Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo ve Mascot Tasarımları

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
iyi de ben bana ait demedim ki. sadece logoyu ben yaptım. tabiki mascotları vektörel olarak başka bir siteden aldım. inkar edilesi birşey yok ortada. ayrıca hırsızlık ta değil. adam oraya indirme linki koyduysa bu halka açık birşeydir. sanki şuraya yorum yazanlar yada iş hayatında; herkesin her yaptığı tasarım özgün, kendine ait, tablet veya eskiz çıkartılarak çizilmiş. en basitinden avatarı bile başka yerden indirip yüklüyorsunuz kalkıp laf yapıyosunuz. Kiiii ben bana ait bile demedim ... cıkk cıkk cıkkk çok yanlış :)

Freelance olarak çalıştığım sıralarda bir firmaya yaptığım logo ve mascot tasarımlarım Sanoxy elektronik eşya satan bir internet sitesidir.

bunu yazan sen değilmisin beni kandırdığın için özür bekliyorum :emo1:

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Merak ediyorum 06yayıncılık'ın maskotunu nereden aldınız?
Neden soruyorum derseniz 06yayıncılık bizim ajansın yan kuruluşu yani tam pişti olduk ve bu logo paylaşılmıyor.

Son düzenleme:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Merak ediyorum 06yayıncılık'ın maskotunu nereden aldınız?
Neden soruyorum derseniz 06yayıncılık bizim ajansın yan kuruluşu yani tam pişti olduk ve bu logo paylaşılmıyor.

Heyecan ile sobelemek, hışımla sobelemek, koşarak sobelenmek, enerji patlamasıyla sobelemek, adrenalin patlamasıyla sobelemek..

sobeliyene nasıl bir hazdır :) Sobelenene nasıl bir maduriyettir ..Of ki ne of !

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
opss değiştireyim yorumu :)

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Yok o arkadaş herkese aynı şeyi söylüyor azıcık marjinal :) çok şirin çalışmalar gerçekten özgün

Özgün mü?
Ahahahahaha :D:D:D:D
Yapılan yorumlarada arada göz gezdirin, kim ne demiş, olay ne, vukuat mar mı :wink:

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
görseller üzerindeki imzanızı daha anlaşılır ve baskınlıktan kurtarmalısınız....

Freelance olarak çalıştığım sıralarda bir firmaya yaptığım logo ve mascot tasarımlarım :angel: Sanoxy elektronik eşya satan bir internet sitesidir.

Beğenmek zorunda değilsin. Ama emeğe saygı denen bişey var. Bu bir görüştür ve herkes herkesin görüşünü beğenmek zorunda değil. Eleştiri yapmanın da bir adabı var. BİLENE.

iyi de ben bana ait demedim ki. sadece logoyu ben yaptım. tabiki mascotları vektörel olarak başka bir siteden aldım. inkar edilesi birşey yok ortada. ayrıca hırsızlık ta değil. adam oraya indirme linki koyduysa bu halka açık birşeydir. sanki şuraya yorum yazanlar yada iş hayatında; herkesin her yaptığı tasarım özgün, kendine ait, tablet veya eskiz çıkartılarak çizilmiş. en basitinden avatarı bile başka yerden indirip yüklüyorsunuz kalkıp laf yapıyosunuz. Kiiii ben bana ait bile demedim ... cıkk cıkk cıkkk çok yanlış :)

çırpınmayın daha çok batıyorsunuz :wink:
karşınızdakiler ilk öğretim öğrencisi değil,
...................

Ayrıca foruma mesaj yazarken tamamı bold, renkli yazım yasaktır...

@l!

🏆Pro Tasarımcı🏆
vaooow kavga çıkmış ya :D

oomlet

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar herşeyi "öğretmenin" bir usulü vardır
arkadaşımız piyasada çok tecrübeli olmayabilir
bunu onu suçlamak yerine daha anlaşılır bir şekilde yaptığının yanlış birşey olduğunu
anlatmakta yararvar bence.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar herşeyi "öğretmenin" bir usulü vardır
arkadaşımız piyasada çok tecrübeli olmayabilir
bunu onu suçlamak yerine daha anlaşılır bir şekilde yaptığının yanlış birşey olduğunu
anlatmakta yararvar bence.

