Lucienne ellerine sağlık;
Fare ile çizebilecek konumun bu hallere geldiyse tablet için bir an önce bir şeyler yapman gerektiğini söylemeliyim öncelikle.
ilk çalışman için bir kaç yorumda bulunmak istiyorum( ışık kaynağını yakın farzediyorum)
İnsan teni ile gözün yapısı farklı olduğu için ışık reflektive değerleri aynı değildir.Gözdeki o beyaz ışığı highligh ile biraz daha kuvvetlendirsen gözdeki ıslak yapıyı daha net ön plana çıkarmış olursun.Bir de tek parlak noktayla kendini kısıtlama.Işık kaynağının birden fazla olması ve farklı şekillerde de bulunma ihtimalinide düşün derim ben.
Dudaklar içinde kısmen aynı kurallar geçerlidir.Göz kadar ıslak olmasada ufak parlaklıklar gerektirir.Dudakların pütürlü kabarık noktalarına abartmamak şartıyla küçük highligh efektleri uygularsan görseli daha etkileyici ve zengin gösterebilirsin.
Ten yapısı çok kuru duruyor.Çünkü insan teni tek renk değildir.Kırmızı rengi ve dokuları kesinlikle göz ardı etme derim.Bir de Blur'dan olabildiğince kaçın,uzak objelere kısmen blur uygulamak yerinde olur.Doku için fırça arşivini zenginleştirebilirsin.
Gölge için asla siyah kullanma.Gölge siyah değildir mavidir.Objenin öz rengininin koyu tonlarını ve yer yer mavi ile karıştırıp daha temiz bir gölge elde edebilirsin.Siyah resmi kirletiyor.
Tabi bütün bu teferruatların fare ile gerçekleştirilmesinin bir ömür törpüsünden ibaret olduğunun farkındayım
Konumun gereği artık stilize çizgilerden çıkıp gerçek anatomik yapılara geçmen daha yerinde olur gibi geliyor.Gözün büyüklüğünden ve kafa yapısının sivrilerek bitmesinden çalışmanın stilize bir yapıda olduğunu anlayabiliriz.Çalışmaların ve yeteneğin geliştirilmeye açık iyi yol kat ediyorsun.
Yeni çalışmalarını görmek isterim mesela Victoria Frances tarzında olabilir
kolay gelsin...