Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lucida Font Tanıtım Afiş Denemesi

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Forumların genel hastalığı. Çalışma sahibi dışında üyelerin tartışması. Olan çalışmaya olur.
Özelden tartışsanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Keza çalışmaya ve çalışma sahibine hiç bir faydası olmayan yazışmalar.

Katilmiyorum... tartisma calismanin elestirilis sekliyle ilgiliydi. Yani calismaya dokunuyor bence. Bu calismanin bu sekilde elestirilmesi hatali buldugumu niye ozelden soyleyeyim ki? Elestiri ya da yorum yaparken tek kaygim calisma ve calisana yonelik fayda saglamak degil.

Siz niye bunlari ozelden yazmadiniz sevgili dostum : ) kolay gelsin.

xavalon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katilmiyorum... tartisma calismanin elestirilis sekliyle ilgiliydi. Yani calismaya dokunuyor bence. Bu calismanin bu sekilde elestirilmesi hatali buldugumu niye ozelden soyleyeyim ki? Elestiri ya da yorum yaparken tek kaygim calisma ve calisana yonelik fayda saglamak degil.

Siz niye bunlari ozelden yazmadiniz sevgili dostum : ) kolay gelsin.

Ufak bir detayı hatırlatayım, sen çalışma sahibi arkadaşla değil başka bir üye ile tartışıyorsun.

"Elestiri ya da yorum yaparken tek kaygim calisma ve calisana yonelik fayda saglamak degil." değilse amacın nedir? Fazla yazmak istemiyorum keza yazdığım yoruma kendimi dahil etmek istemiyorum. Tartışmalar olacaktır ama yapıcı ve kırıcı olmaması dileğiyle.

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Ufak bir detayı hatırlatayım, sen çalışma sahibi arkadaşla değil başka bir üye ile tartışıyorsun.

Bravo. Cok dogru bir tespit, tipki Picasso'nun bir eserini Picasso ile tartisamayacagim gibi.

"Elestiri ya da yorum yaparken tek kaygim calisma ve calisana yonelik fayda saglamak degil." değilse amacın nedir?

Elestiri yaparken ki amacim calismada bulduklarimi, bulamadiklarimi sadece calisma sahibi ile degil butun insanlikla paylasmaktir. Aslina bakarsan calisma sahibi de calismanin gelisip gelismemesi de benim icin cok onemli bir faktor degildir. Burdan herkes bir seyler alir. dolayisiyla yapmaya calistigimiz is ve icra ettigimiz sanat kazanir.

Calismaya yonelik bir elestiri gordum. Bu is boyle elestirilmemeli dedim. Aciklamasini yaptim. Ve ayrica yazdiklarimin hepsi subjektiftir. isteyen istedigi gibi, istedigi acidan, istedigini elestirir. bence de bu kadar tartisilacak bir sey yoktu fakat buralara kadar geldi. Ama bu da cok problem olmamali aslinda.

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bravo. Cok dogru bir tespit, tipki Picasso'nun bir eserini Picasso ile tartisamayacagim gibi.

picasso öldü ondandır. zaten picasso dışında başka biriyle tartışman anlamsız hani resimin yanına giderler saatlerce konuşurlar ya işte o insanlar üretici değildir sadece yorum yapabilirler. fatihin leke benzetmeside oldukça hoş aslında.. Çalışmayı gösteren boşluklardır çalışmalarda boşluk kullanılmasının sebebi odak nokta seçimini kolaylaştırmaktır. çünkü biz tasarım yapıyoruz yaptığımız tasarımlarda müzede sergilenmiyor insanlar saatlerce çalışmalara bakmıyor. bizim işimiz müzede sergilenenlerden daha zor biz insanların günlük yaşantılarında 10 saniye baktıkları tasarımları tasarlıyoruz bu yüzden dikkatlerini çekebilmek lazım ve bu nedenlede çalışmalar sürükleyici ve bir odak noktasına sahip olmalı.

Son düzenleme:

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
gerçekten çok renkli olmuş biraz daha sade olabilirmiydi acaba?eline sağlık canım

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
gerçekten çok renkli olmuş biraz daha sade olabilirmiydi acaba?eline sağlık canım

Ya asılnda benimde kırmak istediğim buydu bu tarz afişler çok sade çok renksiz çok düzgün ve kesinlikle sıkıcı gözüken ve hiç dikkat çekmeyen çekilde yapılıyorlar inat gibi.. xD bende normalde ne yapılıyorsa yapılmayanların ustunden gittim.. amacımız zaten farklı olmak değil mi ? Farklı şeyler yaratmak tasarlamak ve uretmek.. ? Belki biraz cılkıtını çıkarmış olabilirm ama hedefim buydu.. Yorumun için teşekkürler canım :)

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
Ya asılnda benimde kırmak istediğim buydu bu tarz afişler çok sade çok renksiz çok düzgün ve kesinlikle sıkıcı gözüken ve hiç dikkat çekmeyen çekilde yapılıyorlar inat gibi.. xD bende normalde ne yapılıyorsa yapılmayanların ustunden gittim.. amacımız zaten farklı olmak değil mi ? Farklı şeyler yaratmak tasarlamak ve uretmek.. ? Belki biraz cılkıtını çıkarmış olabilirm ama hedefim buydu.. Yorumun için teşekkürler canım

Aslında haklısın canım:)

tristan78

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.grafiky.com
Nedeni renk, imaj, desen, isik gibi unsurlari one cikarmadan sadece typographic ozellikleri on plana cikarmak olabilir mi acaba ???

si yedi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu yorumlardan sonra artıkk baska calısmalarında daha ıyı seyler beklıyoruzzz

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
fontların birbiriyle kaynaşması :) güzel bir afiş denemesi emeğine sağlık dilara.

sercan001

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
renkleri biraz düzenleseydin iyi olurdu
arka zemin ve diğer yazı fontlarını soğuk renk tonları yapıp
lucida yazısını göze çarpan sıcak tatlı bir renk yapabilirdin