
Soru ve sorunlarım aşağıdakiler
- Logolar kendi aralarında nasıl sınıflandırılırlar
- Logonun renginde zeminin rengi önemli midir? (çoğu beyaz örneğin)
- Logo trendleri neye göre belirlenir (bu konunun guruları trend yayınlıyorlar başkası başka bir trend listesi yayınlıyor ama arada çoğu zaman ilişki olmuyor)
- Özgün logo neye göre belirleniyor, benzeme oranı gibi matematiksel bir aralık var mıdır?
- Template sistemlerinden üretilen logolar, özgünlük olayına tabi midirler yoksa bunlar seri üretim sayılıp özgünlük alanına girmezler mi?
- Logo benzerliğinin ahlaki sorumluluk haricinde, yasal durumu nedir bu konuda prosedür nasıl çalışır?
- Logo üretimi yapan firmalar arasında sınıflandırma yapılabilir mi? yapılırsa bu neye göre yapılır (Logonun fiyatı mı, logoyu yapıran firmanın büyüklüğü mü vs)
yada buna benzer sorular bu konudaki fikirlerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

Bu konuda buraya yada mesaj ile fikirlerinizi benimle paylaşabilirseniz memnun olurum.

Not: Çalışma onbinlerce logo arasında yapılmaktadır.
Teşekkürler