Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lyric Digital Makina Motor Sorunu

ByGraphArt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerce.com
Sorunu Çözdüm

arkadaşlar bu başkığı yaklaşık 1 yıl önce açtım, hala cevaplar gelmeye devam ediyor, benim sorunum çok basitmiş sonradan çözdüm uzun zamandır bakmıyordum foruma yeni mail geldi benim sorunum motorun başındaki çarkı döndüren bilyanın vidasının gevşemiş olmasıymış motorun başındaki vidayı sıkıştırınca sorun çözüldü servis çağırmadan önce motorun ucundaki çarkı döndüren vidanın gevşek olup olmadığını kontrol edin...

ByGraphArt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerce.com
Sorun çözüldü yavuz bey

Merhaba ,

Probleminiz ile ilgili olarak OPTIMUM DIGITAL Teknik Servis'imiz sizlere yardımcı olmaktan mutlu olacaklardır.

Pozisyonu belirleyen STEP Motoru değildir. PANASONIC Marka Japon Malı Servo Motorudur.
Ve bu motorların henüz bozulduğuna şahit olmadık. Keşke olsalar da biz de stoklarımızda yer alan 6-7 tane motorları değerlendirebilsek. :)))

Motorun nerede duracağını belirleyen, makinenin sağ ve sol limit noktalarını algılamayı sağlayan, Optik Sensorlardır ve bunlara elektronik dilinde OPTOCOUPLER denilmektedir.

Ama nasıl bir otomobili duvara vurduğunuzda, uçurumdan yuvarlandığında ya da yandığında sonuç aynı olur ise, makinelerde de bir problemi oluşturan farklı farklı nedenler olabilir.

PANASONIC Motorlar çok güçlüdürler. Baskı Kafalarının bulunduğu CARRIAGE Ünitesi hareket ederken, malzemeye takılıp dururlar ise motor dönmeye devam eder ve küçük dişlinin üzerinde 4-5 adet dişi eriterek, yok ederler.

Bu durum makinenizin baskı yapmasını etkilemeyebilir ama motorun üzerine aküple olan dişli, kayışın bu dişleri erimiz olan yerlerine denk geldiğinde kaydırma veya sizin yaşadığınız gibi kenara çarpma sonucunu gösterebilirler.

Hiçbir doktor hastasını muayene etmeden telefonda hastanın anlattıkları ile tedaviye başlamazlar.

Lütfen siz de makinenizi uzman bir doktora emanet ediniz.

Saygılar.

Yavuz Selim EZGÜ
Optimum Digital

yardım teklifiniz için teşekkür ederim, ama sorunum çok basit bir nedenden kaynaklandığını buldum servo motorun ucundaki çarkın serbest dönmesini engelleyen sıkıştırma vidasının gevşemiş olduğunu gördüm ve sıkıştırınca sorun halloldu çok teşekkür ederim. birde optimum digitalin verdiği hizmetler konusunda asılsız yorumlar okuyorum moderatör arkadaşlardan bu yorumları silmesini rica ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum yavuz bey...

otlamaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Liyuprint 32-12 -ve print proğramları için teknik destek için xxxxxxxxxxxxx adresine mail---yada aynı aresten msn iletişim kurun.CEP:xxxx xxx xx xx

Moderatör tarafında düzenlendi:

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