Çalmanın YANLIŞ bir şey olduğunu annelerimiz-babalarımız küçükken öğretir zaten.
Emin ol çok hafif tepkiler almış. Daha kötülerini çok rahatlıkla bu forum dahil birçok yerde bulabilirsin.

oomlet

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çalmanın YANLIŞ bir şey olduğunu annelerimiz-babalarımız küçükken öğretir zaten.
Emin ol çok hafif tepkiler almış. Daha kötülerini çok rahatlıkla bu forum dahil birçok yerde bulabilirsin.

Evetde sen bugüne kadar internetten logo indirip yazının yanına yapıştırmayı özgün bir çalışma zannediyorsan biri sana doğrusunu öğretmezse nasıl doğrusunu öğrenebilirsin?
Tamam iyi birşey yapmış demiyorum ama bilmemek ayıp olmadığı gibi yanlış bilmek de ayıp değildir tabi doğrusunu öğrenme gayretin varsa

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Evetde sen bugüne kadar internetten logo indirip yazının yanına yapıştırmayı özgün bir çalışma zannediyorsan biri sana doğrusunu öğretmezse nasıl doğrusunu öğrenebilirsin?
Tamam iyi birşey yapmış demiyorum ama bilmemek ayıp olmadığı gibi yanlış bilmek de ayıp değildir tabi doğrusunu öğrenme gayretin varsa

Bunun sonu yok o zaman. Okulda sorunun son işlemine kadar kopye çekip cevabını kendin bulman bir YANLIŞTIR.

Çinlilerin mercedes audi gibi arabaların, i-phone gibi telefonların çakmalarını yapması bir YANLIŞTIR.

Özgün bir çalışmanın ne olduğunu öğrenmeden, yani anlamını bilmeden yaptığı çalma, çırpma işe ÖZGÜN demek YANLIŞTIR.

Emeğe saygı deyip, başkasının emeğinin üzerine kendi imzanı atmak YANLIŞTIR.

SON OLARAK.
Foyası ortaya çıkınca özür dileyip. "Evet o kısımları aldım ve özgün çalışmanın kısmen çalıntı işle olmadığını öğrendim ve özür dilerim" demek yerine. Kendini SAÇMA SAPAN bir şekilde savunup, "siz hiç başkasının tasarımını alıp kendi adınızı yazmadınız mı?" diyerek, başkarına çamur atmak ve tartışmanın gidişatını değiştirmeye çalışmak YANLIŞTIR.

hoş 20 yaşında olup, yukarıdaki saydıklarımın hiçbirisini bilmemek ise CAHİLLİKTİR.
Bu siteye girip paylaşımı yapabildiğimiz interneti kullanarak cehaletimizi gidermemek ise ACİZLİKTİR.

Yani şu davranışların hiçbir savunması olamaz.

oomlet

🌟Usta Tasarımcı🌟
Dediklerinin çoğuna katılıyorum doğru söylüyorsun ama burda olumsuz eleştirip ona doğru yolu söylemek yerine hakaret edip edip aşağılarsak o yine kendi bildiğini yapacaktır, yanılıyormuyum?
onun yerine "böyle bir çalışma yapmışsın ama bu çalışma tamamen sana özgün bir çalışma değil, sadece sana ait olan çalışmaları görebilirsek daha doğru bir yorum yapabiliriz"
gibi bir etkiyi üzerinde bırakabilirsek bunun olumlu bir tepki olarak dönmesini bekleme ihtimali daha fazla olur ve bu tür şeyleri piyasaya süreceğine bırak abi internette paylaşsın,

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Dediklerinin çoğuna katılıyorum doğru söylüyorsun ama burda olumsuz eleştirip ona doğru yolu söylemek yerine hakaret edip edip aşağılarsak o yine kendi bildiğini yapacaktır, yanılıyormuyum?
onun yerine "böyle bir çalışma yapmışsın ama bu çalışma tamamen sana özgün bir çalışma değil, sadece sana ait olan çalışmaları görebilirsek daha doğru bir yorum yapabiliriz"
gibi bir etkiyi üzerinde bırakabilirsek bunun olumlu bir tepki olarak dönmesini bekleme ihtimali daha fazla olur ve bu tür şeyleri piyasaya süreceğine bırak abi internette paylaşsın,

