50 liraya logo yapacak olan mikroorganizmalara bari biz aramızda para toplayalımda bi daha bu siteye girmesinler... 50 liraya logo yapan adam 5 liraya teklifimize sıcak bakar yanlıs mı?
50 tl ye logo yaptırmak istiyor ve siz arkadaşlar ilanınızla ilgileniyorum diye buraya yazıyorsunuz. bu nasıl iş! siz tasarımcı falan değilsiniz. emekçi hiç değilsiniz. 50 tl ye kötü bi yerde anca yemek yersiniz.uke:
bence bu sitenin bu tarz ilanları bırakanları ve bu tarz ilanlara fırsat verenleri burada barındırmaması gerekiyor...
50 tl ye logo yaptırmak istiyor ve siz arkadaşlar ilanınızla ilgileniyorum diye buraya yazıyorsunuz. bu nasıl iş! siz tasarımcı falan değilsiniz. emekçi hiç değilsiniz. 50 tl ye kötü bi yerde anca yemek yersiniz.uke:
bence bu sitenin bu tarz ilanları bırakanları ve bu tarz ilanlara fırsat verenleri burada barındırmaması gerekiyor...
Bu abuk durumun ortaya çıkma nedeni çok basit: Bizim ülkemizde zihinsel üretim, üretim olarak görülmüyor. Örneğin siz evinize bir dolap yaptıracağınız zaman, marangoza gidip çok özellikli ve kaliteli bir dolap tarif etseniz sonra da ama bu iş için sana 50 tl verebilirim diyebilir misiniz? Tabi ki de HAYIR! En kibar marangoz size direkt kapıyı gösterir. Az edepsiz olanlarının ise neler diyeceğini buraya yazmayayım. Peki neden bir marangozdan bedelsiz veya çok düşük bir ücrete iş yapmasını isteyemiyorken bunu bir grafik tasarımcıdan çok rahat isteyebiliyor bizim insanımız? Cevap en baştaki cümle. Çünkü bizim yaptığımızı bir üretim olarak görmüyorlar. Bilgisayarda iki tıkla işimizi yaptığımızı zannediyorlar. ama bilmiyorlar ki biz o iki tık dedikleri şeyleri yapabilmek için kaç yılımızı vermişiz. Kaç tane grafik tasarım kitabı okumuş, kaç tane programı öğrenmişiz, kaç işimizi yanlış bastırıp kaç kere cebimizden bilmem kaçıncı kez para ödemişiz matbaaya aynı iş için. Bu kadar kazığı yerken de pişmişiz işimizde belli noktalara gelmişiz. size bazı tapkilerin gelmesi işte bu yüzdendir. Şimdi diyeceksin ki bir sürü arkadaş 50 tl'ye logo yapmayı kabul etti. Onlar da maalesef işte başta yazdığım "iki tıkla" bir şeyler yaptığını zanneden arkadaşlar. Tabi gerçekten bir şeyler yapacaklarsa. brandsoftheworld.com adresinden indirdikleri bir logoya yazı ekleyip sana satmaları da kuvvetle muhtemel... Haliyle karşılığında hiç bir şey vermeyen arkadaşlar için senden alınan 50 tl çok ciddi bir para oluyor... İşte bu yüzden atlıyorlar 50 tl'ye logo yapmak için. Aslında onların nazarında sen elinde bir 50 tl'yi dolaştırıp kime versem diye düşünen bir adamdan farklı değilsin...
:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:Bu abuk durumun ortaya çıkma nedeni çok basit: Bizim ülkemizde zihinsel üretim, üretim olarak görülmüyor. Örneğin siz evinize bir dolap yaptıracağınız zaman, marangoza gidip çok özellikli ve kaliteli bir dolap tarif etseniz sonra da ama bu iş için sana 50 tl verebilirim diyebilir misiniz? Tabi ki de HAYIR! En kibar marangoz size direkt kapıyı gösterir. Az edepsiz olanlarının ise neler diyeceğini buraya yazmayayım. Peki neden bir marangozdan bedelsiz veya çok düşük bir ücrete iş yapmasını isteyemiyorken bunu bir grafik tasarımcıdan çok rahat isteyebiliyor bizim insanımız? Cevap en baştaki cümle. Çünkü bizim yaptığımızı bir üretim olarak görmüyorlar. Bilgisayarda iki tıkla işimizi yaptığımızı zannediyorlar. ama bilmiyorlar ki biz o iki tık dedikleri şeyleri yapabilmek için kaç yılımızı vermişiz. Kaç tane grafik tasarım kitabı okumuş, kaç tane programı öğrenmişiz, kaç işimizi yanlış bastırıp kaç kere cebimizden bilmem kaçıncı kez para ödemişiz matbaaya aynı iş için. Bu kadar kazığı yerken de pişmişiz işimizde belli noktalara gelmişiz. size bazı tapkilerin gelmesi işte bu yüzdendir. Şimdi diyeceksin ki bir sürü arkadaş 50 tl'ye logo yapmayı kabul etti. Onlar da maalesef işte başta yazdığım "iki tıkla" bir şeyler yaptığını zanneden arkadaşlar. Tabi gerçekten bir şeyler yapacaklarsa. brandsoftheworld.com adresinden indirdikleri bir logoya yazı ekleyip sana satmaları da kuvvetle muhtemel... Haliyle karşılığında hiç bir şey vermeyen arkadaşlar için senden alınan 50 tl çok ciddi bir para oluyor... İşte bu yüzden atlıyorlar 50 tl'ye logo yapmak için. Aslında onların nazarında sen elinde bir 50 tl'yi dolaştırıp kime versem diye düşünen bir adamdan farklı değilsin...
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: Sadece alkışlıyorum sizi keşke yapabilecek birşeyler olsa. Bu kadar basit görülmesek.
:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis: