Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Mac ne Pc ne?

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar mac le pc yi karşılaştırıyordum kafam iyice karıştı.pc ne mac ne tam anlayamadım çünkü gerekli bilgi sahibi değilim.ben hiç macde çalışmadım alışmam ne kadar sürer.dükkandan bir bilgisayar aldık bunu mac ı bizmi yüklüyoruz yoksa bir makine özelliğimi. diyelimki ai mac de ayrı pc de ayrımı çalışıyor yada kolay sonuç veriyor diyolar ya ne demek bu program her bilgisayarda farklımı çalışıyor.Corel macde çalışmıyormu ne demek bunlar çok kafam karıştı basit bir dille anlatabilecek varmı?

Benzer konular

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Az bekle yardım meleği geliyor.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
mac de pc gibi bir bilgisayar.
Ancak işletim sistemi farklı. Ben hiç pc kullanmadım.

Tam tersi düşünelim şöyle ki;

Ben pc ye oturup Illustrator, photoshop veya diğer programları rahatlıkla çalışabiliyorum. Yani programların çalışma mantıkları aynı. Mac'lerde corel yok, bir ara vardı ama çok kullanışlı olduğunu söyleyemem. Bu programı kullanabilmek için bir pc ye sahip olmanız gerekir.
Mac pc ye göre bizim işimize çok daha yatkın ve uygun bilgisayardır.

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ya kusura bakma şunu anlayamadım şimdi program aynı program ise neden işimize daha yatkın dedin.Neyi daha iyi mesela.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ya kusura bakma şunu anlayamadım şimdi program aynı program ise neden işimize daha yatkın dedin.Neyi daha iyi mesela.

Teknik açıdan çok bilgi sahibi değilim. Zaten teknik bilgiye de ihtiyaç yok ama, pc de arkadaşlarımın bir işi yaparken bilgisayarın ya da programın çok kilitlendiğini, ben bu işlemi yapamıyorum deyip programın kapandığını duyuyorum. Ben MAC lerde bunu hiç yaşamadım.

jakaboo

🌱Yeni Üye🌱
evet mac birazdaha iyi bu durumda PC de freehand+corel+master collection gibi adobe yazılımlarını çalıştırabilirsin
mac te freehand ve corel çalışmamakta snow leopard sistemde
mac te bootcamp ile windows sistem kurma şansın var bu programları çalıştırabilirsin
ama mac pahalıdır bilgisayar olarak
PC ucuzdur uygun konfigürasyon ile pc de mac sistem çalıştırma şansında var aynı şekilde mac te olduğu gibi çift sistem çalışabilirsin ama çok stabil çalışmıyor bilgin olsun mac sistem

nefsev

🌱Yeni Üye🌱
en iyisi macte çalışmak 3 yıldır mac kullanıyorum ve çok memnunum.(macpro ve imac 27 inch)macte bilgisayara geçişte var zaten.

salieris

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Birisi Apple birisi tırtosoft

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
MAC OS X sistemi windows'a göre daha sağlamdır. en önemlisi virüs olayı yoktur.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar mac le pc yi karşılaştırıyordum kafam iyice karıştı.pc ne mac ne tam anlayamadım çünkü gerekli bilgi sahibi değilim.ben hiç macde çalışmadım alışmam ne kadar sürer.dükkandan bir bilgisayar aldık bunu mac ı bizmi yüklüyoruz yoksa bir makine özelliğimi. diyelimki ai mac de ayrı pc de ayrımı çalışıyor yada kolay sonuç veriyor diyolar ya ne demek bu program her bilgisayarda farklımı çalışıyor.Corel macde çalışmıyormu ne demek bunlar çok kafam karıştı basit bir dille anlatabilecek varmı?

Mac ve Windows ya da daha yaygın tabiriyle Pc bilgisayarlar farklı altyapıları olan işletim sistemleridir. Aralarındaki en belirgin ve belkide en önemli fark windows işletim sistemi bütün pc bilgisayarlar için standart iken MacOs işletim sistemi ait olduğu bilgisayar konfigürasyonuna göre optimize edilmiş olarak gelir yani daha açık bir ifadeyle bir iMac bilgisayar için hazırlanan Snow Leopard sistem ile Mac Pro bilgisayar için hazırlanan sistem arasında o makinenin donanım özelliklerine göre ince farklılıklar bulunur buda sistemin kurulu olduğu her makinada daha stabil ve sorunsuz çalışmasını sağlar.

Bir mac bilgisayara alışmanız sistemin kullanılışı, arayüzü vb. gibi özellikleri yüzünden inanamayacağınız kadar basittir ve buna bağlı olarak alışacağınız sürede o denli kısadır herşeyden önce MacOs sistemin Windows'a göre daha kullanıcı dostu bir arayüz barındırması, sistemin virüs vs. tarzı dış tehlikelere karşı daha güvenli olması ve neredeyse hiç çökmemesi tercih etmeniz için yeterli sebep olabilir.

Kullanılan programlara gelince bugün neredeyse pc için kullandığınız tüm yazılımların aynısı veya muadili Mac için mevcuttur. İster oyun olsun ister grafik uygulamalar isterse ofis programları; Bunların hepsi için Mac platformunda bir seçeneğiniz vardır.

Benim önerim eğer bütçeniz uygunsa ve kullanım amacınız iş-eğitim gibi bir ihtiyaçsa seçiminizi bir iMac yönünde kullanmanız olur ama ağırlıklı olarak oyun oynamak gibi bir düşünceniz varsa o zaman pc almanız daha uygun olacaktır.

@Jacabo; Bilgilendirme amaçlı söylüyorum, Freehand Snow Leoparda çalışıyor ama Lion ile birlikte freehand devri tamamen kapandı.