Gerçek hayatta bunu ona diyecek insan zaten yok. Acımasız bir sektörde bu kadar polyanna olunacaksa zaten iş yapılamaz. Amacın iyi olabilir ama yapılamaz. Yaparsan ya idol olursun(steve jobs) gibi ya da yerin dibine girersin. Ayrıca sen bir şey çalınca devlet sana "evladım sen yanlış bir şey yapmışsın, aslında çalmamalısın" demez. Atar içeriye :) Ayrıca piyasaya sürerse, hatırlatayım benim çalıştığım ajansın yan kuruluşu olan sıfıraltı yayıncılık logosu için davalık olabilir ve orada yukarıda bahsettiğin üslup ile karşılaşmaz. Esinlenmek ayrı çalmak ayrıdır.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Hakaret yok, dikkatini çekerim. Edeplice işin acizliğini ve yaptığı durumun arkasına kendisini savunmasına dikkat çekiliyor.

İşin komik olan kısmı burası Üyeler sayısı 375.577 olan bir platform. Yani bu sektörde kim varsa ucundan kıyısından burada bulunmuş.. Kendini kandırmanın dışında ne yapılabilir ki?

Olumlu bir geri dönüş olacağını zannetmiyorum. Zira olsaydı sabahtan beri yazılanların arasına bir özür koyulabilirdi. Sorun değil. Yaşına ve cahilliğine verebiliriz. Sonuç? Bu konu uzar gider.. Bu konular çalışmasını yaptığı firmaya veya çalışmalarını kullanıp 'buyrun bunları ben yaptım nasıl olmuş'' dediği ve kullandığı firmalara ulaşmasın demek isterdim. Zira arif bu firmalardan biri :)

Değneğin iki tarafı da aynı şu an. Ve yaptırım payı ariflerin şirketin de. Hukuki süreci başlatırlarsa yapılacak tek şey, elinin altındaki internetten baksaydı, öğrenseydi olamayacak artık.

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
oomlet arkadaşım işin savunulacak bi tarafı yok ki kocaman insan herşeyin zaten farkında bu savunmaya girmen seni şıracı konumuna getirir

logosunu çalıdığı arkadaş burda (belki arif yapmadı logoyu bilmiyorum ama çalıştığı şirketin logosu) gerçekten çok efendi şekilde konuşuyor başkası olsa çok farklı olurdu bugün arifin logosunu araklayan yarın benim logomu araklar bu sözlerden ders alacak kişi kendisi ve alacak yaşta burda yazılanlar onun ders çıkarması için yazılıyo yoksa bana ne aksine işime gelir bi iş alacağım zaman fiyat vermekte zorlanmam bu örneği verirsem

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
oomlet arkadaşım işin savunulacak bi tarafı yok ki kocaman insan herşeyin zaten farkında bu savunmaya girmen seni şıracı konumuna getirir

logosunu çalıdığı arkadaş burda (belki arif yapmadı logoyu bilmiyorum ama çalıştığı şirketin logosu) gerçekten çok efendi şekilde konuşuyor başkası olsa çok farklı olurdu bugün arifin logosunu araklayan yarın benim logomu araklar bu sözlerden ders alacak kişi kendisi ve alacak yaşta burda yazılanlar onun ders çıkarması için yazılıyo yoksa bana ne aksine işime gelir bi iş alacağım zaman fiyat vermekte zorlanmam bu örneği verirsem

Evet logo benim değil. Ben bu şirkete başlamadan yaklaşık 1 yıl önce yapılmış bir logo. 1.5 yıl oldu sayılır yani. Logoyu yapan kişi Ufuk isminde eski bir çalışan ve durumu kendisine de bildirdik zaten.

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
emeğinize sağlık hepsi de bir birinden hoş çalışmalar ;)